Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru abdomen și fese

Orice femeie își dorește să arate bine, să se simtă frumoasă și iubită. Un corp frumos înseamnă și multă muncă. Dacă ți-a atras atenția o femeie cu un corp frumos, să știi că nu e doar datorită geneticii, dar și muncii individuale, a numeroaselor exerciții pentru fese și abdomen, pe care alte femei le evită.

Vei spune că nu ai timp să mergi la sală sau nu ai bani pentru un abonament. Ei bine, să știi că poți efectua exerciții pentru fese și abdomene acasă, cu câteva lucruri la îndemână.

În primul rând, cea mai mare problemă a femeilor sunt kilogramele care se adună în jurul abdomenului și mușchii fesieri fără vigoare. Cu siguranță, un abdomen bine lucrat sau fesieri proeminenți îți atrag privirile pe stradă, dar pentru ele este nevoie de muncă.

De ce este bine să ai un abdomen bine antrenat. Un abdomen antrenat, înseamnă un core rezistent și mai puține dureri de spate. Este foarte important să ai un nucleu puternic care te ajută în activitățile de zi cu zi, de la ridicarea din pat, până la mersul pe stradă. Asta pentru că mușchii abdominali sunt baza de sprijin pentru întregul corp.

Mușchii fesieri sunt cel mai mare și mai puternic grup muscular al corpului. Antrenarea acestora te va ajuta să îți îmbunătățești postura, să reduci durerile de spate și să generezi viteză și putere în timpul exercițiilor fizice.

Nu trebuie să te simți mai puțin bine pentru felul în care arăți. E timpul să faci o schimbare. Începe chiar de astăzi.

Adevărul despre exerciții pentru fese ferme

Noi ți-am pregătit o serie de exerciții pentru fese și abdomen pe care le poți face și în condiții de casă.

Atingerea cotului cu genunchiul pe diagonală din poziția patrupedă

Din poziția patrupedă, cu mâinile și sub umeri și genunchii sub șolduri. Încordează abdomenul, apoi ridicați brațul stâng și piciorul drept, până când sunt ambele întinse vertical. Ținând coloana vertebrală aliniată, atingi cotul cu genunchiul pe diagonală, apoi extinde, revenind la poziția inițială. Efectuează patru seturi de 12 până la 15 repetări pe fiecare parte.

Ridicări ale picioarelor din poziția patrupedă

Din aceeași poziție patrupedă, ridicăm piciorul pe partea dreaptă apoi stângă, ținând piciorul îndoit la 90 de grade. Ridici piciorul până la înălțimea șoldului, apoi revii la poziția inițială. Efectuează patru seturi a câte 12 până la 15 repetări pe fiecare parte.

Extensii ale picioarelor din poziția patrupedă

Poziția patrupedă, ridică piciorul flexat 90 de grade în sus, simțind mușchii fesieri. Imaginează-ți că împingi ceva în sus. Efectuează câte 12 -15 repetări a câte 4 seturi pentru fiecare picior.

Podișorul cu ridicarea picioarelor

Din poziția podișor, încordează abdomenul și ridică fesierii. Rămâi aici și ridică pe rând câte un picior păstrând 90 de grade în coapsă și gambă. Fă 15-20 de repetări a câte 4 seturi.

Deadlift Kettlebell cu un singur picior(acasă poți utiliza o sticlă cu apă)

Din poziția verticală, înclină-te înainte, ridicând piciorul drept în spatele tău până când trunchiul este paralel cu covorașul tău, iar kettlebell-ul sau orice greutate aproape atinge solul. Extinde brațul stâng în lateral pentru echilibru. Păstrează piciorul stâng ușor îndoit. Revin-o în poziție inițială, păstrează întotdeauna abdomenul contractat, cât și fesierii la extindere. Exersează pentru fiecare picior cate patru seturi de 12 până la 15 repetări.

Sunt 5 exerciții pentru fese și abdomen care te vor ajuta să ajungi la rezultatul dorit, dacă le vei face în mod repetat. Nu te opri după primul set. Exersează în fiecare zi, doar așa vei avea un abdomen și fese de invidiat.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribue să-l vadă și prietenii tăi.