Blog Fitnessmama.ro

Program de exerciții pentru slăbit acasă

Chiar să ai nevoie să mergi la o sală de fitness pentru a-ți menține corpul tonifiat? Anterior, răspunsul la această întrebare era categoric – da. Însă astăzi, mulți oameni optează pentru exerciții de slăbire și fitness la domiciliu. Există mai multe motive pentru aceasta:

  • Te ajută să economisești bani. Vizitele regulate la cluburile de fitness și antrenamentele personale cu un antrenor nu sunt ieftine.
  • Te ajută să economisești timp. Chiar dacă ai o sală de fitness în vecinătate, oricum trebuie să cheltui ceva timp pentru a te pregăti, pe drum și pentru a-ți schimba hainele.
  • Aparate și echipament sportiv. Acasă te poți antrena și fără echipament pentru sport. Chiar dacă va trebui să folosești covorașe, gantere, greutăți cu velcro, tot ce ai nevoie pentru a te antrena acasă poate fi cumpărat de la magazin.
  • Accesibilitatea informațiilor. Poți găsi cu ușurință informații despre exercițiile de slăbit pe internet.

Dacă ești „alergică” la sală, dorești să economisești bani sau dorești să te simți confortabil, atunci exercițiile fizice acasă sunt o soluție simplă și evidentă. Ție dificil să înțelegi ce și cum să faci?

Cum să organizezi antrenamente eficiente la domiciliu? Ce faci dacă nu ai echipamente sportive? În acest articol, vei afla despre diverse opțiuni de programe de exerciții eficiente pentru slăbit acasă, chiar dacă tot ce ai sunt doar corpul tău și dorința de îți aduce corpul în formă.

Cel mai simplu mod de a te antrena acasă este să-ți folosești corpul. Există exerciții de forță eficiente care te pot ajuta să arzi grăsimile, să crești puterea și rezistența.

Cele mai bune opțiuni de antrenament folosind greutatea corpului tău:

  •       Genuflexiuni
  •       Flotări
  •       Jumping Jacks
  •       Flotări inversate de la scaun

Genuflexiunile sunt unul dintre cele mai simple exerciții fizice pe care le poți face. De ce? Din mai multe motive. Un motiv major e că, acesta este un exercițiu multifuncțional, complex, care lucrează toți mușchii majori ai corpului inferior.

Întinde brațele înainte, fixează ferm picioarele pe podea. Menține spatele drept în timp ce execuți genuflexiunile. Respiră adânc, și în timp ce inspiri faci așezări începând de la șolduri, nu de la genunchi. Ridică-te pe măsură ce expiri, împingându-te cu tălpile.

Flotările este cel mai bun exercițiu pe care îl poți folosi pentru a-ti antrena acasă pieptul, brațele și mușchii de bază. Acest exercițiu clasic este o modalitate excelentă de ați lucra partea superioară a corpului fără echipament.

Pune mâinile pe podea, fixează palmele la lățimea umerilor sau puțin mai lat. Pe măsură ce inspiri, îndoaie brațele și coboară spre podea iar, în timp ce expiri și depui un efort crescut, ridică corpul în sus.

În prima etapă, poți face flotări de pe perete sau pe genunchi. În timp, pe măsură ce mușchii devin mai puternici, crește nivelul de dificultate al exercițiului și numărul de repetări.

Sărituri „Jumping Jack” sau sărituri pe loc – un exercițiu universal pentru slăbit acasă. Pentru a maximiza încărcarea musculară și a face exercițiul în siguranță, urmează minuțios tehnica de execuție.

Poziția inițială – picioarele depărtate la lățimea umerilor, brațele coborâte de-a lungul corpului. La ”unu” sari, depărtând picioarele la nivelul umerilor și ridicând concomitent brațele deasupra capului. La ”doi”, revii la poziția inițială.

Flotările inverse de la scaun sunt un exercițiu excelent pentru tricepși. Tot ce trebuie să faci este să găsești un scaun ce se fixează stabil și să îl așezi la perete, astfel încât să nu se miște.

Poziționează-te cu spatele la scaun, reazemă mâinile pe marginea scaunului, depărtează picioarele la lățimea umerilor. În timpul execuției, coboară cu atenție și împinge corpul.

Dacă dorești să execuți exercițiul la un nivel mai avansat, pune picioarele pe un alt scaun.

Concluzie

Acum știi cum să creezi desinestătător un program de exerciții și să slăbești acasă. Important e să ții minte că alimentația corectă este a doua jumătate a succesului!