Blog Fitnessmama.ro

Facem sport în timpul menstruației?

Este posibil să faci sport în timpul menstruație? Este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim, iar astăzi vreau să vorbesc în detaliu despre acest subiect.

📍Vreau să vă spun din start că nu există un singur răspuns la această întrebare, iar pe Internet veți întâlni uneori opinii complet diametrale – de la pozitive, la categorice. Dacă sincer, cred că depinde de ce dispoziție avea autorul unui astfel de articol în momentul în care a scris😀

Sfatul meu este să vă ascultați corpul! Puteți abandona complet antrenamentul sau puteți alege exerciții ușoare, astfel încât să atenuați simptomele neplăcute.

Iată ce puteți face în primele 2 zile:

Evitați exercițiile care implică mușchii abdominali – abțineți-vă de la lucrul cu greutăți grele,

– evitați exercițiile aerobice viguroase și prelungite,

– alegeți stretchingul, yoga sau Pilates (în aceste zile elasticitatea mușchilor crește și veți face față mai ușor ca niciodată unor astfel de exerciții).

În zilele următoare, creșteți treptat sarcina. Este foarte important să beți suficientă apă – organismul pierde mult lichid în această perioadă.

cum să scapi de constipație

Contraindicații

📣Vă rog să țineți cont de contraindicațiile pentru exercițiile fizice în timpul menstruației. În toate aceste cazuri trebuie să întrerupeți exercițiile fizice și să acordați organismului vostru câteva zile de odihnă:

– dureri severe în zona abdominală,

– sângerări abundente,

– dureri de cap severe,

– dismenoree,

– miom uterin, endometrioză,

– amețeli, leșinuri și slăbiciune generală.

Și cel mai important! Nu vă învinovățiți niciodată și nu vă simțiți prost că a trebuit să ratați un antrenament.

În cea de-a șasea zi a ciclului, metabolismul se accelerează, rezistența și tonusul muscular cresc, iar proteinele sunt sintetizate mai activ – așa că puteți recupera cu ușurință timpul pierdut 😉