Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru umeri și spate

Ce ar putea fi mai clasic decât o femeie cu talie subțire și o figură bine definită? Acesta este unul dintre avantajele de a face exerciții pentru umeri și spate pentru o siluetă mai armonioasă. Dezvoltarea umerilor și spateltui nu este o sarcină ușoară, dar dacă urmezi sfaturile noastre, e garantat că vei atinge acest obiectiv. Desigur, există diferite exerciții umeri spate pentru a lucra aceste zone. În continuare îți explicăm cum să faci antrenamentul.

Încălzește-te înainte de a începe exercițiul

Înainte de a începe un antrenament, îți recomandăm încălzirea timp de 5 până la 10 minute. Aceasta este ceea ce va permite corpului să se pregătească pentru efort. Încălzirea trezește și mobilizează toate articulațiile, ceea ce va limita cât mai mult traumările.

Detalii despre exerciții pentru umeri și spate

Dezvoltarea militară

Începe sesiunea direct cu poziția de presă militară, care întărește toate cele trei părți ale umerilor. Aici îți sugerăm să faci 3 seturi de la 20 până la 30 de repetări cu 45 de secunde de odihnă între fiecare set. Pentru acest exercițiu, vei avea nevoie de două gantere de 2 sau 3 kilograme. Două sticle de 1L sau 1,5L apă vor face trucul.

Pasărea

Apoi, îți recomandăm urmărirea poziției – pasărea, care întărește umerii și spatele. Îți sugerăm să faci 3 seturi de la 15 până la 20 de repetări cu 45 de secunde de odihnă între fiecare set. Pentru acest exercițiu, vei avea nevoie de două gantere de 2 sau 3 kilograme. Două sticle de 1L sau 1,5L apă vor face trucul.

Cercuri

Ultimul exercițiu recomandat de antrenorul sportiv: cercurile, care fac posibilă tonifierea umerilor și lucrul de această dată pe un regim de întărire și rezistență musculară. Profesionistul sugerează 3 seturi de câte 10 repetări ale fiecărei mișcări. Pentru acest exercițiu, nu ai nevoie de echipament special.

Pentru a descoperi mai multe exerciții pentru talie și spate urmărește-ne pe Youtube.

Cum să întăreși umerii și spatele mai repede?

Pentru a întări umerii și spatele mai repede trebuie să te bazezi pe intensitatea exercițiului. Prin adăugarea unei greutăți suplimentare, de exemplu.

Importanța relaxării după lucrul umerilor

Sesiunea s-a terminat. Dar relaxarea? Este esențial să te întinzi indiferent de activitatea fizică practicată. Cu toate acestea, îți recomandăm să aștepți aproximativ 48 de ore după sesiune. Deoarece grăbirea efortului fizic ar putea crea leziuni musculare și ar putea crește daunele provocate de antrenament. Acestea ar putea crește riscul de traumare și pot crește durerea musculară.

Importanța unor exerciții pentru umeri și spate regulate

Din punct de vedere estetic, musculatura generală a corpului superior, a umerilor și a pectoralilor este lucrată mai degrabă de bărbați, deoarece având un trunchi dezvoltat și o structură largă este un semn viril puternic; pernele de umăr constituie apendicele artificial masculin care face posibilă, fără efort, compensarea unei deficiențe în această zonă.

Majoritatea femeilor preferă să tonifice abdomenul și fesele. Cu toate acestea, un program sportiv pentru femei cu exerciții pentru spate și talie și umeri are de câștigat în luarea în considerare a întăririi corpului. În ceea ce privește masa musculară, nu există niciun risc de creștere a volumului, deoarece testosteronul natural nu este foarte prezent la femei și acesta este responsabil pentru creșterea fibrelor și volumul mușchilor. În ceea ce privește silueta și sprijinul corpului, întărirea deltoizilor și a trapezelor îndreaptă bustul și evită spatele încovoiat, ceea ce face posibilă alungirea puțin a siluetei și evidențierea pieptului.

Lățimea umerilor este, de asemenea, importantă din punct de vedere vizual pentru a echilibra lățimea șoldurilor marcate adesea la vârsta adultă. Chiar și flotările asociate prea repede antrenamentului de tip comando sunt de fapt un exercițiu excelent pentru a evita omoplații proeminenți prin întărirea serratusului mare.

Citește și articolul: Dieta detoxifiere și slăbire rapidă

Pentru a descoperi mai multă informație utilă pentru tine sau dacă vrei să slăbești, abonează-te la noi pe rețelele de socializare:  YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!