Blog Fitnessmama.ro

Migdalele – nucile bogate în acizi grași esențiali

Migdalele sunt nuci sănătoase, bogate în acizi grași esențiali, vitamine și minerale. Acestea sunt o sursă de proteină cu un indice glicemic scăzut. În 2015, migdalele s-au clasat pe locul 1 în nutriția pentru fitness, ceea ce înseamnă că, conține nutrienții de care aveți nevoie pentru a satisface nevoile zilnice ale corpului. Migdalele sunt cunoscute ca un produs benefic pentru scăderea colesterolului, prevenirea bolilor cardiovasculare și pentru combaterea excesului de greutate. În acest articol ți-am pregătit mai multe beneficii ale migdalelor. Citește și vezi dacă știai despre acestea.

Beneficiile migdalelor

Fiecare porție oferă 6 grame de proteine ​​și 4 grame de fibre, precum și vitamina E, magneziu, riboflavină, calciu și potasiu. În plus, migdalele sunt un aliment cu indice glicemic scăzut. Ca și alte nuci, migdalele sunt destul de bogate în grăsimi, în jur de 14 grame per porție. Din fericire, aproximativ 2/3 dintre acestea sunt grăsimi mononesaturate – sănătoase pentru inimă.

Migdalele scad colesterolul. Potrivit unui studiu al Asociației Americane de Dietică, consumul migdalelor permite saturarea organismului cu vitamina E, care contribuie la formarea de antioxidanți ce împiedică intrarea colesterolului în sânge.

Sunt benefice pentru inimă. În anul 2014, oamenii de știință au descoperit că, consumul migdalelor poate scădea tensiunea arterială și poate stimula fluxul de sânge către organele interne.

Migdalele pot fi folosite ca produs pentru scăderea zahărului din sânge, deoarece sunt o sursă de magneziu. Este recomandat să consumați o mână de migdale pe zi, ceea ce este util în special persoanelor cu diabet zaharat de tip 2.

Migdalele previn dezvoltarea bolilor cardiovasculare și a bolii Alzheimer, deoarece conțin vitamina E, care acționează ca un puternic antioxidant. Previne pătrunderea toxinelor în celule și distrugerea acestora.

Dieta detoxifiere și slăbire rapidă
Contribuie la procesul de slăbire. Acestea sunt o sursă bună de proteine ​​și fibre, dar în același timp au un conținut scăzut de carbohidrați. După ce sunt consumate, aveți senzația de sațietate încă mult timp, ceea ce înseamnă că numărul de calorii consumate sunt foarte puține.

Migdalele sunt o sursă de proteine , fibre, grăsimi sănătoase, vitamina E, mangan, magneziu, cupru, fosfor, vitamina B12. În același timp, 28 grame de nuci conțin 161 kcal.

Migdalele îmbunătățesc starea pielii, ajută la combaterea acneei, deoarece sunt o sursă de acizi grași care vă permit să controlați producția de sebum.

Migdalele energizează și îmbunătățesc memoria. Această proprietate este deosebit de pronunțată dacă combinați nucile cu produsele lactate.

Migdale calorii

Migdalele sunt recomandate în timpul sarcinii

Dacă o femeie nu este alergică, migdalele pot fi consumate în timpul sarcinii. Nucile sunt o sursă suplimentară de acid folic, care este necesar pentru formarea corectă a tubului neural la făt.
Migdalele, ca sursa de vitamina E, previn efectele negative ale radicalilor liberi asupra organismului, prevenind stresul oxidativ. Acest lucru este deosebit de important în timpul sarcinii, când sistemul imunitar al unei femei este slăbit.
Vitamina B, care este prezentă în migdale, ajută la întărirea sistemului nervos al unei femei însărcinate. Fosforul, calciul și magneziul incluse în compoziția sa fac posibilă compensarea deficienței acestor oligoelemente în țesutul osos. Principalul lucru este să mănânci nuci cu moderație – 5-6 bucăți pe zi.

Migdalele pot fi consumate în timpul alăptării

Migdalele pot fi consumate și în timpul alăptării, doar că nu mai devreme de când copilul împlinește 3 luni. Se știe că orice tip de nuci sunt alergeni puternici, care pot duce la dermatită. De asemenea, nu este exclusă o reacție negativă a tractului gastrointestinal al copiilor sub formă de gaze și colici. Prin urmare, nucile trebuie introduse în dietă în timpul alăptării cu prudență.
Cele mai importante beneficii pentru femeile care alăptează

  • Pierdere în greutate
  • Reducerea oboselii
  • Previne arsurile de stomac
  • Normalizarea proceselor metabolice și a nivelurilor hormonale
  • Întărirea imunității
  • Îmbunătățirea stării pielii, părului și unghiilor
  • Reduce iritabilitatea

Un cadou pentru tine

Pentru că ai ajuns până la finalul articolului, ți-am pregătit un cadou minunat. Știi deja și singură că alimentația este un element important în procesul de slăbire, dar nu uita și de sport. Avem pentru tine un cadou minunat de care cu siguranță te vei bucura. Trece un test rapid și află ce zonă a corpului tău merită și schimbare și primește gratuit un Sprint de 5 zile. Nu sta pe gânduri, apasă acum pe buton și primește cadoul!

Apasă și primește cadoul