Blog Fitnessmama.ro

5 secrete despre cum să găsești timp pentru antrenamente după ce abia ai născut

Una dintre cele mai răspândite scuze pe care le aud de la tinerele mămici este că ”nu am timp”. Nu am să mă antrenez, nu am timp să am grijă de mine, nu am timp să…puteți continua voi lista.

Într-adevăr, atunci când devenim mămici, începem să prețuim fiecare minut, care poate fi folosit pentru ceva util. Și eu știu cât este de greu să-ți organizezi timpul eficient, astfel încât să ai timp și pentru tine însuți.

Este greu, dar totuși e posibil. Mai jos, vă voi scrie câteva dintre lifehack-urile mele, care mă ajutau și mă ajută să fac față sarcinilor zilnice:

  • Apelează la ajutorul familiei! Fiecare dintre noi are doza ei de mândrie și nu ne place să fim puse în situația de a «cerși» ajutorul cuiva, sau cel puțin așa avem noi impresia că suntem văzute dintr-o parte. Însă această impresie poate fi greșită, de multe ori. Dar chiar și așa, tu oricum ești pregătită din start să primești și un răspuns negativ, doar că e mult mai posibil totuși să primești un răspuns pozitiv.

Așadar, de la cine cerem ajutorul?

De la mame, prietene și eventual cele mai apropiate rude sau persoane în care avem încredere maximă. Tu nu te vei putea detașa și nu vei putea savura timpul tău pentru tine dacă te vei gândi mereu că micuții tăi sunt un nesiguranță. În funcție de disponibilitatea lor, putem apela la ajutorul lor de 2-3 ori pe săptămână pentru o perioadă de 2-3 ore.

O altă soluție ar fi bona. Da, știu, nu fiecare își poate permite o bonă, dar dacă aveți această posibilitate, profitați de ea, întrucât bona o să vă elibereze puțin de sarcinile voastre și astfel o să vă rămână mai mult timp pentru voi înșivă.

Soțul este mereu la îndemână ? Rugați soțul să stea de dimineață cu micuții, ca voi la 7 dimineața să puteți fi deja în sala de sport, să facem împreună exercițiile pe care o să vi le recomand la fiecare ședință, iar la 8 veți fi deja acasă.

Centrele de dezvoltare pentru copii reprezintă o altă posibilitate de a vă detașa puțin și de «a face rost» de ceva timp doar pentru voi.

  • Regimul reprezintă un alt lifehack de care mă ghidez și care îmi este de mare ajutor. Ar fi bine să ne străduim să avem un regim alimentar bine pus la punct, dar și un regim de somn bine organizat. Seara, când toți se culcă, în casă trebuie să fie liniște și întuneric.
  • Ne străduim să fixăm un regim strict de alimentație și somn. Dacă aveți mai mulți copii veți vedea că peste un timp se vor obișnui cu toții să se culce la aceeași oră.

Iar dacă mai aveți ceva important de făcut, puteți profita de timpul în care ceilalți dorm și în casă e liniște.

Toate aceste trucuri m-au ajutat și mă ajută în continuare. Vă pot spune mai multe detalii la Forumul din 22 martie, care va avea loc la Radisson Blu Convention Center. Promit un eveniment de mare amploare, la care orice femeie trebuie să participe!

Înscrie-te la forum cât mai sunt bilete disponibile!