Blog Fitnessmama.ro

Prânz sănătos pentru slăbit: ce să gătești?

Te-ai întrebat vreodată dacă e posibil să pregătești un prânz sănătos pentru slăbit care să fie și delicios în același timp? Noi la sigur ne-am întrebat și am întors pe dos internetul, doar ca să găsim cele mai bune rețete și să ți le oferim cu încredere spre încercare.

Pe lângă asta am mai discutat cu nutriționistul de la Fitness Mama și am găsit răspunsul. Să pregătești un prânz sănătos pentru slăbit este destul de real. Nu, nu va fi necesar să te înfometezi. Nici să te ții de diete drastice. Nici măcar să schimbi radical lista de produse alimentare consumate, cheltuind o groază de bani. Acest lucru nu presupune nici măcar faptul că va fi nevoie să eviți bucatele preferate sau că va trebui să optezi pentru cele care nu-ți sunt deloc pe plac. Secretul e simplu și el constă în combinarea bucatelor și în porția admisibilă.

Regim alimentar corect ca să slăbești

Așadar, cum să gătești un prânz sănătos pentru slăbit?

Ți-am pregătit mai jos 3 opțiuni, ca să te asiguri și tu cât de delicios poate fi un prânz sănătos și cât de bine poate să arate!

– Prima opțiune de prânz sănătos pentru slăbit: Piept de pui copt cu orez și legume

Vei avea nevoie de: piept de pui, orez, ou, mix de legume congelate: baby morcov, mazăre și porumb, condimente. Fierbem pieptul de pui, separat fierbem orezul. Pe o tigaie încinsă pregătim mixul de legume, iar apoi adăugăm orezul fiert și carnea tăiată în cubulețe. „Cireașa de pe tort” este oul crud adăugat de-asupra. Această rețetă de prânz se gătește ușor și rapid și îți va oferi energia de care ai nevoie, fără ca să te simți vinovată că mănânci ceva interzis și fără să adaugi în greutate.

– A doua opțiune de prânz sănătos pentru slăbit: Supă cremă de cartofi dulci și linte

Vei avea nevoie de: ceapă, măr, usturoi, cartofi dulci, linte roșie, lapte, lămâie, condimente. Pe o tigaie încinsă cu ulei de măsline punem ceapa tocată mărunt, mărul mărunțit și usturoiul. La scurt timp după asta adăugăm cartofii dulci decojiți și lintea. Condimentăm după gust și adăugăm laptele, lăsând totul pentru circa 20 de minute să fiarbă. Pe final, trecem totul prin blender pentru a obține consistența unei sume creme. Stropim supa cu puțin suc de lămâie.

– A treia opțiune de prânz sănătos pentru slăbit: Salată cu mix de legume

Vei avea nevoie de: ouă, fasole verde, cartofi, ceapă, roșii cherry, frunze de salată, măsline. Iar pentru dressing: usturoi, oțet balsamic, lămâie, ulei de răpiță, condimente. Amestecăm minuțios toate ingredientele pentru dressing, în timp ce fierb cartofii feliați. După 5 minute adaugăm și fasolea la fiert. Separat se fierb ouăle, care apoi vor fi tăiate în 2 sau în 4. Amestecăm cartofii și fasolea cu restul ingredientelor rămase și cu dressingul pregătit anterior, iar la urmă adaugăm ouăle.

 

Poftă bună îți dorim și nu uita că un  prânz sănătos pentru slăbit poate fi și gustos în același timp!

Mai multe rețete testate de Ina (fondatoarea Școlii Fitness Mama) și recomandate de nutriționistul proiectului le poți găsi pe canalul nostru de youtube.

Iar ca să slăbești frumos și corect, accelerând procesul, mai e nevoie de un singur lucru. Pe lângă alimentația corectă pentru care începi să optezi de azi înainte, mai adaugă și puțin sport în viața ta de zi cu zi! Descoperă programul care îți este mai drag dintre cele câteva pe care ți le pune la dispoziție Școala Fitness Mama și spor la treabă!

Ți-a fost util acest articol? Distribuie să-l vadă și prietenele tale, probabil că au nevoie de această informație la moment!