Blog Fitnessmama.ro

Adevărul despre exerciții pentru fese ferme

Fesele frumoase și perfecte sunt un obiectiv pe care multe dintre noi îl împărtășim. Cu toate acestea, urmarea regimului de antrenament și a sfaturilor nutriționale poate fi o provocare.

Există un număr mare de mituri și concepții greșite despre exercițiile fizice pentru fese ferme. Pentru ca să te pot ajuta să înțelegeți mai bine ce anume trebuie să faci pentru a-ți îmbunătăți silueta, voi prezenta pe scurt 5 mituri comune pe care posibil să le fi auzit.

Mitul nr. 1 – Poți mânca orice vrei atât timp cât faci sport

Ar fi frumos dacă acest lucru ar fi adevărat, dar nu este așa.

Da, ca recompensă pentru eforturile tale, te poți răsfăța din când în când cu alimente mai puțin sănătoase. Cu toate acestea, ține minte că grăsimea din delicatese se depozitează foarte ușor în organism, în special pe organele interne.

Desigur, poți să faci exerciții pentru fese ore întregi și să rămâi subțire mâncând o mulțime de alimente diferite. Dar vei obține mult mai mult de la antrenament dacă respecți o dietă sănătoasă. Prin urmare, este important să combini exercițiile fizice cu o dietă sănătoasă și echilibrată.

Și ține minte, corpul uman este o mașină excelentă pentru stocarea caloriilor, însă nu și pentru cheltuirea lor!

Mitul nr. 2 – Dacă ridici greutăți, fundul tău devine prea mare

Femeile spun adesea acest lucru, mai ales atunci când nu vor să facă sport.

Pentru ca mușchii să crească și să devină mai vizibili, femeile trebuie să se antreneze incredibil de greu. Antrenamentul trebuie să fie nu doar greu, ci și frecvent.

Fii pe pace!

Trebuie să înțelegi că hormonii masculini (cum ar fi testosteronul) contribuie la dezvoltarea musculară.

Nivelurile scăzute de testosteron la femei limitează sever câștigul muscular.

Mitul nr. 3 – Dacă nu te doare nimic, nu ai muncit suficient

Primele sesiuni de antrenament sunt întotdeauna o provocare pentru o sportivă începătoare. Corpul nu este obișnuit cu aceste sarcini, ele sunt dificile, iar mai târziu te dor mușchii. Și, în general, apare întrebarea – ce sens au toate acestea? Nu dispera, puțin mai târziu devine mai ușor.

De fapt, durerea este cauzată de ruperea microscopică a fibrelor musculare.

Durerea apare adesea la începători sau când exercițiul este făcut până la limită. După, fibrele musculare se adaptează. Mușchii pot lucra cu o încărcătură nouă, dar fără a simți durere.

Mitul nr. 4 – Genuflexiunile sunt cele mai bune exerciții pentru fese ferme

Acest mit este probabil cea mai mare și cea mai des întâlnită greșeală. Genuflexiunile sunt cu adevărat un exercițiu minunat pentru femeile de toate vârstele. Sunt o soluție excelentă atunci când vine vorba de antrenamente șoldului și picioarelor.

Fesierii tăi însă, au nevoie de mult mai mult decât genuflexiunile obișnuite. Vestea bună este că există multe exerciții și programe de exerciții care dezvoltă foarte bine fesele.

Mitul nr. 5 – Dacă faci aceleași exerciții pe care le face idolul tău, vei avea aceleași fese tonifiate

Există un mit precum că multe vedete sau născut având deja un fund frumos. Ele nu trebuie să se antreneze din greu pentru a se menține în formă.

Sau că ele, asemenea altor femei de succes, nu au nevoie să-și pompeze mușchii pe fund. Tot ce au nevoie sunt mici restricții alimentare și exerciții simple.

Totuși, pentru marea majoritate a femeilor lucrurile stau diferit. Fesele superbe și un aspect luxos sunt obținute prin diete, un stil de viață activ și exerciții speciale pentru fese ferme.

Concluzie

Este ușor să cazi în această capcană: o prietenă îți recomandă careva exerciții pentru fese ferme, pe care la rândul tău le împărtășești cu altcineva. După o săptămână, auzi aceleași sfaturi și te gândești că probabil acestea sunt adevărate.

Să duci un stil de viață sănătos însă, nu este ușor. Deși poți găsi o mulțime de sfaturi despre cum să alegi acest stil de viață de la prieteni și pe rețelele de socializare, este important să cunoști cum să distingi realitatea de ficțiune.

Când ai dubii, este important să soliciți sfaturi de la profesioniști. Cunoașterea diferenței dintre fapt și ficțiune te va ajuta să-ți protejezi sănătatea, să eviți traumele și să mergi ferm spre obiectivele tale.