Blog Fitnessmama.ro

Exerciții cardio eficiente pentru abdomen

Strângerea buricului pentru a da iluzia unui abdomen mai plat nu este sustenabilă în timp. Scapă odată pentru totdeauna de „burtica”, situata sub buric cu ajutorul unor exerciții cardio pentru abdomen acasă. Haine de sport, cardio, voință și gata.

Exerciții cardio pentru abdomen acasă

Sportivii, începători sau nu, sunt prea înclinați să creadă că este necesar să efectueze un exercițiu orientat pentr o anumită zonă. Este o greșeală, trebuie să adăugăm o practică mai „metabolică”, mai globală, care arde grăsimile și toxinele. Cu alte cuvinte, exerciții cardio pentru abdomen pentru a arde grăsimi dar și pentru a-ți reduce dimensiunea abdomenului. Alergarea sau mersul cu bicicleta și înotul, pot face perfect trucul.

A face ridicarea trunchiului este o cheltuială de calorii, dar nimeni nu o face timp de o oră. De aceea este necesar să se combine cu un sport cardio, de două-trei ori pe săptămână.

Primul din exerciții cardio pentru abdomen acasă – planșa frontală și laterală

Pentru a-ți tonifia abdomenul, exercițiile pe podea sunt încă cea mai bună opțiune. Îți este teamă în avans, dar planșa este cel mai bun aliat al tău. Datorită acestui exercițiu, lucrăm mușchiul transversal. Planșa garantează un abdomen plat. Pentru a face acest lucru, te sprijini pe antebrațe, umerii aliniați cu coatele și îți susții corpul stând în vârful picioarelor. Păstrează-ți arcul natural și încearcă să-ți strângi buricul spre coloana vertebrală. Totul timp de 20 de secunde, pentru a fi repetat de trei până la patru ori. Trebuie să faci o mică pauză între fiecare 20 de secunde.

Pentru poziția laterală, așează-te în planșa clasică și treci pe o parte. Ne sprijinim pe antebrațul stâng, de exemplu. Brațul drept este îndreptat spre pod, iar picioarele sunt unite. Greutatea corpului este distribuită pe antebraț și pe piciorul stâng. Dacă este prea dificil, putem îndoi genunchiul stâng și ne sprijinim pe el. În timpul acestui exercițiu se folosesc mușchiul transversal și oblic.

Alpinistul

Stai într-o poziție de planșă, cu mâinile pe podea și aducem rapid genunchii la umeri, de parcă am vrea să alergăm. Partea sa cardio este un adevărat plus. Combinăm munca musculară aprofundată și consumul de energie. Ai grijă să nu ridici fesele în timpul exercițiului, cu riscul de a nu lucra corespunzător abdomenul.

Lucrează mușchiul oblic

Întinde-te pe o saltea cu brațele în lateral. Apoi aducem genunchii la piept în timp ce ridicăm bazinul, dar ținând capul pe pământ și brațele pe pământ. Încercăm să menținem poziția timp de 15 secunde.

Această poziție ușor fetală permite contractarea mușchiului oblic, care susține întregul abdomen. Această contracție tonifică cureaua abdominală. Și, prin urmare, ajută la estomparea burticii. Fă trei seturi de 15 secunde și vor încălzi deja bine abdomenul.

Abdomenele „inteligente”

Când vine vorba de exerciții abdominale, nu toate sunt create egal. Cea mai eficientă și mai sigură este ridicarea trunchiului. Ideal este să fii pe o saltea, întinsă pe spate. Aducem genunchii la nivelul șoldurilor, cu mâinile pe tâmple. Ridicăm apoi umerii până la genunchi, care rămân statici.

În rest, totul este în respirație. Expiri, lipindu-ți buricul de coloana vertebrală și ridicându-ți umerii și inspirând în timp ce cobori înapoi pe saltea. Trebuie să-ți controlezi bine mișcările. Poți efectua trei seturi de zece mișcări. Ia o pauză între fiecare set.

Exerciții cardio pentru abdomen și solduri pot fi aceleași, diferența constă doar în intensitate.

Abdomenul se simte strâns, iar transversalul funcționează. Abdominalii ăștia sunt deștepți.

Acum descoperă 5 exerciții cardio eficiente, pe care le poți face acasă, în doar 15 minute

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Dieta 1200 calorii – sfatul nostru

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!