Blog Fitnessmama.ro

5 greșeli în alimentație pe care trebuie să le eviți

De câțiva ani, profesioniștii ne amintesc că un regim echilibrat și variat promovează o bună sănătate generală. Ar îmbunătăți chiar și sistemul imunitar. Iată câteva sfaturi de urmat pentru a optimiza efectul unui regim alimentar bun și 5 greșeli în alimentație pe care trebuie neapărat să le cunoști.

Te gîndești că mănânci sănătos? Aparent, poate nu într-atât de sănătos pe cât pare… există unele greșeli alimentare pe care mulți oameni le ignoră în fiecare zi. Pentru că nu, nu este suficient să te concentrezi doar pe fructe și legume și să eviți alcoolul și tutunul pentru a fi în formă maximă! De fapt, sunt destul de multe lucruri de luat în considerare pentru a-ți optimiza aportul nutrițional și a „mânca” cu adevărat.

Mai jos vei descoperi top greșeli în alimentație pe care trebuie să le eviți.

Sfatul nr. 1: Nu cumpăra fructe și legume în avans

Prima dintre cele top 5 greșeli în alimentație pe care le enumerăm noi se referă la fructele cumpărate în cantitate mare și pe care le păstrezi mult timp în frigider sau în alt loc. Odată culese sau recoltate, fructele și legumele încep să-și piardă vitaminele și oligoelementele. Păstrarea lor o săptămână întreagă în sertarul pentru legume al frigiderului accentuează acest fenomen. Până când le consumi, aportul nutrițional este apoi foarte redus. De aceea este mai bine să cumperi mai puține fructe și legume, dar mai des. De asemenea, poți mânca fructe și legume congelate: procesul de înghețare păstrează vitaminele și oligoelementele.

Sfatul nr. 2: Nu bea apă în timpul mesei!

Este atât de simplu și, totuși, majoritatea dintre noi continuăm să comitem această greșeală. Pentru a promova o digestie bună, nu este indicat să bei apă în același timp cu mâncarea. Într-adevăr, în timpul mesei, secretăm sucuri gastrice pline de enzime digestive și acestea sunt prea diluate dacă bem în timpul mesei, astfel digestia va fi mult mai puțin eficientă și vom evita inconvenientele precum balonarea și gazele. Este cu adevărat important să nu bei în timpul mesei și chiar nici imediat înainte sau după! Va avea aproape același efect de diluare, mai ales după … Există multe mituri în nutriție. Cu toate acestea, este minunat să ai un tract intestinal hidratat, astfel încât să bei un pahar cu apă cu 15 până la 30 de minute înainte de fiecare masă. Asimilarea nutrienților va fi optimizată și digestia ușurată. Așteaptă cel puțin 1 oră după masă pentru a bea apă. Aceasta nu face parte din mituri nutriționale, dar e foarte important să acorzi o atenție deosebită acestui moment. Totodată, este una dintre cele mai frecvente greșeli în alimentație pe care o face majoritatea oamenilor.

Sfatul nr. 3: Evită să mânânci la restaurant sau să ți se livreze acasă

Mâncarea la restaurant sau livrarea acesteia nu-ți permite să controlezi compoziția meselor. Aceasta este una dintre principalele greșeli în alimentație. Deși trebuie să-ți alegeți meniul, ignori adesea natura reală a tuturor ingredientelor. Mâncărurile rapide contribuie major la epidemia de obezitate, alimentele lor fiind foarte bogate în lipide. Pentru a pregăti rapid mese bune, trebuie să fii bine aprovizionat: un frigider bine aprovizionat îți permite să economisești timp atunci când pregătești feluri de mâncare echilibrate. Pizza, burgerii și sandvișurile de casă pot fi foarte sănătoase.

Sfatul nr. 4: Profită de valoarea nutritivă a fiecărui aliment

Anumite combinații de alimente sau obiceiuri de consum neagă sau elimină efectele benefice ale alimentelor. De exemplu, coaja unui măr conține majoritatea antioxidanților. Acesta este motivul pentru care este mai bine să-l mănânci fără a-l curăța. La fel este și pentru usturoi: odată decojit, ar fi mai bine să îl leși să se odihnească 15 minute înainte de a-l găti, astfel încât acțiunea sa antioxidantă să fie optimă.

Sfatul nr. 5: Nu evita așa-numitele legume bogate în grăsimi

Măslinele, avocado și nucile sunt adesea interzise în diete deoarece sunt prea bogate în calorii. Cu toate acestea, sunt bogate în acizi grași buni: conțin puține grăsimi saturate. Totul ține de moderare: o mână de nuci sau jumătate de avocado din când în când nu poate fi dăunătoare sănătății tale, dimpotrivă!

Există multe mituri despre alimentație dar pentru a te asigura de veridicitatea informațiilor auzite la TV sau prietene, este mult mai bine să te adresezi unui nutriționist care își cunoaște treaba și te poate ajuta să întelegi totul mai ușor. Acestea au fost 5 greșeli în alimentație pe care trebuie să le eviți.

Mai jos descoperă un smoothie tropical delicios!

Citește și articolul: Săritul corzii pentru slăbit: sfatul antrenorului

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie să-l vadă și prietenii tăi!