Blog Fitnessmama.ro

Pomelo calorii și beneficiile acestui fruct amar

Pomelo calorii, beneficiile sale care sunt? Pomelo este un fruct citric cu coaja groasă, de culoare portocalie, care conține o pulpă cărnoasă, cu o aromă amară unică. Fie că ne place să-l savurăm ca suc, ca starter sau ca desert cu puțin zahăr, grapefruitul aduce întotdeauna o notă de originalitate gustării tale. Din punct de vedere nutrițional, grapefruitul este excelent datorită conținutului scăzut de zahăr și conținutului său ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți.

Caracteristicile pomelo

  • Putere antioxidantă puternică;
  • Încărcătură glicemică scăzută;
  • Virtuți anticancerigene;
  • Foarte scăzut în calorii;
  • Sursă de fibre moi.

Micronutrienți din pomelo calorii

Dintre nutrientii continuti in cantitate buna in grapefruit, putem aminti urmatoarele:

  • Vitamina C: este o sursă excelentă de vitamina C;
  • Vitamina A: este o sursă de vitamina A;
  • Vitamina B5 (acid pantotenic): este o sursă de vitamina B5;
  • Cupru: este o sursă de cupru.

Numărul de calorii pomelo trebuie să știi că nu este foarte mare și nu trebuie să te îngrijorezi dacă mănânci atunci când ești la dietă. 100 g de pomelo conține 39 kcalorii.

În dependență de cantitatea fructului poți calcula ușor câte calorii are un pomelo.

Beneficiile pomelo calorii

Grapefruitul este un fruct revigorant cu un conținut excepțional de vitamina C. Se spune că compușii antioxidanti pe care îi conține oferă multiple beneficii pentru sănătate, în special împotriva cancerului și a bolilor cardiovasculare. Mai multe studii prospective și epidemiologice au constatat că un consum mare de fructe și legume a scăzut riscul de boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer și alte boli cronice.

Antiinflamator

Mai multe studii au arătat că flavonoidele citrice au proprietăți antiinflamatorii. Se crede că aceștia inhibă sinteza și activitatea mediatorilor implicați în inflamație (derivați ai acidului arahidonic, prostaglandine E2, F2 și tromboxani A2).

Bogat în fibre solubile

Se spune că aproximativ 2/3 din fibrele din pomelo sunt fibre solubile, precum pectina. Se găsesc în principal în coajă și în membrana albă din jurul cărnii (albedo). Prin capacitatea lor de a reduce colesterolul din sânge, fibrele solubile, în general, ar preveni incidența bolilor cardiovasculare. Rezultatele unui studiu uman au arătat că consumul de pectină de pomelo (ca supliment) a scăzut colesterolul total și colesterolul „rău” (LDL).

Alte beneficii pomelo calorii

Printre alte efecte observate, se crede că 2 compuși găsiți în fructele citrice (limonină și nomilină) inhibă replicarea virusului imunodeficienței umane (HIV), în plus față de inhibarea activității proteazei virusului. Nomilin și alți limonoizi din citrice se crede că întăresc sistemul imunitar la animale. Aceste rezultate sunt promițătoare, dar nu au fost în studii clinice controlate. Prin urmare, este imposibil pentru moment să transpunem aceste efecte la oameni.

Un cuvânt de la nutriționist

Există pomelo alb, roz și roșu. Pentru a profita la maximum de proprietatile antioxidante ale acestui fruct, este mai bine sa alegi pomelo roz sau, mai bine, rosu. În schimb, pomelo proaspăt, indiferent de culoare, conțin aproximativ aceeași cantitate de vitamina C ca și sucul lor. În ambele forme, sunt surse grozave ale acestei vitamine. Aceasta ar contribui cu 66% până la 77% din potențialul antioxidant al sucului de pomelo.

Acum că ai flat câte calorii are pomelo și mai multe caracteristici de bază ale acestui fruct, te invirt să descoperi un atrenament mega eficient pentru a te menține în formă.

Ecologie și mediu

Extractul de semințe de grepfrut are proprietăți antimicrobiene care pot fi folosite în agricultură, grădinărit sau sere. Deosebit de util împotriva mucegaiurilor, ruginii, mucegaiului și a altor boli fungice, poate fi folosit și pentru combaterea insectelor, în special a celor fără coajă, cum ar fi melcii sau afidele. Pentru insectele cu coajă, se amestecă cu un extract de usturoi și un extract de ardei iute. Poate fi folosit, diluat, pentru a uda plantele de apartament.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Exerciții spate acasă bărbați

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!