Blog Fitnessmama.ro

Ce să mănânc ca să slăbesc?

Ca parte a unui proiect de slăbire, o întrebare continuă să revină: ce să mănânc ca să slăbesc? Între toate metodele de slăbire ale căror discursuri sunt adesea contradictorii, nu este întotdeauna ușor să descurci adevăratul de fals. În acest articol, află ce să mănânci pentru a slăbi în mod durabil și sănătos.

Care sunt alimentele care te fac să slăbești?

În primul rând, este foarte important să subliniem că nicio mâncare nu este miracol. Cu alte cuvinte, niciun aliment singur nu vă permite să slăbiți. Cu toate acestea, știm că anumite alimente favorizează pierderea în greutate și menținerea unei greutăți sănătoase atunci când sunt integrate într-o dietă variată.

Pentru a pierde in greutate, aportul zilnic de energie trebuie sa fie putin mai mic decat consumul zilnic de energie. Pentru asta nu este neaparat necesar sa mananci mai putin ci mai presus de toate sa mananci… mai bine! A mânca mai bine este relativ simplu odată ce iei în considerare densitatea energetică a alimentelor.

Ce este densitatea energetică?

Densitatea energetică este cantitatea de calorii furnizată de un gram de aliment. Cu cât densitatea energetică este mai mică, cu atât este nevoie de un volum mare de alimente în cauză pentru a ajunge la un anumit număr de calorii. De exemplu, trebuie să consumi mult castraveți pentru a ajunge la 100 kcal. Dimpotrivă, câteva grame de fursecuri sunt suficiente pentru a ajunge la 100 kcal.

Pe baza acestui principiu, se considera ca alimentele care te fac sa slabesti sunt cele a caror densitate energetica este scazuta. Intr-adevar, pe langa faptul ca sunt o sursa de micronutrienti, iti permit sa te saturi rapid pentru un aport caloric mai mic. Drept urmare, ele favorizează în mod natural pierderea în greutate.

Ce alimente cu densitate energetică scăzută pentru a pierde în greutate?

Pentru a pierde in greutate, asadar nu mai exista niciun secret: trebuie sa apelezi la alimente cu densitate energetica scazuta. Iată o listă neexhaustivă a acestor alimente pentru a vă ajuta să faceți alegerile potrivite:

 1. Legume crude
 2. Fructe
 3. Legume fierte
 4. Produse lactate ușoare
 5. Carne slabă
 6. Pești
 7. Leguminoase
 8. Cereale integrale

Atenție, unele alimente au o densitate energetică mare, dar ar trebui să fie integrate în alimentația zilnică datorită contribuției lor esențiale de nutrienți de înaltă calitate. În special, acesta este cazul uleiurilor vegetale și al semințelor oleaginoase.

Vezi o rețetă mega delicioasă pentru micul dejun.

Alimente de evitat pentru a pierde în greutate

Alimentele de evitat pentru pierderea în greutate sunt cele cu densitate energetică mare. Într-adevăr, aceste alimente oferă adesea puțini nutrienți și multe calorii pentru un volum redus. Prin urmare, nu permit nici să se sature rapid, nici să slăbească.

Ce să nu mănânc ca să slăbesc? Iată o listă neexhaustivă de alimente de evitat pentru a pierde în greutate:

 • Zahăr
 • Produse dulci: biscuiti, tartinabile, produse de patiserie, prajituri, cereale industriale etc.
 • Produse grase si prajite
 • Carne grasă și delicatese
 • Brânză, unt, smântână integrală
 • Cereale rafinate si paine alba
 • Mâncăruri industriale și preparate prelucrate
 • Sode și siropuri
 • Alcool
 • Fast food

Ce să mănânc ca să slăbesc? Cred că deja ai găsit un răspuns corect la această întrebare.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Calorii lapte – ceea ce trebuie să știi

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!