Blog Fitnessmama.ro

Cum să faci genuflexiuni corecte?

Majoritatea oamenilor privesc genuflexiunile foarte diferit unii de alții. Unora le place mult acest exercițiu, alții, dimpotrivă, îl urăsc. Cu toate acestea, în ciuda atitudinii personale, nu putem ignora efectele benefice ale genuflexiunilor asupra sănătății și siluetei.

Mulți antrenori îl numesc unul dintre cele mai bune exerciții existente. Acest lucru se datorează faptului că genuflexiunile corecte dezvoltă mușchii în mod eficient. Remarcabil, e că acest lucru se întâmplă într-un timp destul de scurt.

Iată câteva aspecte importante ce țin de genuflexiuni

Genuflexiunile sunt exerciții foarte eficiente care întăresc mușchii picioarelor, abdominali și lombari, ard excesul de grăsime și îți măresc rezistența.

Femeile care visează să aibă picioare și un corp frumos trebuie să includă obligatoriu acest tip de exerciții în programul lor de antrenament.

Genuflexiunile sunt unul dintre exercițiile de forță fundamentale pe care le faci în fiecare zi, chiar dacă nu realizezi aceasta. Fie că te așezi pe un scaun sau într-o mașină, efectuezi aceste mișcări naturale.

Exercițiul activează 250 de mușchi. Mușchii trebuie antrenați pentru a rămânea activă și mobilă la orice vârstă. De asemenea lucrează și mușchii spatelui, ceea ce este foarte benefic pentru o postură frumoasă.

Beneficiile genuflexiunilor

Exercițiul se concentrează în principal pe abdomen, fese și mușchii picioarelor. Aceasta este combinația perfectă pentru femeile cu aproape orice forme ale corpului. Folosind acest exercițiu, femeile cu forma de corp ”pară” și ”clepsidră” tonifică rapid partea inferioară a corpului.

La executarea genuflexiunilor corecte, este posibil ca picioarele să nu se schimbe în volum, însă își vor schimba forma și vor deveni mai frumoase. Câte puțin se va retrage și burta. Fesele se vor rotunji și vor fi mai conturate.

Cât timp menții picioarele încordate, rata de ardere a grăsimilor crește. Ceea ce contează cu adevărat e că procesul de ardere a grăsimilor continuă chiar și după ce ai finisat activitatea fizică.

Deoarece cele mai problematice părți ale corpului în ceea ce privește celulita sunt picioarele și fesele, genuflexiunile sunt soluția perfectă la această problemă. Exercițiile fizice ajută la saturarea sângelui cu oxigen și substanțe nutritive. Se elimină toxinele. Pielea este hrănită mai bine și eventual devine mai netedă.

Practica zilnică te va ajuta să-ți dezvolți mușchii și să-ți îmbunătățești coordonarea, flexibilitatea și echilibrul. Oasele se întăresc, metabolismul se accelerează și starea generală a sănătății se îmbunătățește.

Cum se fac corect genuflexiunile?

Pentru să beneficiezi la maxim din executarea genuflexiunilor, este necesar să le execuți corect. Urmează recomandările de mai jos, și cu siguranță nu vei da greș:

  •       Pune picioarele puțin mai late decât umerii, astfel încât tălpile să fie paralele între ele.
  •       Menține-ți spatele drept, umerii să fie relaxați și ușor coborâți.
  •       Lasă-te în jos împingând posteriorul înapoi și îndoind genunchii.
  •       Fixează poziția câteva secunde în cel mai de jos punct.
  •       Ridică-te, menținându-ți spatele drept.

Dacă ești începătoare, exersează genuflexiuni în profil în fața unei oglinzi, astfel încât să poți vedea toate neajunsurile și să le corectezi oportun. Controlează-ți mișcările. În timpul exercițiului, trebuie să respiri profund și uniform (inspiră când cobori, expiră când te ridici).

Pe măsură ce corpul tău se obișnuiește cu exercițiul, este o idee bună să începi să folosești greutăți. Astfel, antrenamentele îți vor menține intensitatea. Poți începe cu gantere de 0,5 kg în fiecare mână. Dacă nu ai gantere, poți ține câte o sticlă de apă de 0,5 litri în fiecare mână.

Un alt beneficiu al acestui exercițiu este că poate fi făcut oriunde, chiar și acasă. Pentru a face exercițiile mai eficiente și mai distractive, poți combina genuflexiunile cu alergarea. Din când în când, poți opri alergarea, poți face o serie de 20-30 de genuflexiuni și apoi continuă să alergi.

Este important să combini diferite exerciții pentru a lucra uniform toate grupele musculare. Nu este suficient să faci doar genuflexiuni corecte, oricât de utile ar fi acestea. Combină-le cu alergatul, flotări, exerciții pentru abdomen sau orice alt exercițiu.

Sper să găsești acest exercițiu interesant și inspirator. Să nu îți fie teamă să încerci lucruri noi și evită stereotipurile. Reține: singurul lucru care contează este tehnica corectă de executare a genuflexiunilor.