Blog Fitnessmama.ro

”Nu mănânc nimic, mă limitez în toate și totuși am burtică”

Am analizat situația mai multor fete și am găsit câteva momente comune. Câteva dintre voi au o burtică mai mare și câteva care nu o au atât de mare, dar au rămas cu ea după naștere sau a apărut odată cu vârsta. Și tot e enervant, pentru că nimic nu o „face să dispară”.

Voi enumera aici câteva greșeli, care vă împiedică să ajungeți la un abdomen tonifiat și frumos.

Ce să fac să slăbesc

Greșelile principale

📍1 Greșeală. Optați pentru diete drastice și apoi sunteți surprinse că greutatea nu numai că nu scade, ci și crește🤯

– În condiții de carență severă, organismul nu renunță la grăsime, ci o stochează.

– Procesele metabolice sunt încetinite, energia este extrasă din funcțiile de bază ale organismului. Digestia, formarea celulelor pielii, părului, unghiilor (aceasta o primesc pe o bază reziduală), hormoni (lipsa de estrogen si hormon tiroidian)

– Monotonia din alimente duce la defecțiuni regulate, ceea ce creează o „oscilare” a greutății și creșterea lentă a acesteia de-a lungul anilor

📍2 Greșeală. Tehnicile prin care încercați să pierdeți în greutate.

– Informații aleatorii despre nutriție.

– Excluderea grupelor întregi de alimente (lactate, produse din făină, pâine, cartofi)

– Este greu să rezistați abundenței de alimente și dulciuri delicioase, deși toate acestea se hotărăsc la nivelul alimentației echilibrate în ceea ce privește proteinele, grăsimile, carbohidrații. Nevoia dispare de la sine

– Antrenamente nesistematice pe principiul „găsit pe YouTube”, unde exercițiile nu au un scop anume și nu sunt conectate la un sistem de lucru.

📍3 Greșeală. Construirea unei strategii de slăbire doar pentru abdomen.

– Sunt folosite tehnici ciudate cu spectru îngust, care s-au dovedit a fi ineficiente: reducerea numărului de calorii cu 50% sau mai mult, consumarea alimentelor cu indice glicemic scăzut.

– Gătit „complicat”, care necesită multă energie, trebuie să gătești pentru tine și familia ta separat🤷‍♀️

Am pregătit un articol separat în care vă explic pas cu pas cum să treceți peste acest greșeli și să deveniți mai exemplare. Vă aștept în articolul următor!