Blog Fitnessmama.ro

Regim alimentar slăbire – particularități

Un regim alimentar slăbire este un tratament unic pentru boli cronice precum obezitatea. Toate dietele sunt ineficiente pe termen lung. Pierderea în greutate este de obicei minimă, în intervalul de la două până la trei kilograme. Aproximativ 80% dintre pacienți se îngrașă deja în prima luna după dietă și doar 1% reușesc să mențină greutatea obținută un an mai târziu. Aproape 50% dintre pacienții implicați într-un program de dietă abandonează înainte de încheierea programului. În cele din urmă, unele diete sunt absolut de evitat din cauza riscurilor de deficiențe de macro și micronutrienți și nu se recomandă nicio dietă de slăbire.

Regim alimentar slăbire – practicat mai ales de femei

Un program alimentar slăbire este adesea improvizat pe baza unui articol de presă, a unui site web etc, fara verificare din punct de vedere medical.

Cu toate acestea, dietele de slabit sunt destinate, sub supraveghere medicala, persoanelor supraponderale sau obeze.Dieta de slabit este o practica alimentara destinata slabirii.

Cel mai adesea, dietele se bazează pe reducerea cantității de energie ingerată prin controlul cantității de calorii ingerate. Dietele de slăbire sunt destinate numai persoanelor supraponderale sau obeze, cu urmărire de către un profesionist din domeniul sănătății.

Pe de alta parte, un regim alimentar echilibrat poate face parte și in rutina femeilor care vor sa slabeasca cateva kilograme în plus. Ceea ce este recomandat de un nutriționist calificat.

NU TREBUIE SĂ TE FORȚEZI CA SĂ SLĂBEȘTI

Pare evident că cu cât ești mai slab, cu atât mai bine. Cu toate acestea, canoanele modei nu sunt cele ale medicinei. În ceea ce privește sănătatea, se recomandă adesea să se urmărească un indice de masă corporală (IMC) între 18,5 și 25. Dar este un reper statistic care este valabil pentru populație și nu neapărat pentru indivizi. În plus, un studiu realizat în Danemarca a arătat că persoanele cu un IMC în jur de 27 (deci supraponderali după criteriile actuale!) au fost cele cu cele mai puține decese. Prin urmare, implicarea într-un proces de pierdere în greutate nu ar trebui să fie decisă ușor.

Într-adevăr, acum este bine stabilit că un regim alimentar slăbire rapidă prezintă mai pericole pentru sănătate. Ele de cele mai multe ori duc la creșterea în greutate, pierderea mușchilor, slăbirea oaselor (mai ales după menopauză), o scădere a metabolismului de bază (cheltuiala noastră de energie). O creștere a pofta de mancare si poate duce la tulburari de alimentatie, printre altele. Din cauza acestor pericole, o dietă de slăbire ar trebui inițiată numai dacă există motive medicale serioase. Căutarea pierderii în greutate poate fi justificată, de exemplu, pentru a calma durerile articulare, ameliorarea diabetului sau a trata hipertensiunea… În caz contrar, este mai bine să încerci să-ți stabilești greutatea, ca să nu te îngrași.

CONCENTREAZĂ-TE MAI BINE PE O ALIMENTAȚIE ECHILIBRATĂ decât pe un regim alimentar slăbire

Regim alimentar slăbire

În 2010, Agenția Națională a Alimentației (Anses) a analizat diverse diete de slăbit. De la dieta „supă de varză” până la programele medicilor (Cohen, Dukan, Fricker și prieteni), experții agenției au constatat multe dezechilibre. De exemplu: aportul de proteine ​​a fost prea mare pentru 80% din fazele dietei studiate, iar aportul de fibre a fost insuficient pentru 74%. Toate false. Aceste dezechilibre condamnă de facto aceste regimuri să fie abandonate mai devreme sau mai târziu.

Cu toate acestea, apartenența la regim este esențială. Într-un studiu din 2009, participanții s-au îngrășat după doi ani. Dar cei care s-au îngrășat cel mai puțin au fost cei care au fost cei mai sârguincioși în sesiunile organizate pentru a promova aderența. Fără îndoială, cel mai bun program de slăbit este cel pe care îl continui! Prin urmare, este mai puțin recomandat să „treci la alimentație sănătoasă”. Decât să adopti o nouă dietă în care absorbi mai puține calorii.

Rămâne o întrebare spinoasă: cu cât ar trebui redus aportul de energie? Un pic? Mult? Nu știm. Unii experți recomandă reducerea mică. Astfel încât să se creeze un deficit de calorii care te face să slăbești fără a provoca privare dăunătoare pe termen lung. Dar, în lipsa unor studii solide în materie, este dificil să se ofere repere cuantificate.

TREBUIE SĂ FACI SPORT REGULAT

Ca parte a unei diete cu aport redus de calorii, activitatea fizica este factorul #1 in prevenirea cresterii in greutate. Acest lucru se datorează faptului că exercițiile fizice reduc pierderea musculară asociată cu alimentația. Prin menținerea masei musculare, previne scăderea prea mare a cheltuielilor de energie de bază după primele câteva luni. De asemenea, este posibil să ajute la o mai bună reglare a foamei și, prin urmare, la ajustarea aportului alimentar la nevoile sale. Adoptarea unei noi diete pentru a pierde în greutate trebuie, prin urmare, să fie însoțită de activitate fizică regulată.

Cel mai bun regim alimentar slăbire femei este alimentația echilibrată și sportul regulat.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Rețete pentru a slăbi rapid

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!