Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru abdomen frumos în 14 zile

Iată-ne trecute de sărbătorile Pascale. Am gustat de toate câte puțin, am mâncat cozonac, am devorat carne de miel și am ciocnit ouă. Iar silueta noastră cu siguranță că a avut puțin de suferit. Dacă ești și tu în această categorie, articolul care urmează îți va fi de mare ajutor! Vom descoperi ce fel de exerciții pentru abdomen poți face acasă, astfel încât să observi schimbări frumoase chiar după 2 săptămâni!

Deși ți se pare că ai adăugat puțin în talie sau că acele 2-3 kg care s-au pus nu joacă mare rol, să știi că grăsimea de pe abdomen, cât de puțină nu ar fi, este destul de periculoasă. Nu doar din punct de vedere estetic și psihologic, dar și din punct de vedere cumulativ. Acolo unde vin cu ușurință 2-3 kg, vin și altele din urmă tot fără mare dificultate. Plus la toate, grăsimea, comparativ vorbind, este ca un bulgăre de zăpadă – pe măsură ce se rostogolește prin zăpadă, crește și prinde la greutate. Fix așa e cu stratul de grăsimi din organismul nostru. Dacă a prins că poate să se acumuleze în anumite zone fără probleme, atunci se va răspândi cu o viteză uimitoare.

Hai să stopăm acest proces împreună! Prin intermediul unui set de exerciții fitness pentru abdomen putem stăpâni situația și putem cu ușurință să revenim la normalitate.

5 exerciții pentru abdomen pe care să le începi chiar astăzi

Dacă tot am stabilit că grăsimea de pe abdomen este dăunătoare și nu arată deloc frumos, iar cu venirea sărbătorilor și cu zecile de bucate crește riscul acumulării acesteia într-un timp record, atunci trebuie să luăm măsuri imediate. Putem începe cu câteva exerciții corecte pentru abdomen care ne vor arăta primele rezultate frumoase chiar la 2 săptămâni! Vezi mai jos care sunt acestea:

  • Exercițiul Crunch

În varianta clasică, acesta reprezintă un tip de abdomene scurte, care pot fi repetate oricând acasă. Este unul din acele exerciții pentru abdomen mai ales pentru începători, dar nu lipsește nici din antrenamentele avansate destinate sportivilor înrăiți. Din poziția culcată pe podea, îndoaie genunchii, ținând tălpile lipite de podea. Având mâinile încrucișate pe piept, apasă partea inferioară a spatelui și ridică umerii în direcția genunchilor. Abdomenul îl ții încordat, la fel ca și mușchii fesierilor.

Tot la această categorie, poți face și alte tipuri de crunch – cel de tipul bicicletei sau cel inversat.

  • Crunch de tip bicicletă

Acest exercițiu constă în faptul că un cot trebuie să tindă spre un genunchi pe diagonală. Genunchiul drept, de exemplu, îl duci spre piept, ridicând în același timp umărul stâng, pentru a duce cotul stâng în direcția genunchiului. Apoi, după relaxare, schimbi cotul și genunchiul.

  • Crunch inversat

Exercițiul dat constă în faptul că spatele rămâne lipit de podea, brațele le poziționezi lângă corp și ridici picioarele drepte de la podea. Spatele trebuie să rămână drept, picioarele vor coborî și nu vor atinge total podeaua.

  • Planșa

Despre planșă am vorbit de zeci de ori și vom mai vorbi tot atâtea fără a ne obosi. Este un exercițiu minunat unde lucrează nu doar mușchii abdominali. Secretul acestui exercițiu constă în a-ți menține corpul într-o poziție nemișcată cât mai mult timp posibil. Astfel se antrenează rezistența și echilibrul. Te întinzi la podea în poziția de flotare, sprijinindu-te pe coate. Corpul în întregime, de la cap până la picioare, trebuie să formeze o linie dreaptă. Menține poziția dată cât mai mult timp, fără a ridica privirea și fără a coborî sau ridica cumva șoldurile. Important este să faci acest exercițiu corect, iar treptat să mărești durata lui. Apropo, și planșa poate fi executată în diverse feluri. Vezi mai jos doar câteva din ele.

  • Abdomenele Flutter-Kick

Din poziția întinsă pe podea, ridică ușor picioarele, formând un unghi de circa 30 de grade. Menținând spatele drept, fără a-l arcui, alternează picioarele prin prisma mișcărilor de lovire. Picioarele trebuiesc ținute întinse, fără a le relaxa în întregime atunci când atingi podeaua.

Pentru a observa primele rezultate îmbucurătoare la doar 14 zile, te sfătuim să repeți exercițiile zilnic. Ulterior, vei putea opta și pentru exerciții mai intense pentru abdomen, adăugând altele la cele menționate anterior și mărind și durata celor deja existente.

Cât de importantă este alimentația în acest proces?

Regimul tău alimentar joacă un rol cheie pe toată durata exercițiilor. Nu vei obține nicio schimbare dacă, pe măsură ce te vei antrena, vei păstra proastele obiceiuri în ale mâncării. Așadar, exclude grăsimile, dulciurile și alimentele dăunătoare din meniul zilnic. Bea cât mai multă apă. Nu mânca compulsiv. Consumă cât mai multe fructe și legume și mănâncă fără a exagera și fără a te înfometa.

Iar pentru ca să descoperi și alte exerciții destinate abdomenului tău, accesează abonamentul din cadrul Școlii Fitness Mama care, scurt pe doi, declară război grăsimii de pe burtă și care se numește: Abdomen Plat! Mii de femei deja l-au încercat și au fost nevoite să-și schimbe garderoba, pentru că au nevoie de haine cu câteva mărimi în minus. Altele câteva mii de femei sunt deja  în proces! Cert este că toate ele nu-și mai pun problema abdomenului, antrenându-se regulat și din plăcere și având timp suficient pentru alte treburi!

Ar putea să-ți placă și: Dieta după sărbători și ce să mâncăm îndată după… Paște?