Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru abdomen bărbați

Se spune că nu există exerciții pentru femei și exerciții pentru bărbați. Și nu vorbim aici de discriminare, ci de efort fizic. Este o temă foarte contradictorie dar, asta e.
Când vorbim despre exerciții pentru abdomen plat, nu doar femeile sunt interesate de ele. Se pare că bărbați țin la silueta lor destul de mult, ceea ce e un lucru perfect sănătos. Indiferent de sex, suntem cu toții predispuși la o burtă nedorită din cauza alimentației incorecte dar și altor factori. De aceea necesitatea de a antrena mușchii abdominali este neapărată.
În acest articol vei găsi un top exerciții pentru adomen bărbați atât pentru a le efectua acasă dar și la sală. Dar mai întîi haide să vedem care sunt factorii de risc a grăsimii în exces.

Factori de risc

-Boli cardiovasculare
-Diabet de tip2
-Apnee în somn
Pentru a evita acești factori neplăcuți, este necesară o atitudine mai serioasă în ceea ce ține de sănătate.

Cauzele grăsimii abdominale în exces

1. Sedentarismul
Viața sedentară are multe cauze negative asupra organismului nostru. Chiar dacă ne aduce un șir de afecțiuni grave la nivelul spatelui, grăsimea abdomnală la fel este principalul efect. Atunci când aduni calorii dar arzi mult prea puține, se formează grăsimi. De ce anume în zona abdominală? Pentru că sunt mușchii cel mai puțin lucrați.

2. Consumul de alcool
Este plăcut să servești un pahar cu vin la masă sau o bere cu prietenii. Totuși când stai ore în șir la meciurile de fotbal sau pe canapea, începe să fie vizibil. Dacă ești un fan înrăit al berii, fă cât mai multă mișcare.

3. Vârsta
Poate pare ciudat dar vârsta își are și ea rolul. Odată ce înaintezi în vârstă, metabolismul încetinește. Atunci grăsimile adunate pe parcurs, dispar ceva mai greu.

Acum că am clarificat niște chestii, hai să trecem la un top exerciții pentru abdomen acasă bărbați.

Exerciții pentru abdomen în condiții de casă

1.Stai culcat. Ridică picioarele în sus, să fie flexate. Începe să faci ridicări, adică flexezi coloana. Nu uita să expiri, repetă timp de un minut.

2.Al doilea exercițiu este aproape ca și primul doar că de această dată, aducem genunchii la piept. La fel nu uităm să expirăm și repetăm până la epuizare, în dependență de nivelul tău.

3.Te așezi jos, ridici genunchii. Iese un fel de poziție de litera ,,c”. Ar fi de dorit să nu ții picioarele lipite de podea, pentru a simți exercițiul mai bine. Tot ce trebuie să faci este să duci mâinile cu tot cu corp, pe laterală. Un fel de semi rotație. Repet, nu duci doar mâinile dar întorci și corpul. Repetă de 20 de ori.

4.Planșa
Foarte multe persoane laudă planșa pentru eficaitatea sa. Ei bine, dacă faci planșa corect, la sigur o să îți placă. Nu ai nimic de făcut înafară de a ține mâinie la distanța umerilor, spatele drept și abdomenul încordat. Per general, poți rămâne în poziția aceasta oricât poți să reziști.

5.Stai în poziție culcată, trunchiul puțin ridicat. Mâinile poziționate puțin sub bazin și execuți foarfeca. Repetă timp de un minut și ține abdomenul încordat.

Acestea au fost 5 exerciții pentru abdomen bărbați, acasă. Să trecem mai departe.

Exerciții pentru abdomen la sală

1.Exercițiu din atârnat
Tot ce trebuie să faci este să atârni de bară și să duci genunchii la piept. Dacă ai pregătire fizică, repetă un minut. Dacă nu, repetă până obosești.

2.Abdomene făcute la bancă. Acest exercițiu se execută lent pentru a ține cât mai mult mușchii în tensiune. Faci în jur de 20 abdomene.

3.Răsuciri la scripete
Singura mișcare pe care o faci este din trunchi. Deci tragi-răsucești trunghiul lateral. 20 repetări.

Aceste exerciții te vor aduce la un abdomen plat dar și vor crește masa ta musculară. Nu uita să ai grijă la alimentație. Repetă acest antrenament de 2-3 ori pe săptămână.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și un preten!