Blog Fitnessmama.ro

Top 5 exerciții cu gantere

Ai auzit de undeva mituri precum că exercițiile cu gantere nu sunt eficiente ? Ei bine, nu. Acest tip de exerciții nu doar că îți fac antrenamentul acasă mult mai plăcut, dar și mult mai eficient.Exercițiile cu gantere sunt eficiente atât pentru sportivii cu experiență cât și pentru începătorii care în condiții de casă, ajung la rezultate uimitoare. Dacă nu ai pus niciodată în practică acest tip de exerciții atunci hai cu noi și urmărește mai jos câteva îndrumări eficiente pentru a fi în formă și de ce nu, pentru o slăbire eficientă! Vom antrena împreună mai multe părți ale corpului așa că SUCCES! Fiecare exercițiu îl vom efectua a câte 15 ori.

Exerciții cu gantere pentru umeri
-Cu ajutorul acesor exerciții pentru umeri o să antrenăm niște umeri fermi și bine lucrați.. Exercițiul- ridicări laterale
Luăm două gantere cu greutate minimă, ne poziționăm cu picioarele bine fixate de podea iar brațele le ținem flexate la aproximaiv 45grade de corp, în părți. Umerii nu trebuie să fie ridicați.
Deci, odată ce ne-am poziționat corect, ridicăm coatele lateral. Inspirăm și expirăm! Avem grijă ca abdomenul să fie tras.Cu ajutorul acestui exercițiu, lucrează deltoidul median.

-În următorul exercițiu, lucrăm asupra deltoidului anterior. Ridicări înainte. Spatele drept.
Ținem ganterele în mână, și ridicăm concomitent ambele brațe până la nivelul umerilor, nu mai sus!

Acestea sunt exerciții de bază pentru umeri,  dar care cu siguranță vor fi mega eficiente.

1. Exercițiu extensii bicebs – tricebs
Fixăm coatele de corp, cu greutăți și lucrează doar antebrațul, repetăm de 15 ori, înainte-înapoi.
Coatele fixate cât mai aproape de corp, ridicăm brațele până la nivelul pieptului apoi coborâm, se repetă de 15 ori.

2. Exerciții pentru spate
Spatele este în cea mai strânsă legătură cu ținuta perfectă. Avem oare nevoie de exerciții pentru un spate ferm ? Da! Desigur că putem face exerciții pentru spate acasă, savurând din plin propriul confort.

3. Ramat cu gantere, din aplecat.
Cu picioarele flexate, paralele, vom duce coatele către spate, unind omoplații apoi revenind la poziția inițială. Repetăm aceasta mișcare de 15 ori.

4. Ridicarea coatelor- lucrează mușchii trapezi
Acesta este un exercițiu pentru spate dept.
Cu o ganteră în mână, ducem coatele în sus, palmele ajungâng până la nivelul pieptului, apoi coborâm, repetăm de 15 ori.

5. Exercițiu pentru coapse
Noi, femeile avem mare grijă ca coapsele noastre să arate demențial. Așa că acum e timpul a ceva exerciții pentru coapse. Sa-i dăm drumul!
Cu o ganteră de greutate medie în mîini, cu spatele drept.
Ne aplecăm iar greutatea lunecă pe picioare așa încât să simțim cum se încordează bicebsul femural. Revenim la poziția inițială, aducem bazinul înainte și încordăm la maxim fesele.

La toate aceste exerciții, mai adaugă exercițiile tale preferate plus niște exerciții pentru abdomen, ocupă-te regulat, iar alături de un regim pentru slăbit, sau cel puțin niște alimente slabe în calorii, îți garantez că în scurt timp o să ajungi la silueta perfectă.

Distribuie acest articol dacă ți-a plăcut și ți-a fost util. Cu siguranță el va fi de ajutor și prietenilor tăi.