Blog Fitnessmama.ro

Ce să mănânci seara ca să slăbesti?

Poți avea parte de o cină gustoasă și care nu îngrașă? Evident! Toți căutăm răspuns la întrebarea care sunt alimentele care te ajută să slabești rapid? Ei bine, despre aceste alimente v-om vorbi astăzi. Și pe lângă faptul ce acestea pot face parte din cina ta, sunt delicioase, nu te fac să te limitezi, iți satisfac poftele. Dar cel mai important e faptul că – CONTRIBUIE LA REGIMUJL TĂU PENTRU SLĂBIT!

Dacă scopul tău sună în felul următor ,,Vreau să slăbesc fără să mă înfometez” atunci trebuie să ți-i cont de factorii de mai jos. Iar ca rezultat o să obții următoarele

– Slăbire sănătoasă
– Porție zilnică de energie
– Autocontrol

 

Deci, dacă ești gata, hai să vedem de ce trebuie să ținem cont!

Ora recomandată pentru luarea cinei

Marea majoritate cunoaște că cina trebuie luată cel târziu pânâ la oa 20, sau cu aproximativ 2 ore înainte de somn. Pentru ca organismul nostru să prelucreze mâncarea dar totuși cel mai perfect ar fi până la ora 18. Problema celor care mănâncă târziu este că cina depășește de obicei numărul de calorii ale tuturor meselor luate în timpul zilei. Se recomandă să aveți grijă la acest factor. Iar dacă abia începeți să calculați caloriile puteți folosi un calcular de calorii. Care cu siguranță este de ajutor în echilibrarea alimentației sănătoase.

 

Volumul mâncării în funcție de vârstă și metabolism

Ca să avem o cină sănătoasă dar și care să contribuie la slăbit, trebuie să cunoaștem care este volumul necesar de alimente pe care trebuie să le consumăm. Deci, probabil cunoști foarte bine că odată cu vârsta metabolismul tău este în proces de scădere. Masa copioasă nu include numaidecât ceva mult în volum. Indiferent de faptul că ești interesat de ce să manânci seara la dietă sau doar îți dorești o cină interesantă. În familie acasă sau la restaurant, nu depăși limitele stomacului tău pentru că acesta are proprietăți de mărire.

Dacă ești incă în perioada de tinerețe, iar metabolismul tău este încă rapid, poți trece mai ușor peste supraalimentare. Dar oricum nu se recomandă. Însă dacă metabolismul tău nu mai este ca îninte redus la maxim alimentele care conțin calorii multiple și optează pentru mai multă salată verde. Fiecare își cunoaște organismul, ceea ce inseamnă că ar trebui să simți exact când să te oprești. Nu în zadar se spune că de la masa de seară trebuie să te ridici puțin înfometat. Trebuie să te simți ușor și liber.

 

Ce tip de mancare trebue să consum seara?

Aici este partea cea mai interesantă. Unde o să afli că la o ceașcă de ceai de ghibmir pentru slăbit sau chiar la un pahar cu vin roșu, îți poți permite să combini feluri de mâncare delicioase, deci, să începem!
Ce părere ai despre o porție de piept de pui fiert(100g) care conține în jur de 152 calorii? Combinat cu o salată ușoară din avocado… Sună bine, nu-i așa? Sau poate niște legume înăbușite la cuptor cum ar fi conopida, ciupercile care înlocuiesc cu ușurință carnea și niște roșii care nu numai că îți accelerează procesul de slăbit dar și te fac să te simți în formă. Sau desigur că poți opta pentru supele creme din legume. Care sunt vaste și nu te lasă niciodată să înduri foame.

Pentru iubitorii de mâncare ,,aristocratică” există somonul sau oricare alt tip de pește care dacă este gătit la cuptor, satisface orice pofte. Ideea este că aceste alimente plus multe altele în combinație cu legume la cuptor sau proaspete pot să vă ușureze viața constant. Fie că pe parcursul zilei faceți sau nu exerciții de slăbit.
Clubul nostru promovează un regim de slăbire CORECT care îmbină utilul cu plăcutul. Un regim echilibrat care să-ți creeze un mod sănătos nu doar de alimentație dar și de gândire per general indiferent de vârstă sau valori. Așa că fi-i cu noi pentru ,,o minte sănătoasă intr-un corp sănătos”.

Distribuie acest articol dacă ți-a plăcut și ți-a fost util. Cu siguranță el va fi de ajutor și prietenilor tăi.