Blog Fitnessmama.ro

Săritul corzii pentru slăbit: sfatul antrenorului

Ultima dată când ai sărit coarda a fost probabil când aveai 8 ani. Erau timpuri bune, când cu înălțimea ta de 1,20 m și cu cele 23 de kilograme aveai un corp perfect. În acel timp binecuvântat de zei, nu ai bănuit niciodată de existența unor kilograme în plus, straturi de grăsime etc. 🙂 Timpul a trecut. Ai devenit o femeie tânără și te întrebi. Cum să depășim flagelul feminin din timpurile moderne, celulita? Cum să obții cu ușurință un abdomen plat? În continuare vei cunoaște mai multe despre săritul corzii pentru slăbit.

Ușor, mergi înapoi în copilărie și optează pentru o coardă de sărit! Aceasta este activitatea bună pentru a slăbi și a te distra înainte de vară.

Mai multă informație despre săritul corzii și pierderea în kilograme!

În timp ce activitatea fizică regulată, combinată cu un regim alimentar echilibrat, poate rafina și tonifia corpul, unele discipline te ajută să slăbești mai mult decât altele. Ce zici de coarda de sărit și de arderea caloriilor sale? Cât timp și câte ședințe pe săptămână ai nevoie ca să slăbești și să obții un rezultat prin exersarea coardei? Mai jos sunt câteva răspunsuri.

Săritul corzii calorii arse!

Coarda de sărit este accesoriul ideal de fitness pentru a-ți menține în mod eficient silueta. La sală cât și acasă, îți permite să efectuezi într-un mod dinamic, o serie de salturi care îți stimulează ritmul cardiac. Săritul corzii slăbește foarte eficient. Nu degeaba coarda de sărit se numără printre primele 10 sporturi de ardere a grăsimilor. Dacă ai puțin timp și dorești să arzi cât mai multe calorii, încearcă să sari coarda. Cheltuielile de energie ale coardei pentru 30 de minute de antrenament sunt cuprinse între 200 și 800 de calorii. Săritul corzii pentru abdomen la fel are un impact foarte bun. Este util și pentru unii sportivi care îl folosesc pentru a-și îmbunătăți starea fizică și rezistența. Rezultatele pot fi vizibile după câteva săptămâni. În plus față de promovarea pierderii în greutate, coarda de sărit ajută la întărirea corpului, lupta împotriva celulitei și a aspectelor inestetice ale pielii. Combinată cu un regim alimentar sănătos și echilibrat, coarda de sărit îți va permite să ajungi și/sau să-ți menții greutatea ideală.

Care este echivalența metabolică a coardei de sărit?

Echivalența metabolică a unei activități fizice este o unitate statistică (MET Metabolic Equivalent of Task) care permite exprimarea raportului dintre cheltuielile de energie ale unei activități fizice în timpul efortului și cheltuielile de energie ale unui individ în repaus. Cu o valoare MET de 8-12 în funcție de intensitate, coarda de sărituri este clasificată printre activitățile fizice de intensitate ridicată, cum ar fi squashul competitiv, canotajul intens. Aceasta înseamnă că coarda de sărit arde de la 8 până la 12 ori mai multe calorii decât în ​​repaus. Săritul corzii dimineața le fel poate fi practicată, în dependență de timpul disponibil.

Avantajele săritului corzii

Săritul corzii pentru slăbit este un exercițiu cardiovascular deosebit. Pe lângă rezultatele foarte eficiente pe linia ta, vei vedea o schimbare reală a rezistenței tale. Nu vei mai ieși din respirație din nimic. O dată cu săritul corzii celulita dispare dacă practici regulat.

În cele din urmă, coarda de sărit ajută la obținerea unui echilibru mai bun. Este necesară coordonarea ta. Stai mai vertical și adopți o postură mai bună în viața ta de zi cu zi.

Este foarte accesibilă

Pentru a începe a sări peste coardă, nimic nu ar putea fi mai ușor: Trebuie doar să cumperi o coardă, care costă foarte puțin, și să mergem, explică antrenorul. Echipată cu pantofi care promovează echilibrul și salturile de pernă, alege un teren destul de dur, cum ar fi parchetul sau asfaltul, deoarece terenurile moi obosesc mai mult. Pentru a alege lungimea frânghiei, odată ce piciorul este așezat pe frânghie, mânerele sunt la înălțimea axilei.

Silueta este tonifiată

Cu un câștig muscular foarte limitat, coarda de salt permite mai ales să se topească grăsimile destul de spectaculos, dacă practica este regulată. Principalele zone afectate de topitură sunt mușchii gambei, fesierii și întreaga centură abdominală. De aceea, și boxerii folosesc coarda pentru a pierde în greutate și grăsime înainte de lupte. Această pierdere de grăsime este favorizată de mișcările mici, scurte și uscate ale săriturilor. Săritul corzii pentru fese la fel are un impact vizibil și te ajută să ai un fund bombat.

Arderea de calorii este garantată

Adesea avem tendința de a spune că 15 minute de sărituri sunt egale cu 30 de minute de înot sau jogging: este adevărat. Pentru cei cărora le plac cifrele, o sesiune de 20 până la 30 de minute este echivalentă cu arderea de la 300 la 400 de calorii. Cel mai bun este să o faci de 3 ori pe săptămână. Fiecare sesiune ar trebui să fie formată din faze active, dar și recuperări mici, pentru a varia în funcție de nivel. Săritul corzii pentru slăbit este o adevărată provocare pe care merită să o încerci dacă vrei să slăbești sau pur și simplu să trăiești un mod de viață activ și sănătos!

Vezi mai jos top 5 exerciții pentru fese.

Citește și articolul: Cât trebuie să alergi ca să slăbești?

Dacă ți-a plăcut articolul distribuie să vadă și prietenii tăi!