Blog Fitnessmama.ro

Exerciții fizice pentru un abdomen plat

Hai să recunoaștem, cine nu și-ar dori un abdomen plat o dată și pentru totdeauna? Cu siguranță fiecare dintre noi visează să vadă în oglindă pătrățele sau, cel puțin, să se laude cu un abdomen ca de pe copertă, indiferent de sex, ocupație sau preferințe alimentare. Așadar, scopul pe care vrem să îl atingem și abdomenul pe care vrem să îl obținem sunt niște obiective bine formulate. Însă realizarea acestor obiective pare puțin mai complicată. Mai ales dacă luăm în vedere modul sedentar de viață pe care majoritatea din noi îl ducem. Și mai adăugăm condițiile pandemiei și restricțiile care o precedă… Dar și preferințele alimentare, care, să fim sincere, nu întotdeauna sunt cele mai sănătoase. Toate aceste lucruri fac ca drumul nostru spre un abdomen plat să fie din ce în ce mai anevoios.

Ce fel de exerciții putem face acasă pentru a avea un abdomen frumos și ferm? Afli din acest articol.

De ce nu toți reușesc să slăbească urmând un antrenament de fitness?

Așadar, am stabilit deja că a avea un abdomen plat reprezintă un ideal de frumusețe spre care multe femei, dar și bărbați, tind în fiecare zi. Există multe exerciții destinate acestei zone a corpului. Efectuate regulat și corect, vor aduce beneficii posturii și flexibilității, vor dispărea durerile de spate, dar și un șir de obiceiuri proaste, cum ar fi spatele încovoiat și burta lăsată.

Care sunt cele mai eficiente exerciții fizice pentru abdomen plat?

Planșa

Este un exercițiu minune, unde lucrează nu doar mușchii abdomenului, ci și cei ai spatelui, umerilor, coapselor și fesierilor. Planșa contribuie la creșterea rezistenței și la menținerea echilibrului. Curios este faptul că, dacă vei scrie în motoarele de căutare „exerciții fizice pentru abdomen femei” sau „exerciții fizice pentru abdomen bărbați” – planșa va fi primul exercițiu care se va potrivi tuturor! Așadar, așază-te în poziția de flotare și lasă greutatea corpului pe antebrațe, îndoind coatele. Menține corpul în linie dreaptă, privește spre podea. Începe cu 15 secunde, treptat mărind timpul și rezistența. Nu uita să respiri corect.

Abdomenele

Acestea pot fi diferite, dar la fel de utile. Există abdomene clasice, scurte, laterale, inverse. Cele clasice, de exemplu, le faci în felul următor: stai lipită de podea, în poziția culcată pe spate. Îndoi genunchii și ții talpa lipită de podea. Brațele le ții fie după ceafă, fie în zona pieptului. Te ridici formând un unghi de 45 de grade, te reții puțin în această poziție și revii în poziția inițială.

Ridicarea picioarelor spre tavan sau ridicarea picioarelor sub formă de foarfecă

Acest exercițiu constă în următorul lucru: din poziția culcată, unde spatele e lipit de podea, ții mâinile la ceafă. Ridici pe rând picioarele spre tavan, menținându-le drepte. În timp ce un picior este ridicat sus, celălalt este la câțiva cm distanță de podea. Abdomenul este mereu încordat. Foarfeca la fel este un exercițiu minunat pentru abdomen!

Cert este un singur lucru: ca să scapi de burtă și să obții un abdomen la care visezi, este suficient să faci corect exercițiile care ți se potrivesc! Nu vei vedea niciodată rezultate dacă vei face zilnic sute de abdomene, atâta timp cât tehnica de executare va fi una greșită.

Ca să-ți fie clar despre ce vorbim, dar și să înțelegi cum se fac exercițiile, vezi videoul de mai jos. Acesta cuprinde top 5 exerciții pe care le poți face la birou, în pauza de masă, sau acasă, în orice moment al zilei.

Iar ca să sporești efectele exercițiilor și ca să scapi ușor de grăsimea de pe burtă, ai grijă și la faptul ce, cum și când mănânci. De asemenea, fii atentă cum combini alimentele între ele, câte calorii consumi ș.a.

Dacă ți-e teamă că nu te vei descurca și nu ești suficient de sigură în forțele proprii, probabil ai nevoie de un instructor fitness care să te ghideze la început! Apropo, în Fitness Mama Club ai acces la o mulțime de programe, unul dintre ele fiind Maratonul de 21 de zile! E comod, pentru că poți face exercițiile oricând acasă, dar și foarte util, pentru că vezi rezultate la scurt timp după ce începi să te antrenezi!

Ți-a fost util acest articol? Vezi și altele pe blogul nostru, tot pe atât de interesante și utile!