Blog Fitnessmama.ro

Necesar calorii zi de zi

Un necesar calorii în fiecare zi este diferit pentru fiecare individual. Caloriile sunt folosite pentru a cuantifica energia furnizată de consumul unui aliment. Nevoile de calorii sunt variabile pentru un bărbat și o femeie și pot diferi de la o zi la alta în funcție de activitate. Cum să-ți calculezi necesarul de calorii? Cât ar trebui să consumi pentru a pierde în greutate? Răspunsurile la aceste întrebări le vei găsi în acest articol.

Necesar calorii – definiție

Corpul nostru are nevoie de energie zi și noapte pentru a funcționa corect, pentru a respira, pentru a gândi, pentru a se mișca… Găsește această energie în calorii, care sunt de fapt adevărate mici motoare energetice. De aceea, caloria este o unitate de măsură a energiei. Dacă prin obiceiul de limbaj evocăm mereu nevoile zilnice în „calorii”, trebuie reținut că de fapt este vorba de „kilocalorii”. Astfel: 1 kilocalorie = 1000 calorii (1 kcal = 1000 cal), știind că unitatea internațională de măsură a valorilor energetice este Joule, 1 kilocalorie = 4,18 kjouli.

Obținem un necesar calorii zilnic pentru a trăi din alimentele pe care le consumăm și din băuturile pe care le bem. Nevoile zilnice de calorii variază în funcție de sex, vârstă, complexitate, tip de activitate, cheltuieli fizice și stare generală. Cunoașterea necesarului de calorii permite să vă monitorizați dieta pentru a adopta o greutate stabilă. Controlul consumului de calorii este o modalitate bună de a te menține în formă sau de a recăpăta greutatea sănătoasă.

Necesarul de calorii pe zi pentru o femeie

Pentru o femeie (înălțime și greutate medie) care are o activitate scăzută, mai puțin de 30 de minute de activitate pe zi, necesarul zilnic este de 1.800 Kcalorii. Pentru o activitate moderată de 30 de minute de activitate în fiecare zi, acestea sunt de 2000 Kcalorii și pentru o activitate puternică de mai mult de o oră de activitate pe zi, sunt de 2400 până la 2800 Kcalorii. În timpul sarcinii, necesarul zilnic crește de la 1.800 la 2.500 Kcalorii de-a lungul lunilor.

Necesarul de calorii pe zi pentru un bărbat

Pentru un bărbat (înălțime și greutate medie) care are o activitate scăzută, mai puțin de 30 de minute de activitate pe zi, necesarul zilnic este de 2.100 Kcalorii. Pentru o activitate moderată de 30 de minute de activitate în fiecare zi, acestea sunt de la 2500 la 2700 Kcalorii, iar pentru o activitate puternică de peste o oră de activitate pe zi, acestea sunt de la 3000 la 3500 Kcalorii.

Calculul caloriilor pe zi pentru a pierde în greutate

Care este acel necesar calorii pentru a slăbi? Greutatea noastră rămâne stabilă atunci când consumul zilnic de calorii este egal cu ceea ce cheltuim. Dacă avem un aport prea mic, organismul va trebui să-și folosească rezervele și va avea loc o scădere în greutate. Dimpotrivă, dacă aportul de calorii este prea mare în comparație cu necesarul, organismul va stoca și va determina creșterea în greutate.

„Pentru a-ți menține sau recâștiga greutatea sănătoasă, este indicat să combini controlul caloric cu cheltuielile fizice”, recomandă Florence Rossi, purtătorul de cuvânt al Asociației Franceze a Dieteticienilor și Nutriționiştilor și responsabilă cu unitățile de dietetică din cadrul Asistenței Publice a Spitalelor din Marsilia.

Pentru a face acest lucru, trebuie să cunoști metabolismul bazal și consumul de energie. Acest lucru va asigura că atingi obiectivele cu o alimentație adecvată. Nu ezita să consulți un dietetician sau un medic nutriționist care te va sfătui și te va sprijini în pierderea în greutate. Pentru că nu există un calcul minune al caloriilor. Ceea ce contează, „este mai presus de toate distribuția diferiților nutrienți”, continuă Florence Rossi.

Deci un necesar calorii pe zi diferă de la un individ la altul în dependență de diferiți factori.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Cura de slăbire rapidă cu apă caldă

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!