Blog Fitnessmama.ro

Cum să scapi de celulită eficient și sănătos?

Cum să scapi de celulită? Este una dintre cele mai frecvente subiecte pe care femeile din întreaga lume le caută zilnic online. Indiferent dacă trăiești în emisfera de sud a globului pământesc sau cea de nord, dacă ai privire la ocean sau dacă trăiești la poalele muntelui, în oraș sau la sat – combaterea celulitei este un subiect care te poate viza în egală măsură cu alte câteva miliarde de femei din toată lumea.

Probabil, dacă ar exista vreun film horror cu această denumire – ar fi cel mai strașnic film pentru 9 din 10 femei! De ce? Pentru că este un inamic tăcut și care atacă, de obicei, în cele mai neașteptate momente.

Cum scapi de celulită

Cauzele apariției celulitei ar fi multe, dar tot atât de multe sunt șansele să scapi de ea definitiv, dacă urmezi cîțiva pași cu strictețe. Și pentru că vara se apropie cu pași rapizi și toate vrem să arătăm bine în pantaloni scurți și în costum de baie, având un corp sculptat și întorcând priviri pe plajă, ți-am pregătit o informație utilă. Am îmbrăcat rolul de detectivi (pentru că noi, femeile, ne descurcăm bine la acest capitol, recunoaște 🙂 ) și am pornit în căutarea inamicului cel mare, întrucât, înainte de a lupta cu el, trebuie să îl cunoaștem foarte bine.

Așadar, cele mai comune cauze ale celulitei sunt:
– Alimentația necorespunzătoare;
– Stresul, emoțiile negative;
– Fumatul și alcoolul;
– Diferite etape ale vieții – pubertatea, sarcina și nașterea;
– Modul sedentar de viață;
– Lipsa sportului.

Combate_celulita

Toate acestea se reflectă cu timpul: celulita poate apărea pe coapse, pe fese, pe picioare… Și devine un motiv stresant pentru majoritatea femeilor.

Dar nu te descuraja! Îți zicem noi cum să scapi de celulită rapid!

1. În primul rând, revizuiește-ți regimul alimentar. Este obligatoriu să ai 3 mese pe zi și 1-2 gustări sănătoase între ele. Micul dejun trebuie să fie cel mai consistent, apoi prânzul, iar cina – cea mai ușoară. Diminuează la maxim posibil grăsimile, carbohidrații și produsele care conțin mult zahăr. Optează pentru cât mai multe fructe și legume. Nu omite mesele și nu mânca 3 ore înainte de culcare. Consumă cât mai multe lichide, bea multă apă și nu uita că ceaiurile și cafeaua deshidratează, oricare ar fi informația găsită pe Internet. Fugi cât mai departe de dulciuri și produse de patiserie consumate în exces.

2. Ai grijă de sănătatea ta emoțională. Nu te stresa și nu permite emoțiilor negative să le depășească pe cele pozitive. Odată cu stresul se produc schimbări hormonale în organism, care, schimbând anumite procese și circuite naturale din interiorul corpului, duc la retenția apei, la acumularea de grăsimi, adică la factorii primari în apariția celulitei.

3. Consultă medicul în privința administrării anumitor medicamente. Unele dintre ele sunt responsabile direct de apariția în timp a celulitei, având explicația că schimbă mersul anumitor procese interioare.

4. Evită lucrurile care încetinesc circulația sângelui și provoacă îmbătrânirea pielii. Nu exagera cu îmbrăcămintea prea strâmtă, nu purta permanent tocuri înalte. Nu exagera nici cu expunerea la soare sau cu ședințele dese UV.

5. Și cel mai important – fă cât mai multă mișcare! Optează pentru plimbări în aer liber; mergi pe jos în loc să aștepți transportul public în cazul în care distanța nu e mare; urcă scările în loc să aștepți liftul. Dacă timpul nu îți permite să ajungi la o sală de sport, poți să optezi oricând pentru un regim în condiții casnice! Prin urmare, poți să scapi de celulită și acasă, dorință să fie și un regim corespunzător adaptat nevoilor tale. Aici, apropo, îți vine oricând în ajutor fitnessmama care îți pune la dispoziție programe sănătoase, exerciții fizice și regim alimentar individual, toate aducând rezultate fantastice: www.blog.fitnessmama.ro

Cum să slăbești? Cu ce trebuie să începi

Mai mult, trăim într-o lume modernă în care există zeci de metode de combatere a celulitei. Vorbim despre masaj și despre diferite proceduri oferite de saloanele de frumusețe. Chiar dacă optezi pentru ele, ține minte 3 lucruri:
1. Toate aceste proceduri costă și niciuna dintre ele nu îți oferă garanția că vei uita de celulită pentru totdeauna.
2. Dacă nu vei schimba modul tău de viață, nicio procedură menționată mai sus nu îți va aduce rezultate.
3. Există multe alte opțiuni, mult mai sănătoase, mult mai ieftine și mult mai eficiente! Una dintre ele o poți testa chiar astăzi, absolut gratuit, accesând sprintul nostru gratuit de 5 zile, care este primul pas spre o siluetă tonifiată și sculptată.

Ia zi, ești gata să scapi de celulită odată și pentru totdeauna? Ești suficient de hotărâtă să învingi acest inamic?
Dacă ai răspuns de 2 ori DA, felicitări! Ai trecut prima etapă. Acum, hai la treabă! Pentru că unele lucruri, odată hotărâte, nu trebuie lăsate pentru ziua de mâine!

Vrei să știi mai multe despre nutriție, sport și motivație?
Ne găsești pe Facebook: https://www.facebook.com/fitnessmama.md/
Pe Instagram: https://www.instagram.com/ina.fitnessmama/
Pe Youtube: https://www.youtube.com/c/FitnessmamaMd/featured