Blog Fitnessmama.ro

Dieta rapidă de slăbit în secolul XXI!

Dacă ai nevoie să slăbești câteva kilograme, o dieta rapidă de slăbit te poate ajuta în acest scop. O dietă rapidă – are ca principiu o alimentație slab claorică, în care există puține proteine, minerale și fibre dietetice. Dar cât este de sănătos și ce consecințe poate avea asupra corpului și sănătății? Vei afla în acest articol.

Notă: De regulă, greutatea scăzută tinde să se întoarcă, mai ales dacă nu schimbi stilul de viață.

Cum funcționează o dieta rapidă de slăbit

Toate țesuturile și organele corpului nostru au propria lor greutate. Astfel, ceea ce vezi pe cântar este suma tuturor celor de mai sus. Pierderea greutății și pierderea grăsimii nu este același lucru. Pierzi în greutate după fiecare mers la toaletă, dar pentru a atinge scopul cu adevărat, trebuie să creezi o condiție favorabilă pentru acest lucru începând cu antrenamente și alimentație, apoi pentru o perioadă lungă de timp să urmezi acest mod de viață.

Când vorbim despre diete de slăbit rapide 10 kg, ele înseamnă pierderea în greutate și nu pierderea de grăsime. Urmând o dietă pe termen scurt datorită unei restricții de calorii, vei deranja rezervele de glicogen și, din moment ce glicogenul reține apa, atunci cu el pierzi lichid. Săgeata de pe cântar se schimbă rapid, dar merită să ai o alimentație normală, deoarece rezervele de glicogen sunt completate și greutatea pierdută se va întoarce.

Când o dieta rapidă de slăbit poate ajuta

Există o serie de situații când trebuie să pierzi urgent câteva kilograme:

  • Pregătirea pentru un eveniment important – sărbători, Dating, Foto Shoot, etc.;
  • Spitalizarea sau pregătirea pentru operație – adesea în astfel de cazuri este necesar să se piardă urgent în greutate;
  • Restaurarea după boală sau otrăvire – diete populare nu sunt potrivite aici, deoarece medicii înșiși oferă limitări, dar sunt destul de dure;
  • Tendința spre o alimentație sănătoasă – o dietă restrictivă poate stimula pentru scăderea în greutate. În primul rând, majoritatea oamenilor sunt dornici de rezultate rapide, astfel încât pierderea în greutate rapidă va deveni o motivație bună. Cu toate acestea, o astfel de metodă de șoc nu este potrivită pentru toată lumea. Mai întâi trebuie să te familiarizezi cu contraindicațiile.

Contraindicații pentru o dietă strictă

Toate dietele pe termen scurt sunt dezechilibrate în compoziția lor, și pot influența, astfel încât să agraveze problemele fiziologice și psihologice.

Orice dieta simplă și rapidă de slăbit sunt strict contraindicate pentru:

  • Gravide și mamelor care alăptează;
  • Persoane care suferă de boli și tulburări gastrointestinale;
  • Persoane cu tulburări hormonale și boli autoimune;
  • Persoanele care suferă de anorexie, bulimie și alte tulburări de comportament alimentar;
  • Anxioase, nervoase, stresate.

Înainte de a descoperi unele diete pentru slăbire rapidă te invit să privești cum poți arde calorii în doar 5 minute.

Ardem caloriile foarte activ în doar 5 minute!

Diete populare pentru slăbire rapidă

Practic, dietele eficiente pe termen scurt sunt diete stricte, și se recomandă să fie urmate doar câteva zile, deoarece pentru perioade mai lungi reprezintă o lovitură uriașă pentru organism. Să luăm în considerare cele mai populare dintre ele.

Dieta cu pepene verde (timp de 5 zile minus 5 kg)

Meniu: pentru micul dejun – fulgi de ovăz sărate (sau alt terci), puțină brânză; pentru prânz – o bucată de pește, carne sau carne de pasăre, salată de legume fără dressing, legumele pot fi fierte sau coapte; pentru cină – pepene verde (pentru fiecare 30 kg de greutate, este permis 1 kilogram de pepene verde).

Dieta vegetariană (3 zile minus 3 kg)

Prima și a 3-a zi a dietei includ consumul doar de legume, în a 2-a zi trebuie să mănânci exclusiv fructe.

Meniu de zi cu legume: pentru micul dejun – 4 roșii coapte, suc de legume, + cafea sau ceai cu lămâie; pentru prânz – salată de castraveți cu ceapă verde sau salată verde, + cafea sau ceai cu lămâie; pentru cină, se oferă legume fierte sau înăbușite (varză, spanac, puțin suc de lămâie), + ceai cu lămâie.

Meniul zilei de fructe: pentru micul dejun – salată de fructe din mere, portocale, grapefruit + cafea sau ceai cu lămâie; pentru prânz – o jumătate de pepene galben, precum și o salată din meniul de mic dejun; pentru cină – meniu de prânz.

Dieta rapidă de slăbit cu mere (timp de 7 zile minus 5-6 kg)

În timpul dietei cu mere, poți bea infuzii de diverse plante, poți bea și ceai verde fără zahăr. Pe lângă mere, este permis să mănânci puțină pâine neagră – 3-5 bucăți pe zi (de preferință biscuiți). Această versiune a dietei cu mere este destul de dură, dar eficientă.

Mai există și alte diete precum dieta rapidă de slăbit cu iaurt, dieta cu hrișcă, etc.

Înainte de a încerca să urmezi o dietă trebuie să iei în calcul riscurile la care te poți pune. Însă pentru a evita orice consecințe negative îți recomandăm să-ți schimbi treptat stilul de viață. Să incluzi o alimentație sănătoasă și treptat să faci sport regulat. Acest mod de viață te va ajuta să-ți atingi orice obiectiv, vei deveni mai energică pe toate planurile, vei slăbi și te vei simți bine.

Alimentația echilibrată și sportul pot deveni dieta simplă de slăbit rapid pentru tine, pe termen lung.

Citește și articolul: Vreau să slăbesc rapid și mult: iată soluția!

Pentru a descoperi mai multă informație utilă pentru tine sau dacă vrei să slăbești, abonează-te la noi pe rețelele de socializare:  YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!