Blog Fitnessmama.ro

Supă cremă de legume calorii

Pe timpul rece, o supă cremă de legume calorii ne încălzește și confortează. O veste bună, este permisă și pentru regim datorită efectului său sățios. Așa că în seara asta s-a decis, este meniul supelor! Cu idei de vitamine și rețete ușoare.

Supa tradițională include de obicei legume. Cu toate acestea, fibrele conținute în legume nu numai că limitează absorbția grăsimilor și a colesterolului, dar măresc senzația de sațietate.

Pentru a reduce dorința de a mânca și a lupta împotriva acelor kilograme în plus, nu există nimic mai bun ca o farfurie cu supă atunci când îți este foame! Mai bine, servit ca starter, te saturi rapid. Dacă supa nu te face să slăbești în sine, îți permite să limitezi aportul de alimente în restul mesei.

Supa constă în principal din legume și apă

Celălalt avantaj al supei de legume atunci când te uiți la greutate este că oferă puține calorii (90 până la 150 kcal în medie pentru un castron de 300 ml) în comparație cu cantitatea mare consumată.

Legumele și apa, care alcătuiesc în principal supa, sunt într-adevăr alimente cu o densitate calorică redusă. Acestea ocupă un volum mare pe farfurie și în stomac și, prin urmare, durează mai mult timp pentru a fi digerate. Prin urmare, te saturi mai bine și mai mult decât alimentele bogate în calorii.

Conținutul de calorii supă cremă de legume este scăzut și nu reprezintă un pericol pentru adăugarea în greutate.

Supă cremă de legume calorii

100 de grame din acest aliment reprezintă o valoare energetică de 25 de kilocalorii. În medie, produsele din categoria supelor oferă o valoare energetică echivalentă cu 36 kilocalorii.

O sursă de micronutrienți esențiali

Un alt avantaj semnificativ al supei: te face să mănânci legume, care furnizează micronutrienții importanți și esențiali pentru a evita orice deficiență de vitamine și minerale în timpul dietei.

Supa (sau supa) își găsește, așadar, în mod natural locul într-o dietă atunci când vine vorba de controlul greutății.

O supă cremă de ciuperci calorii conține la fel ca oricare legumă.

Ce să mănânci cu supă pentru o masă echilibrată?

Pe de altă parte, pentru ca supa să rămână aliatul unei mese echilibrate, nu o combina cu niciun alt aliment.

  • Dacă consumi supa ca starter. Un castron cu supă de legume (praz, nap, morcov, dovlecei, conopidă, țelină, ceapă, roșie, măcriș, varză, nasturel, broccoli, spanac, dovlecei, dovleac), urmat de un vas de amidon și proteine ​​(pește, ou, carne). Finalizează cu un produs lactat și un fruct de sezon, de preferință crud.
  • Dacă mănânci supa ca fel principal. O supă compusă din legume, un amidon (cartof, linte, mazăre, vermicelli, bulgur și quinoa …) și o sursă de proteine ​​(șuncă, somon …). Urmează cu lapte și fructe.

Supă cremă de legume calorii: concluzii

Supa este un lichid care se mănâncă cu o lingură mare. Supele sunt adesea preparate cu bulion, smântână sau doar apă simplă. De obicei, legumele, carnea, pastele sau leguminoasele sunt fierte în apă clocotită până devin fragede și aromează bulionul. O supă cremă de pui calorii este perfectă pentru un prânz sațios.

Condimentele și ierburile sunt folosite pentru a face supele mai gustoase. Supele pot fi foarte ușoare, cum ar fi bulionul de pui, conțin bucăți de legume, cum ar fi minestrone, sau pot fi bogate și cremoase, cum ar fi supa de ciuperci.

Deoarece este posibil să se facă supă din aproape orice ingredient, valoarea nutritivă a supelor poate varia dramatic. După cum arată graficul de calorii, supele pot avea uneori foarte puține calorii, mai ales atunci când conțin multă apă sau pot fi mai grase atunci când adaugi smântână, unt sau lapte de cocos. În general, supele conțin puține proteine, cu excepția cazului în care adaugi carne.

După cum ai aflat conținutul de calorii supă cremă legume nu este mare, astfel te poți bucuraa de o supă delicioasă oricând.

Citește și articolul: Exerciții pilates pentru abdomen și fese

Pentru a nu rata toate sfaturile și noutățile cele mai importante și interesante, abonează-te la noi pe rețelele de socializare: YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!