Blog Fitnessmama.ro

De ce nu slăbesc chiar dacă merg la sală

Uneori, când începem o luptă cu kilogramele în plus, suntem siguri că dacă ne antrenăm la maxim este suficient. Multe persoane totuși ajung într-un impas destul de mare. Faci destul sport și oricum pierzi lupta cu kilogramele în plus? Întrebarea care te macină în continu este ,,de ce nu slăbesc chiar dacă merg la sală?” Ei bine, fie că faci sport, acasă sau la sală, nu este garantat că vei slăbi. Pe lângă sport, procesul tău de slăbire mai depinde de ceva factori importanți. Lasă-mă să-ți zic un adevăr, se pare că comiți niște greșeli destul de grave. În acest articol o să încercăm să te scăpăm de ele. Să începem!

Merg la sală dar nu slăbesc

Nu este suficient să mergi la sală! Un mic exercițiu de imaginaginație. De câte ori te-au influențat celelalte persoane? Te-a gândit vreodată că fiecare merge la sală cu scopuri difeite? Cineva dorește să-și tonifieze corpul, altineva dimpotrivă sa-și crească masa musculară. Nu copia antrenamentele altora, trebuie să ai un antrenament individual.
Altă greșeală ar fi că nu te antrenezi la maxim. Uneori uităm că, corpul nostru are atâția mușchi și ne axăm pe unele și celeași grupe de mușchi. Dacă te deranjează propriul abdomen sau propriile picioare o să ai dependență de asemenea exerciții. Trebuie să-ți amintesc că așa nu o să obții rezultate. Lucrează-ți întreg corpul! Și da, schimbă-ți intensitatea antrenamentelor cam odată la 4 săptămâni.

Antrenamtentele în exces

Poate că nu cunoști dar antrenamentele în exes te pot împiedica enorm la atingerea rezultatelor dorite. Sunt multe cazuri când mai ales femeile, înainte de un eveniment important din viață se antrenează excesiv. Adică, hai să fim sinceri, cine nu ar dori să arate perfect înainte de un eveniment. În acele momente, persoanele care se entrenează până la epuizare, ajung să nu mai aibă atât de mari performanțe pentru că organismul este mereu super obosit. Mai ales dacă ai avut până acum un mod de viață sedentar, trebuie să o iei destul de încet. ,,Merg la sală și nu slăbesc”. Nici nu vei slăbi așa cum îți dorești. Dacă nu ești gata să o iei ușor, vorbește cu un antrenor personal care îți va da niște îndrumări și sfaturi.

Nu te alimentezi corect

Nici nu este un secret că alimentația este unul din factorii cruciali când vorbim despre slăbire. Greșeala pe care o fac marea majoritate este că nu se alimentează adecvat. Organismul are nevoie de sbstanțe nutritive indiferent dacă vrei să slăbești sau nu. Cei care sunt supărați pe ei înșiși și se învinuiesc pe kilogramele în plus, încep să nu mănânce. Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să NU MĂNÂNCI!
Un nutriționist, poate confirma faptul că te poți îmbolnăvi dacă nu ai un regim echilibrat, mai ales dacă faci și sport. Studiile spun că cele mai mari rezultate printre sportivii de performanță le au cei care se conduc după un regim echilibrat.
Încearcă să ai parte de 3 mese copioase în zi. Când e timpul pentru gustări, evită făinoasele și treci la fructe. Totuși, pentru că fiecare organsim este individual, apelează la un nutriționist pentru a învăța cum să te alimentezi cât mai corect.

Exerciții de slăbit la sală

Am mai spus că, ai trăsături unice ale corpului, așa că, pentru a înțelege ce fel de exerciții ți se potrivesc cel mai bine, află ce tip de corp ai. Poți avea parte de un antrenament personalizat. Pentru că nu toți își permit un antrenor permanent, ia-ți unul pentru început, pentru a te îndruma până înveți.
Fă cât mai multe antrenamente cardio, pentru că sunt de mare intensitate și sunt populare în arderea grăsimilor. Încearcă Tabata, un antrenament care durează doar 4 minute dar care te va lăsa fără cuvinte în ceea ce ține de eficiență, și fără kilograme în plus!

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie, să-l vadă și un prieten!