Blog Fitnessmama.ro

Slăbire sănătoasă 10 kg – cum este posibil?

Pentru o slăbire sănătoasă 10 kg și mai mult, dieta trebuie să fie specifică și foarte controlată în nutrienți și calorii. Fără acestea, obiectivul va fi mai dificil de atins și riscul de a recâștiga greutatea va fi mai mare. În acest articol, descoperă sfaturile noastre pentru pierderea în greutate durabilă și reguli pentru a pierde 10 kilograme sănătos.

Regulile de urmat pentru o slăbire sănătoasă 10 kg în mod durabil

Pierderea a 10 kilograme nu este banală pentru organism, necesită mult efort. O pierdere în greutate sănătoasă necesită apoi un aport caloric care trebuie controlat asigurând în același timp menținerea unui aport optim de nutrienți. Astfel, se vor evita riscurile de deficiențe nutriționale și topirea masei slabe.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că, pentru a fi durabilă, pierderea în greutate nu ar trebui să fie prea bruscă. Într-adevăr, este esențial să se acorde timp pentru ca organismul să se adapteze treptat la aceste schimbări pe care le va suferi. Considerăm că nu ar trebui să slăbim mai mult de 1 până la 1,5 kg pe săptămână. Pentru a evita grăbirea corpului și pentru a preveni instalarea unor mecanisme compensatorii de depozitare.

O cură de slăbire sănătoasă este cea care nu presupune nici un risc asupra sănătății tale.

Câte calorii ar trebui să consumi pentru o slăbire sănătoasă 10 kg?

Masa dintr-o dietă slăbire rapidă si sănătoasă pentru a pierde 10 kilograme nu trebuie să fie mai mic de 1200 kcal pe zi. Aportul de calorii variază în funcție de individ și de nivelul de activitate. Dar nu ar trebui să fie niciodată prea mic. Un aport prea mic de calorii este responsabil pentru stabilirea mecanismelor de adaptare care încurajează organismul să stocheze mai mulți nutrienți și să încetinească metabolismul bazal. Pe termen lung, acest lucru duce de obicei la creșterea rapidă în greutate și la efectul notoriu yo-yo, care este dificil de controlat.

5 sfaturi pentru o slăbire sănătoasă 10 kg

Slăbire sănătoasă 10 kg

Înainte de a te gândi la o cură de slăbire rapidă si sănătoasă îți recomandăm să începi cu unele analize:

  • Evaluează greutatea sănătoasă

Pentru a evalua greutatea sănătoasă, trebuie să-ți amintești greutatea în care ai fost stabil timp de cel puțin 6 luni. Această greutate sănătoasă va fi limita dietei. Mergând mai jos, ar forța corpul la o tensiune prea mare și ar duce la eșec.

  • Găsește cauza adăugării kilogramelor

Sarcina, tulburări emoționale, stres, obiceiuri alimentare proaste sau relații conflictuale cu mâncarea. Pentru a elimina kilogramele care s-au blocat, trebuie să identifici de unde provin.

Nici o cură de slăbire sănătoasă si eficientă nu te va putea ajuta eficient dacă nu rezolvi cauzele.

  • Adresează-te la un profesionist din domeniul sănătății

Cu cât este mai mare numărul de kilograme de pierdut, cu atât este mai esențial să consulți un dietetician. Asta pentru a evita căderea în capcana unei diete restrictive, pentru a fi deficitar sub masca alimentelor care trebuie interzise. Și, mai ales, pentru a te proteja de o creștere în greutate și demotivare stresantă.

  • Nu stabili un scop de greutate

Numărul de kilograme de slăbit poate fi stabilit doar prin cunoașterea greutății sănătoase a fiecărui individ, pentru a nu forța pacientul să lupte cu forță împotriva pierderii în greutate imposibile. Rămâne absurd să setezi un număr de kilograme într-o figură rotundă care să nu corespundă cunimic, doar unei fantezii.

În plus, atunci când stabilim o dietă, nu putem estima cum va reacționa corpul și cât de departe este capabil să ajungă. Stabilirea unui obiectiv de greutate poate fi depășirea acestui punct limită și anularea tuturor eforturilor de slăbire și promovarea demotivării, cel mai mare dușman al pierderii în greutate.

  • Nu stabili nici un obiectiv în timp

Este imposibil să știm cum va reacționa organismul la restricția alimentară. Ca urmare, nu stabilim o țintă de timp. „Această abordare nu ar fi productivă și ar împinge oamenii să devină demotivați. Monitorizarea pierderii în greutate trebuie să fie implementată o dată pe lună la începutul dietei. Apoi în perioada cu risc de recâștig, o dată sau de două ori pe an. Trebuie să vă amintiți întotdeauna că pierderea în greutate nu este liniară și că, pe parcursul schimbărilor în obiceiurile alimentare, trebuie să vă ascultați corpul” – adaugă nutriționistul.

Pentru a fi mai aproape de visul tău te invit să privești acest video.

4 exerciții eficiente pe care le poți face acasă, în doar 20 de minute pentru o siluetă de invidiat

Cu timpul te vei convinge că cea mai bună cură de slăbire sănătoasă si rapidă este sportul și alimentația echilibrată.

Citește și articolul: Regim de slăbire rapid și eficient – tu știi care e?

Pentru a descoperi mai multă informație utilă pentru tine sau dacă vrei să slăbești, abonează-te la noi pe rețelele de socializare:  YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!