Blog Fitnessmama.ro

Suplimentele alimentare – cele mai eficiente psihoterapii în alimentație

Toți știm că suntem ceea ce gândim și ceea cu ce ne alimentăm. Dacă psihologia e știința care ne ajută să gândim mai corect și sănătos, atunci nutriția e știința care ne ajută să ne alimentăm corect și sănătos. Iar suplimentele alimentatere sunt cele mai eficiente psihoterapii.

Totuși suplimentele alimentare nu sunt simple alimente pe care le poți găsi în magazin. Sau pe care majoritatea le pot consuma zilnic. Dacă și în cazul alimentelor clasice, mulți din noi pot avea alegerie la un produs sau altul. Sau în funcție de o boală sau alta pot avea interdicții totale sau la dozaj. Atunci cu suplimentele alimentare trebuie să fii și mai atent.

Fiecare organism e o istorie și o identitate aparte, cu caracteristice și necesitățile sale. Din această cauză, fără o investigație a nutriționistului, nu ar fi bine să începeți să luați un supliment sau altul. Chiar dacă ați citit undeva că efecte adverse suplimentul nu are sau că ar ajuta la sănătate foarte mult.

Sunt câteva criterii după care se elaborează un meniu în care se includ suplimentele alimentare. Ce trebuie să știi, și în funcție de ce te anchetează un nutriționist bun:

Starea organismului 

Cum spuneam, fiecare corp e o istorie aparte și dacă fiecare persoană are un buletin de identitate, fiecare organism la fel are un beletin medical. Iar dacă unele vize ne permit nouă să călătorim în o țară sau alta, atunci starea organismului nostru la fel are unele vize. Cu care nouă ni se interzise să consumăm unele suplimente sau nu. Doar un specialist bun, te poate ancheta în așa fel, ca să se elaboreze un regim alimentar special. Cu prezența în listă a unor sau altor suplimente.

Dozarea 

La fel, tu nu poți ști sau intui corect cât și când ar trebuie să trebui administrezi un spliment sau altul. Doar cu ajutorul unor articole sau video-uri, tu nu poți cunoaște aceasta bine. Chiar și aceeași spirulină nevinovată la prima vedere. Și care are un șir de efecte supermega bune asupra ta, în combinație cu alte alimente, suplimente sau în dozaj nepotrivit îți poate aduce efecte adverse.

Combinarea

La fel cum este indicat în cazul medicamentelor. Pe instrucțiuni, un punct care mereu se găsește pentru toate medicamentele, este cu ce se permite și cu ce nu, să folosim un medicament sau altul. La fel și în cazul suplimentelor, e bine să știm cu ce putem combina un supliment sau altul și cu ce nu.

Scopul

Cineva din noi dorește să slăbească rapid sau să slăbească cu 5 sau 10 kg. Sau să mărească energia sa zilnică. Păi, atunci suplimentele ne ajut, dar trebuie să știm ce și cât să luăm.

Pe scurt, special pentru tine, vom enumera doar o mică parte dintre cele mai bune suplimente alimentare pentru sănătatea ta.

Vitamine pentru îngrășat: ce vitamine îngrașă?

Colagenul – este o substanță care se produce în organism, bogată în fibre și proteină. Ajută la întărirea oaselor sau articulațiilor și pielei. Atunci când noi efectuăm zilnic și un șir de exerciții. Precum cele pentru picioare, mâini sau spate, ca să ne îmbunătățim sistemul osos, colagenul este un partener de încredere.

ZMA – este combinația de zinc și magneziu, care ajută foarte mult la întărirea sistemului imunitar.

Coenzima Q10 – este la fel o sustanța produsă de organism, care se poate lua ca supliment alimentar pentru îmbunățățirea unor sisteme în organism. Principalul său efect e reglarea activității unor organe precum inima sau ficatul și producerea energiei necesare în organism.

Omega 3 – este unul din cele mai recomandate suplimente în lista produselor pentru copii, dar și nu doar. El ajută la sistemul cardiovascular și nervos. Având un șir de îmbunățățirii pentru activitatea bună a creierului.

Opri-women – este un supliment în care se combină mai multe vitamine și elemente benefice pentru sănătate, dar în primul rând pentru sănătatea femeilor. Este un supliment care de multe ori a câștigat concursuri internaționale. Ca unul din cele mai bune suplimente alimentare pentru femei.

Apropo, acolo unde poți găsi suplimente alimentare de calitate și la preț bun – aici.

Distribuie acest articol dacă ți-a plăcut și ți-a fost util. Cu siguranță el va fi de ajutor și prietenilor tăi.