Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru abdomen la sală

Pierderea grăsimii de la burtă este una dintre cele mai cunoscute probleme. Burtica este o zonă care crește ușor și este vizibilă. De fapt, este una dintre cele mai problematice zone de grăsime. Dar nu te panica, unele exerciții pentru abdomen la sală sunt foarte eficiente și îți permit să revii în formă, dar mai presus de toate să obții un abdomen plat și tonifiat.

  1. Genuflexiunile

Genuflexiunile îți lucrează în primul rând glutele și coapsele. Crezi că asta nu are nimic de-a face cu burta: cum să pierzi burta fără să lucrezi direct această zonă?

Dar acest exercițiu, în special genuflexiunile de sumo, cu picioarele depărtate, este eficient în arderea grăsimii de la burtă. Într-adevăr, această mișcare îți va crește metabolismul și, prin aceasta, va elimina treptat grăsimile din tot corpul. Inclusiv burta.

❯ Fă între 20 și 50 de repetări pe sesiune, în funcție de obiceiul stabilit.

De fapt genufleziunile sunt exercitii pentru abdomen si fese la sala ușor de efectuat.

  1. Ridicarea trunchiului

Pentru un abdomen plat, ridicarea trunchiului este, de asemenea, formidabilă. Acestea vizează abdominalele. Stai întinsă pe spate, picioarele ridicate, mâinile în spatele capului, efectuează mișcări de contracție prin îndreptarea bustului, astfel încât să lucrezi abdomenul.

Spre deosebire de exercițiul anterior, acesta funcționează doar abdomenul, nu întregul corp. Nu este cardio. Cu toate acestea, pentru a pierde eficient grăsimea abdominală, cel mai bine este să combini cele două tipuri de exerciții. Acest lucru îți va permite să slăbești mai repede și mai ales să tonifiezi întregul corp.

❯ În funcție de nivelul tău de pregătire fizică, repetă mișcarea în seturi de 20 de mișcări, de două ori pe zi sau 50 de mișcări.

  1. Plașa

Acesta este unul dintre cele mai dificile exerciții pentru abdomen plat, deși este „pasiv”, adică nu necesită mișcare. Sprijinindu-te pe antebrațe, spatele drept și  picioarele drepte, ține poziția pentru cel puțin 30 de secunde – pentru începători.

Cei mai experimentați pot crește timpul. Pentru acest exercițiu, toți mușchii abdominali vor lucra împreună pentru a te ajuta să păstrezi poziția: oblic, transvers și drept. De fapt, acest exercițiu este cu siguranță unul dintre cele mai cuprinzătoare. Este totuși foarte complex, deoarece greutatea corpului tău se bazează aproape în totalitate pe abdomenul tău, făcându-l să funcționeze la maximum.

  1. Puntea

Acesta este un exercițiu care lucrează abdomenul și picioarele. Întinsă pe podea, cu picioarele ridicate pe vârfuri, îți îndrepți abdomenul, astfel încât să faci o punte.

Acest exercițiu lucrează abdominalele oblice, în lateral, în timp ce abdomenele vizează rectul abdominal. Alternarea exercițiilor pentru a lucra toate abdomenele este importantă pentru construirea și consolidarea stomacului.

❯ Aici, efectează serii de 50 de mișcări, ca și pentru ridicarea trunchiului.

  1. Salturile

Acesta este unul dintre cele mai eficiente și formidabile exerciții de abdomen plat. Aceasta implică efectuarea unei serii de mișcări destul de rapide care îți vor accelera metabolismul și vor viza abdomenul: începe dintr-o poziție în picioare, ghemuiește-te, apoi întinde-te pe abdomen înainte de a te îndrepta într-un salt rapid.

Acest exercițiu face parte din gama cardio și, prin urmare, este formidabil pentru arderea grăsimilor. Cardio, pe lângă faptul că arde grăsimi în acest moment, îți afectează corpul câteva minute după exerciții.

❯ Repetă mișcarea de cel puțin douăzeci de ori, pentru o eficiență optimă.

Cum să antrenezi abdomenul acasă? Un program eficient de exerciții pentru abdomen

Concluzie

Pentru a pierde grăsimea abdominală, cardio-ul este esențial – cel mai bun mod de a arde rapid grăsimile este să-ți crești metabolismul și abdomenul. Prin urmare, ai posibilitatea de a desfășura sesiunile alternând aceste exerciții pentru a avea abdomenul plat. Pentru mai multă eficiență, nu uita să te odihnești înainte și după fiecare ședință, pentru a pregăti mușchii pentru efort și apoi pentru a-i relaxa. Vei câștiga astfel în flexibilitate. Nu e neapărat să faci exercitii la sala pentru abdomen atunci când le poți efectua și acasă pentru e economisi timp. Dacă vrei să faci exercitii pentru abdomen la birou atunci unica soluție e să lucrezi cu respirația pentru a contracta mușchii abdomenului. Este minunat când găsești soluție la orice problemă!

Dacă ți-a plăcut articolul distribuie să vadă și prietenii tăi!