Blog Fitnessmama.ro

Zahărul – inamicul dulce al sănătații noastre!

Cuvântul dulce se asociază cu ceva plăcut sau gustos. Noi des numim persoana iubită – dulce, și gustul dulciu chiar este unul unic și specific în toată familia de gusturi. Dar totuși cel mai mare dușman care ne poate părea prieten (din cauza diponibilității sale) este zahărul. Cel care la efecte negative asupra organismului nu este deloc – DULCE!

Astăzi vom vorbi despre ce provoacă zahărul. Cu ce îl înlocuim, cu ce îl eliminăm din organism și alte lucruri importante de știut pentru sănătatea noastră. Excluderea și eliminarea zahărului, de altfel, ne ajută nu doar să scăpăm de riscul aparițiilor diverselor boli, dar și să slăbim rapid.

Atunci când te întrebi ce să mănânci seara, și ți se poate trezi o dorință nebună față de ceva dulce. Evident că ne va fi ușor să-ți zicem – faci cunoștință cu exercițiile noastre pentru abdomen sau umeri, și când vrei o bucățică de tort, cea mai bună ieșire din situație e fitness-ul, dar, până la fitness mai este. Până la sport, mulți din noi au nevoie să găsească motivația necesară dar și să cunoască cu ce se încoluiește sau elimină zaharul din organism. Ce ține de motivație și programe de fitness și nutriție, special adaptate pentru tine, toate le poți găsi pe blogul nostru. Iar ce ține de informații utile, despre zahăr, cu ele continuăm.

Începem cu începutul. La ce te va aduce nivelul zahărului mărit în sânge?

Scăderea imunității, obezitatea, dependență față de aliment, scăderea nivelului de energie după secreția dopaminei în creier. Chiar și apariția acneelor și înfundarea porilor, înflamarea mușchilor sau/ și a țesuturilor musculare, distrugerea dinților.  Afectarea – ficatului, pancreasului, inimii, sistemului digestiv și hormonal. Iar cea mai groaznică consecință desigur e diabetul zaharat numit în popor moartea albă. Acestea sunt doar unele rezultatele consumului excesiv sau nemoderat de zahăr.

greutate corporala

De exemplu și în un regim de alimentare pentru slăbire și în orice alt regim care are ca scop menținerea sănătății tale sau în cadrul anumitor diete pentru slăbit, nu se va găsi în nici una – zahărul! Despre ce noi nu știm e faptul că, chiar dacă bem a câte o linguriță de zahar la ceai, iar pe zi 2, 3 căni de ceai, oricum aceasta nu este puțin. Cu timpul zahărul se adună în organism și lasă amprente vizibile și nedorite asupra sănătății noastre. Oricum chiar dacă iubești dulcele sau chiar dacă ai probleme cu nivelul de zahăr ridicat în sânge, nimic nu e pierdut. Ca să știm ce sfaturi putem propune, pentru normalizarea nivelului de zahăr în organism sau eliminarea sa, răspundem la următoarele întrebări:

Ce înlocuiește zahărul?

Mierea de albine sau zahăr brun.

Ce îl elimină?

Lămâia cu apă, sucurile naturale, fructe (care înlocuiesc) multă proietină și hidratarea constantă – care va face organismul să consume singur zahărul depozitat.

La ce se renunță pentru normalizarea nivelului său în sânge?

Ape carbogazoase dulci, fast food, dulciuri evident și pâinea.

Ce sporește reglarea sa în organism?

Mișcarea, exercițiile, sportul și regim când nu se mănâncă seara.

Ce se consumă în locul alimentelor zaharate?

Legume verzi, cereale integrale.

Cei din noi care își doresc o slăbire rapidă, energie permanentă ziua sau la general o activitate bună a organismului nostrul drag. Cu siguranță trebuie să urmeze sfaturile de mai sus. Ele se memorează și sunt ușor de implementat în viața noastră, tot de ce este nevoie e dorința și atât. Ea deja la rândul său ne găsește diferite mijloace. Ele ne realizează obiectivele propuse și ne împlinește scopurile noastre. Și ține minte Dulcele nu e mereu dulce.

Distribuie acest articol dacă ți-a plăcut și ți-a fost util. Cu siguranță va fi de ajutor și prietenilor tăi.