Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru posterior: de ce este important să antrenezi cel mai mare mușchi al corpului tău – fundul

Amploarea rețelelor sociale a creat ideea unui posterior ca al modelelor braziliene, ale actrițelor preferate sau ale modelelor Instagram. Nu. Nu este absolut nimic în neregulă cu a-ți arăta fundul sau a-ți dori să ai un posterior frumos. Dar să-ți sculptezi posteriorul nu trebuie să fie doar din motiv pur o estetic sau pentru că este „la modă”.

Adevărul este că mușchii noștri glutei înseamnă mult mai mult decât să ne facă să arătăm bine în pantaloni de yoga. Ei ne ajută să menținem o postură adecvată și să ne implicăm în activități precum alergarea, săriturile și alpinismul.

Dacă încă nu faci exerciții ce vizează mușchii gluteali în antrenamente. Probabil, pierzi întărirea celui mai important grup muscular din corpul uman.

Care sunt mușchii glutei?

Fără a ne aprofunda prea mult în anatomie, glutele este împărțit în trei mușchi distincți:

Gluteus maximus. Acesta este cel mai mare mușchi gluteu, responsabil pentru forma fundului tău. Te ajută să-ți menții poziția verticală atunci când stai pe scaun sau în picioare. Gluteus maximus este, de asemenea, important pentru activitățile care necesită generarea de forță din partea inferioară a corpului: sărituri, alergare, urcare pe o scară etc.

Gluteus medius. Gluteus medius este între gluteus maximus și gluteus minimus. Rolul său, la fel ca gluteus minimus, este de a ajuta la rotația piciorului și la stabilizarea bazinului.

Gluteus minimus. Cel mai mic și mai adânc dintre cei trei mușchi gluteici. Acestas este, de asemenea, o parte importantă a rotirii membrelor inferioare și a menținerii bazinului stabil atunci când ne mișcăm.

În plus, tensorul fasciae latae – cunoscut în mod obișnuit ca banda IT – ajută la echilibrarea bazinului. De asemenea, asigură stabilitate prin genunchi atunci când mergem sau alergăm.

De ce este atât de important să antrenezi mușchii fesieri?

Din păcate, majoritatea dintre noi slăbim în mod activ mușchii fesieri cu o activitate pe care o petrecem ore în șir în fiecare zi: stând. Potrivit unui sondaj realizat de producătorul ergonomic Ergotron. 86% dintre lucrătorii americani cu normă întreagă trebuie să stea toată ziua, în fiecare zi. Și asta e doar la locul de muncă.

Aceasta poate provoca probleme grave pentru alte părți ale corpului, nu doar pentru fund, inclusiv dureri de spate și de genunchi. De aceea este foarte de important să îți consolidezi posteriorul.

Poate că ai o muncă solicitantă sau ești unul dintre cei 23% de oameni care fac sport săptămânal. Totuși este bine să îți antrenezi gluteii.

Pentru a recapitula: nu numai că gluteii sunt cel mai mare și mai puternic grup muscular al corpului. Însă antrenarea acestora te va ajuta să îți îmbunătățești postura, să reduci durerile de spate și să generezi viteză și putere în timpul exercițiilor fizice.

Într-adevăr, mai rămâne o singură întrebare: Care este cel mai bun mod de a-ți antrena fesierii?

Ina ți-a pregătit top 5 exerciții pentru fesieri pe care poți să le faci acasă, având la îndemână lucruri utile din casă.

Poți să le realizezi în timp ce asculți podcastul tău preferatul sau te uiți la un film pe Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=lZJk1TyxgSw

Fii în continuare cu ochii pe noi și hai să facem mișcare împreună!