Blog Fitnessmama.ro

Exerciții de stretching pentru spate

Efectuarea unor exerciții de stretching pentru spate în mod regulat îți poate îmbunătăți în mod considerabil calitatea vieții. Cu toții ne dorim să avem un corp sănătos, un corp lipsit de durere și rigiditate. Cadrul nostru (structura noastră musculo-scheletică), cel care ne sprijină în timpul activităților noastre, poate fi în centrul multor probleme de sănătate, mai ales când există uzura prematură a vertebrelor lombare.

Exercițiile de stretching sunt o modalitate de a încetini această uzură și de a câștiga mobilitate. Sunt exerciții specifice, bazate pe recomandările diverșilor profesioniști din domeniul sănătății.

Ai nevoie de exerciții de stretching pentru spate dacă să stai așezată nu este ușor

Vertebrele lombare, articulațiile dintre aceste vertebre și mușchii atașați de acestea sunt structuri vii. Aceasta înseamnă că trebuie hrăniți pentru a fi sănătoși și puternici. Cu toate acestea, acum este dovedit că anumite posturi la locul de muncă, mai ales atunci când stai pe perioade lungi de timp, împiedică reînnoirea acestor structuri. De fapt, dacă este prelungită în mod repetat, poziția șezând chiar nu este „relaxantă” pentru spate. Iată ce se întâmplă:

 • Nutrienții ajung mai puțin bine la discurile intervertebrale (presiunea asupra lor este cauza).
 • În absența mișcării, sinovia (responsabilă cu furnizarea de nutrienți) nu mai este secretată, ceea ce face ca articulațiile fațetelor să se irosească.
 • Mușchiul psoas, care se atașează de vertebrele lombare, tinde să se retragă și să-și piardă flexibilitatea..

Datorită unor exerciții stretching pentru spate bine alese poți reuși să rezolvi multe probleme cu postura ta. Chiar și durerile de spate.

Mai puține dureri de spate datorită acestor exerciții de stretching pentru spate

Corpul formând un întreg ale cărui părți răspund între ele, cu cât suntem mai flexibili (în special spatele), cu atât mai multă mobilitate facilitează. Și cu cât te poți mișca mai mult, cu atât flexibilitatea crește. O buna mobilitate generala asigura o repartizare corespunzatoare a sarcinilor, ceea ce faciliteaza miscarile si face gesturile mai armonioase.

Exercițiile sunt menite să te ajute să menții sau să dezvolți flexibilitatea coloanei vertebrale prin țintirea vertebrelor lombare. Aceste exercitii:

 • urmăresc să menții articulațiile sănătoase prin stimularea producției de lichid sinovial; sinoviala reduce, de asemenea, frecarea prin lubrifierea articulației și absorbția șocului;
 • ajută la alimentarea discurilor intervertebrale cu nutrienti si oxigen si faciliteaza eliminarea deseurilor metabolice ale acestora;
 • ajută la întinderea și relaxarea mușchilor atașați vertebrelor lombare.

10 minute pe zi pentru un spate suplu și solid… pe mult timp!

Sănătatea lombară este ca multe alte lucruri: poate fi „menținută”. Aceste exerciții sunt pentru persoanele care doresc un instrument care să le permită să prevină progresia unei afecțiuni existente care nu este prea intensă, cum ar fi:

 • Osteoartrita la spate;
 • Entorsă lombară veche (spasm);
 • Hernie de disc;
 • Scolioza;
 • Dureri lombare cronice;

Important. Dacă durerea de spate este foarte severă sau dacă durerea apare în timpul antrenamentului, contactează un medic. Asigură-te că exercițiile și întinderile făcute sunt potrivite condiției tale fizice.

Sănătatea e în mâinile tale

Sănătatea spatelui este direct legată de obiceiurile de viață. A te deplasa des, a face sport bine, a nu transporta încărcături prea grele… asta poate face toată diferența. Prevenirea durerilor de spate presupune, de asemenea, stretching și exerciții specifice, un alt aspect al prevenirii.

Sper că video-ul pe care tocmai l-am prezentat te va ajuta în eforturile tale de a vă îmbunătăți forma fizică și calitatea vieții. Dacă faci regulat exerciții stretching spate vei observa cum te simți mai bine și îți poți menține postura dreaptă. Dar cel mai important – fără dureri de spate.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Omletă calorii – micul dejun preferat

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!