Blog Fitnessmama.ro

Rețeta daneză de slăbit

Rețeta daneză de slăbit are mai multe denumiri: dieta daneză, regimul oficial al Spitalului Regal Danez. Dar oricum ai numi-o, dieta daneză nu este altceva decât o dietă moft. Poți slăbi rapid urmând această dietă cu restricții calorice, dar s-ar putea să îți fie greu să menții greutatea.

Dieta daneză: istoria originii

Potrivit diverselor surse de pe internet, dieta daneză a fost creată de un medic de la un spital danez pentru a asigura o scădere rapidă în greutate pacienților cu obezitate morbidă înainte de operație. Rețeta daneză de slăbit în 13 zile este menită să fie un plan pe termen foarte scurt și efectuată sub supraveghere medicală. Dar niciun spital sau medic danez nu a pretins a fi creatorul regimului danez.

Sună foarte asemănător cu o altă dietă populară, Dieta pentru inimă sacră de șapte zile. Dare este o dietă cu supă, care se presupune că a fost dezvoltată de un spital pentru unitatea sa cardiacă. Dar, ca și dieta daneză, niciun spital nu a revendicat această dietă cu conținut scăzut de calorii, limitată.

The Diet Lowdown

Ce mănânci în dieta daneză? Nu prea. Deși există multe versiuni ale dietei daneze, în general ești limitat la doar două grupe de alimente: proteine ​​și legume, cu puțin de ales dintre grupuri. Dieta daneză elimină toate fructele, cerealele integrale și produsele lactate. Deși unele versiuni ale planului includ iaurt simplu, neîndulcit și pâine de secară.

Tipurile de alimente permise în dietă includ:

Când ești la dietă, ești încurajat să mănânci trei mese pe zi la ore foarte specifice, fără nicio gustare. Dacă ți-e foame între mese, dieta sugerează să bei apă. Ești descurajată să mănânci după ora 18 și nu ai voie să te răsfeți cu alimente care nu sunt în plan.

Un meniu de dietă tipic danez poate include:

Nu trebuie să urmezi dieta timp de 13 zile.

Rețeta daneză de slăbit – Analiza nutrițională

Nu ar trebui să fie prea greu de ghicit de ce slăbești urmând rețeta de slăbit daneză. Acest lucru se datorează faptului că are un conținut foarte scăzut de calorii. Se estimează că mănânci în jur de 600 de calorii pe zi după dieta daneză. Potrivit National Heart, Lung and Blood Institute. Nu ar trebui să urmezi nicio dietă de slăbire care furnizează mai puțin de 800 de calorii fără a fi urmat de un medic.

Majoritatea bărbaților și femeilor pot pierde în greutate limitându-și aportul de calorii la 1.200 până la 1.800 de calorii pe zi. Numărul de calorii de care ai nevoie pentru a pierde în greutate depinde de vârsta, sexul, compoziția corpului și nivelul de activitate. Dacă nu ești sigură de câte calorii ai nevoie pentru a pierde în greutate, consultă un dietetician.

Consecințele dietelor sărace în calorii

Neconsumarea suficientă a caloriilor vă poate afecta metabolismul și sănătatea. Caloriile pe care le consumi oferă energie corpului tău. Cele mai multe dintre aceste calorii sunt folosite pentru a gestiona sisteme la care nici nu te gândești, cum ar fi digestia, ritmul cardiac și funcția creierului. Aceasta se numește rata metabolică de repaus (RMR).

Dacă nu consumi suficiente calorii pentru a susține aceste funcții de bază ale corpului, corpul tău intră în modul de conservare, care încetinește lucrurile, astfel încât să nu arzi atât de multe calorii. Practic, atunci când îți limitezi aportul de calorii la 600 de calorii pe zi, îți sabotezi pierderea în greutate prin încetinirea sistemului de ardere a caloriilor. În timp ce activitatea fizică este o modalitate bună de a crește producția calorică a corpului. Probabil că nu vei avea energia necesară pentru a ține pasul cu un exercițiu planificat pentru a-ți oferi metabolismului acel impuls atât de necesar.

Rețeta de slăbit daneză 13 zile sau oricare altă dietă pot afecta sănătatea dacă nu consulți un specialist și dacă urmezi prea mult timp.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Ce exerciții să fac pentru piept?

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!