Blog Fitnessmama.ro

Trebuie să slăbești 10 kg sau mai mult? Atenție-3 pericole

Ai ajuns la concluzia că trebuie să slăbești rapid 10 kg? Dar știi că procesul de slăbire eficientă are loc încet, însă oricum îți dorești o siluetă cât mai suplă și cât mai repede? Hai să o luăm altfel.  Să zicem că ești gata să înduri foamea și că îți asumi și restul stresului prin care trece organismul tău. Dar, ești oare gata să adaugi într-un timp record kilogramele înapoi ? Dacă ești în căutare de o cură de slăbire rapidă 10 kg într-o săptămână, nu uita că îți asumi prea multe riscuri.

De ce nu e bine să slăbești 10 kg rapid?

De ce nu recomandăm dietele fulger

Dacă ții o cură în care trebuie să slăbești 10 kg , este periculos chiar și pentru o lună. Atunci când slăbești atât de mult într-un timp atât de scurt, nu slăbești din grăsimi. Dacă te adresezi la un nutriționist cu fraza ,,vreau să slăbesc 10 kg rapid’’ acesta o să îți spună ferm că ai toate șasele să-ți dai peste cap metabolismul și toate procesele care asigură o bună funcționare a organismului tău.

Efectul yo-yo

Efectul yo-yo apare atunci când, după o dietă strictă, revii la vechiurile obiceiuri alimentare. Să zicem că cineva slăbește 10 kg într-un mod agresiv, iar peste o perioadă scurtă adaugă kilogramele înapoi. Acest tip de slăbire devine un viciu. Pentru unele persoane devine o dependență. Din cauza acestui efect, de fiecare dată se adaugă un strat mult mai mare de grăsime decât masă musculară. Iar aceste consecințe sunt periculose pentru sănătate. Aproximativ 10 din 19 studii au demonstrat că din cauza efectului yo-yo, apare grăsimea anume pe abdomen. De asemenea, din cauza grăsimilor în exces, apare riscul de boli cardiovasculare. Dacă suferi deja de vreo boală din cele menționate sau ești predispusă la acestea, ignoră dietele care îți pot forma ca deprindere efectul yo-yo. Dacă trebuie să slăbești 10 kg, fă-o cu pași mărunți, dar siguri.

Memoria și gândirea ta pot avea de suferit!

,,Creierul inteligent’’ nu  mai este atât de inteligent după ce devii interesată de dietele rapide, acestea îți interzic să consumi dozele de proteine necesare. Dacă ai de gând să încerci o cură de slăbire rapidă a 10 kg, ia aminte: creierul tău va avea de suferit considerabil. Gândirea logică și memoria sunt afectate de  aportul minim de aminoacizi care răspund de aceasta. De asemenea, un regim în care trebuie să slăbești 10 kg poate declanșa bolile psihice dacă  încerci să-l menții pe termen lung. Studiile arată că aproximativ 20 % din modelele internaționale  dau vina pe regimurile de slăbire forțată în ceea ce ține de bolile psihice. Și chiar dacă la prima vedere pare un procentaj nu atât de mare, trebuie să nu uităm că suntem diferiți, iar celulele nervoase nu se restabilesc. Ei bine, se restabilesc, dar foarte și foarte lent.

Pierderea substanțelor nutritive importante

O dietă care presupune slăbirea rapidă 10 kg în 2 săptămăni aproximativ, te obligă indirect să renunți la diferite alimente. Spre exemplu, o dietă care reduce alimentele ce conțin carbohidrați pot crea insuficiență de fibre. Lipsa lactatelor (sau produse analog) creează deficiență de calciu. Omul are nevoie să-și mențină o gamă de Vitamina C, calciu, fibre, Vitamina D ect. Altfel apare oboseala, iluciditatea, stresul…

Ia-o încet!

Există multe alte pericole ale dietelor și slăbirii rapide. Cel mai bine ar fi să uiți de dieta de slăbire rapidă 10 kg pe termen scurt și să elimini aceste kilograme pe o cale lentă, dar sigură.
Începe cu un regim echilibrat și combină-l cu sportul, evident. Nu uita să te alimentezi corect, să ai motivație și să bei smoothie antioxidant. Cea mai plăcută pierdere în greutate este atunci când înveți să o menții, dar și să te simți că ești sănătoasă. Amintește-ți că ai tot timpul din lume să mergi încet către scopul tău, fără a avea de suferit mai apoi.

Distribuie acest articol dacă ți-a plăcut și ți-a fost util. Cu siguranță va fi de ajutor și prietenilor tăi.