Blog Fitnessmama.ro

Alimente sărace în calorii

Toată lumea cunoaște alimentele bogate în calorii. Deserturile cu mult zahăr, mâncărurile grase precum cartofii prăjiți și băuturile alcoolice cu siguranță nu sunt pe lista acelor alimente sărace în calorii. Pentru a pierde în greutate, ar trebui să eviți aceste păcate și să mănânci mai ales alimente cu conținut scăzut de calorii. Dar care sunt alimentele cu conținut scăzut de calorii? Obține răspunsurile la întrebările tale în acest articol.

Ce sunt caloriile?

Înainte de a enumera alimentele cu conținut scăzut de calorii și de a căuta și orice alimente fără calorii, vrem să clarificăm pe scurt ce sunt caloriile de fapt.

Rădăcina termenului „calorie” este cuvântul latin „calor”, care înseamnă „căldură”. Prin urmare, caloriile sunt prescurtate ca „cal”. Unitatea de calorii descrie valoarea calorică fiziologică a alimentelor. Adică cantitatea de energie pe care organismul o poate obține din alimente. Iată o definiție populară:

O calorie este cantitatea de căldură necesară pentru a încălzi un gram de apă de la 14,5 ° C la 15,5 ° C.

Atunci când vrei să slăbești nu trebuie neapărat să urmezi diete sărace în calorii. Ci doar trebuie să știi cum să combini corect alimentele.

Pentru o dietă săracă în calorii? Reduce zahărul!

Observăm că carbohidrații – și zahărul – conțin tot atâtea calorii cât și proteine. Așadar, de ce spunem că alimentele care conțin zahăr îngrașă și, dimpotrivă, că alimentele bogate în proteine ​​sunt perfecte pentru a însoți o dietă de slăbire?

Unul dintre răspunsurile la această întrebare este că totul depinde de cantitate. Există o cantitate enormă de zahăr în multe produse, deoarece zahărul, precum grăsimea, este un potențiator excelent de aromă. Proteinele, dimpotrivă, sunt mai neutre sau chiar fade ca gust. Așa că nu sunt folosite pentru a face un fel de mâncare mai „gustos”.

Astfel: un aliment foarte dulce contine in general mult mai multi nutrienti decat un aliment bogat in proteine. Totuși, acestea pot conține multe grăsimi, cum ar fi nucile sau anumite tipuri de carne. Ceea ce desigur crește valoarea energetică a acestor alimente. Deci, pentru a reduce aportul de zahăr, o dietă fără zahăr ar fi o opțiune bună.

Alimente sărace în calorii

Dacă presupunem că alimentele bogate în calorii sunt și bogate în nutrienți, putem ghici care sunt caracteristicile alimentelor cu conținut scăzut de calorii. Nu au o abundență de nutrienți, ci sunt în mare parte apă, fără calorii, și fibre, care nu pot fi digerate complet. Au o valoare energetică imbatabilă de 0-2 kcal pe gram.

Acest lucru este valabil mai ales pentru legume. Iată o listă de legume cu conținut scăzut de calorii, a căror valoare energetică este mai mică de 50 kcal la 100 g de legume proaspete.

  1. Paste Konjac 7 kcal
  2. Ciuperci proaspete 11 kcal
  3. Castravete 12 kcal
  4. Salata iceberg 13 kcal
  5. Rubarbă 14 kcal
  6. Varza chinezeasca 16 kcal
  7. Sparanghel alb 17 kcal
  8. Roșii, fenicul, salată de miel 18 kcal

Fructe sărace în calorii

Acum vom discurta despre fructe sărace în calorii. Pe lângă legume, fructele se numără și printre alimentele cu cele mai scăzute calorii. Totuși, dacă te uiți la lista fructelor cu mai puțin de 50 kcal la 100g, vei observa că în afară de rubarbă, care este destul de amară. Niciun fruct nu poate concura cu legumele cu conținut scăzut de calorii.

Fructele cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi pepenele galben sau lime, conțin deja de două ori mai multe calorii decât castravetele, pak choi sau salata iceberg. Motivul: Majoritatea fructelor sunt în general mai dulci decât legumele, deci conțin mai mult zahăr și mai mulți nutrienți. În comparație cu cerealele sau produsele lactate, fructele sunt desigur mult mai puțin calorice.

Dieta cu alimente sărace în calorii

Remarcăm că, în lista fructelor cu conținut scăzut de calorii, marile clasice pe care le găsim cu ușurință în fructiera noastră sunt destul de prost clasificate: mere, pere, banane, mandarine, kiwi, struguri, cireșe, mango și ananas prezintă peste 50 de fructe. kcal la 100 g.

Daca vrei sa adopti o dieta saraca in calorii, va trebui sa reduci considerabil consumul de fructe mentionate mai sus si sa favorizezi fructele de padure sau fructele exotice precum papaya, pomelo sau fructul jack (jackfruit). Atenție la pepeni: cu siguranță au un conținut scăzut de calorii, dar sunt destul de mari – și grei. Și un pepene galben nu mai este o gustare cu conținut scăzut de calorii!

Mereu există alimente sățioase și sărace în calorii, trebuie doar să găsești persoana care te va ajuta să cunoști mai multe în acest sens – un nutriționist.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Exerciții abdomen începători

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!