Blog Fitnessmama.ro

Exerciții yoga pentru spate

După cum știm, yoga ajută la calmarea tensiunilor și la relaxare. Dar aceste exerciții yoga pentru spate ajută și la ameliorarea durerilor de spate. Potrivite în special pentru întărirea coloanei vertebrale și ameliorarea zonei lombare, iată câteva posturi de efectuat zilnic.

Lăudată pentru virtuțile sale relaxante, yoga se bazează pe munca de respirație profundă și pe relaxarea corpului datorită pozițiilor care se repetă uneori de câteva ori la rând.

În această perioadă în care petrecem mult timp acasă și în fața computerului, este important să avem grijă de spatele nostru.

O listă de exerciții yoga pentru spate

Mai jos descriem câteva exerciții de yoga pentru spate pe care le poți face cu ușurință acasă.

Adho Mukha Virasana, poziția războinicului cu capul în jos

Această postură foarte simplă permite lungirea completă a coloanei vertebrale. Pune o pătură sub fese și o cărămidă sub fiecare mână. Brațele sunt întinse, active, iar coccisul se mișcă spre călcâi. Asigură-te că ții umerii sus pentru o întindere mai bună.

Marjariasana, poziția pisicii

Poziția pisicii poate fi împărțită în două etape. Este excelent pentru spate deoarece relaxeaza coloana. De asemenea, întărește mușchiul transversal, profund al abdomenului. În patru picioare, umerii deasupra încheieturilor, săpăm spatele apoi îl rotunjim sugând buricul. Puteți repeta această mișcare pentru mai multă întărire.

Adho Mukha Svanasana, poziția câinelui cu capul în jos

Poziția câinelui cu capul în jos, picioarele ușor îndoite și călcâiele ridicate permit întinderea coloanei vertebrale prin alinierea spatelui craniului și a sacrului. Dacă este posibil, stai cu mâna pe un perete, călcâiele în sus și genunchii îndoiți și încearcă să ții coloana dreaptă pentru a o întinde.

Ardha Uttanasana, lângă un perete

Această postură de întindere, practicată pe un perete, întinde și aliniază umerii și pelvisul. Pozitionam picioarele si mainile in unghi drept fata de sol si perete si avem grija sa nu îndoim spatele.

Utkatasana, postura scaunului pe perete

Calvarul in sala de sport, pozitia scaunului pe perete este benefica, in yoga, pentru durerile de spate. Ne așezăm cu spatele drept pe un perete, genunchii indoiti la 90 de grade. Această postură întărește coloana vertebrala respectând în același timp alinierea posturală.

Exerciții yoga pentru spate – Ustrasana, poza cămila

De obicei, postura de cămilă se practică pe verticală, aici, se efectueaza pe orizontală. Este foarte benefic: întinde spatele, deschide cutia toracică în timp ce întinde abdomenul. Întinsă pe podea, un suport sub spate, ne punem picioarele în „costumul” prin deschiderea brațelor, pentru a întinde spatele și abdomenul.

Ardha Setu Bandhasana, poziția semi-pod

Practicăm această postură a semi-podului adăugând o cărămidă, pe care o punem sub bazin. Această postură este ideală pentru spate, deoarece întărește zona lombară și cutia toracică, în timp ce întinde și abdomenul. Pozitionăm pe umeri, ridicam bazinul (aici folosind caramida) prin alinierea genunchilor, bazinului si umerilor.

Exerciții yoga pentru spate – Eka Pada Pavanamuktasana, pe podea

Aceasta postura cu nume nepronuntabil este foarte simpla si iti permite sa intinzi intreaga coloana vertebrala, se efectueaza usor zilnic, dupa o sedinta de sport sau pentru relaxare. Este perfecta pentru a încheia o sesiune. Întinsa pe podea, cel mai bine este să stai lângă un perete pentru a sprijini piciorul extins pe acesta pentru a alinia pelvisul.

Daca ai tendinta de a avea dureri de spate, mai ales in viata de zi cu zi si la munca in fața calculatorului, nu ezita sa faci aceste exerciții yoga pentru durerile de spate care iti vor ameliora durerile, iti vor intinde coloana si iti vor deschide muschii umerilor.

În fiecare poziție, ai grijă de respirația ta. Îmbrăcămintea confortabilă și un covoraș sport și/sau suport pentru genunchi sunt recomandate pentru practicarea acestor poziții.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Rețeta ceai de ghimbir pentru slăbit

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!