Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru piept la sală pentru femei

Este posibil să faci exerciții pentru piept la sală cât și acasă. Întărirea mușchilor pieptului nu este doar pentru bărbați, deși sunt mult mai frecvente în sala de sport, ridicând greutăți mari. Acest lucru nu înseamnă că femeile nu pot face flotări sau ridica gantere. Dimpotrivă, dacă vor să mențină echilibrul întregului corp și dacă fac exerciții fizice în mod regulat, ar trebui să se gândească și la antrenarea părților superioare ale corpului.

Din păcate, aceste exerciții pentru piept femei la sală adesea sunt trecute cu vederea de către femei, deoarece le este teamă să ia o formă masculină. Acesta este, desigur, un mit, dar vom ajunge la asta mai târziu. Ce exerciții pentru piept ar trebui să facă femeile și de ce să le includă în planul lor de antrenament?

Structura pieptului feminin

Pentru a ști cum să antrenezi corect mușchii pieptului, trebuie mai întâi să cunoaștem un pic de anatomie. Ceea ce se numește piept este împărțit în mușchi adânci, care formează peretele toracic propriu-zis, și mușchi superficiali cu atașamente în zona umărului și brațului.

Funcțiile mușchilor definesc mișcările pe care le putem efectua cu ei. Acestea ne permit să facem tot felul de flotări, flotări și, de asemenea, alte exerciții. În plus, mușchii pieptului ne ajută să respirăm. La femei, aceștia sunt mai puțin dezvoltați decât la bărbați, dar ar trebui antrenați sistematic. Pentru asta trebuie să știi care exerciții la sală pentru piept poți efectua.

Antrenament de exerciții pentru piept la sală sau acasă?

Pieptul, ca orice altă parte musculară, poate fi antrenat atât acasă, cât și în sala de sport. Dacă nu ai echipament sportiv, te poți antrena cu ușurință cu greutatea corporală.

După cum am menționat anterior, nu există nici un obstacol pentru ca o femeie să-și antreneze pieptul cu greutate. Pentru aceasta va avea nevoie de o bară sau gantere și o greutate. În cazul exercițiului cu gantere, vei avea nevoie și de o bancă, dacă faci exerciții numai cu gantere, acest lucru nu este necesar.

Cele mai bune exerciții pentru piept la sală

În paragraful anterior, am subliniat că femeile se pot antrena atât acasă, cât și la sală. Deci, să începem cu exerciții la piept pentru un antrenament de forță.

Exerciții de forță pentru femei

Exercițiile prezentate mai jos sunt efectuate în funcție de propria greutate corporală. Nu avem nevoie de echipamente profesionale pentru ele.

Flotări

Acesta este cel mai popular exercițiu pentru piept de auto-greutate atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Femeile începătoare pot începe cu flotări susținute, numite flotări pentru femei. Cu timpul, însă, acestea ar trebui să treacă la modele standard.

Flotări pe mânere

O versiune de flotări pentru avansați, bună și pentru femei. Pentru a efectua aceste flotări avem nevoie de mânere speciale care se găsesc în sala de sport. Un pic mai ușor sunt flotările manuale – un echipament mic, ieftin, pe care fiecare femeie și-l poate permite.

Exerciții pentru piept la sală – cu greutăți

Pentru a efectua astfel de exerciții, avem nevoie de echipamentul potrivit. Aceasta include de obicei:

  • gantere sau gantere;
  • scripete cu greutăți;
  • bancă.

Presarea cu gantere

Presa pe bancă este cel mai popular exercițiu de antrenament de forță pentru piept. Aceasta implică împingerea unei gantere în poziție verticală sau pe o bancă înclinată. Începătorii pot începe cu o presă cu gantere cu o greutate redusă sau doar cu o bară fără greutate. Acesta este un exercițiu care ar trebui făcut cu atenție.

Distrageri

Întinderile cu gantere se efectuează cu gantere. În timp ce stai culcată, trage ganterele în sus, păstrând un unghi deschis al articulațiilor cotului. Coboară brațele lateral fără a schimba poziția coatelor.

Bine de știut: Deși întinderile sunt de obicei făcute pe o bancă, cel mai bine este să le faci pe podea pentru o siguranță sporită. Acest lucru reduce riscul de a deteriora articulațiile dacă încarci prea mult sau efectuezi prea multe repetări.

Pentru mai multe antrenamente gratuite urmărește-ne pe canalul de Youtube.

Citește și articolul: Câte calorii are o felie de pâine?

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!