Blog Fitnessmama.ro

Alimente slab calorice

Pentru a slăbi, unii oameni se bazează pe un regim alimentar bazat pe alimente slab calorice. Principiul este simplu: consumi mai puține calorii decât cheltui. Regimul hipocaloric nu este restrictiv, adică putem mânca fără a ne priva, alegând alimentele potrivite.

Fii atentă, dacă vrei să slăbești mai mult de 5 kg, este mai bine să te îndrume un nutriționist. El va putea supraveghea deficiențele, precum și urmărirea pierderii în greutate (care nu ar trebui să fie prea bruscă pentru a nu afecta corpul). În acest articol vom enumera alimentele slab calorice care te pot ajuta să slăbești.

Ce sunt caloriile?

Înainte de a enumera alimentele cu conținut scăzut de calorii vrem să clarificăm pe scurt ce sunt de fapt caloriile.

O calorie este o unitate de măsură pentru energie. Numărul de calorii din alimentele pe care le consumi este echivalentul energiei pe care ele o furnizează. Aceste unități de energie sunt folosite de organism pentru desfășurarea proceselor metabolice și activităților fizice.

De câte calorii ai nevoie în fiecare zi?

Aporturile nutriționale variază în funcție de sex, vârstă, înălțime, greutate, nivelul de activitate fizică zilnică și starea de sănătate. Un adult are nevoie în medie de 2.000 de calorii în fiecare zi pentru o sănătate bună. O masă echilibrată oferă în medie 700 de calorii.

În fiecare zi, 55% din caloriile ingerate ar trebui să provină din carbohidrați, 30% din grăsimi și 15% ar trebui să provină din proteine. Vorbim despre nutrienți energetici. Pentru a satisface nevoile și a preveni deficiențele, este important să mănînci după un regim echilibrat.

Dorești un regim sărac în calorii? Reduce zahărul!

Observăm că glucidele – și zahărul – conțin la fel de multe calorii ca proteinele. Așadar, de ce spunem că alimentele care conțin zahăr te îngrașă și, dimpotrivă, că alimentele bogate în proteine ​​sunt perfecte pentru a însoți un regim de slăbire?

Unul dintre răspunsurile la această întrebare este că totul depinde de cantitate. Există o cantitate extraordinară de zahăr în multe produse, deoarece zahărul este, la fel ca grăsimile, un potențial de aromă remarcabil. Proteinele, dimpotrivă, sunt mai neutre în ceea ce privește gustul, deci nu sunt folosite pentru a face un fel de mâncare mai „gustos”.

Alimentele slab calorice

Dacă presupunem că alimentele bogate în calorii sunt, de asemenea, bogate în nutrienți, se pot deduce caracteristicile alimentelor cu conținut scăzut de calorii: nu conțin o cantitate copleșitoare de nutrienți, dar sunt în mare parte apă, fără calorii și fibre, care nu pot fi digerate complet. Au o valoare energetică de 0-2 kcal pe gram.

Acest lucru este valabil mai ales pentru legume. Iată o listă de legume cu conținut scăzut de calorii, a căror valoare energetică este mai mică de 50 kcal la 100 g de legume proaspete.

Cele mai bune alimente cu conținut scăzut de calorii

Alimente Calorii
Paste Konjac 7 kcal
Ciuperci proaspete 11 kcal
Castraveți 12 kcal
Salata iceberg 13 kcal
Varză chinezească 16 kcal
Sparanghel alb 17 kcal
Roșii 18 kcal

Alimentele cu cele mai puține calorii sunt legumele:

Legume Calorii
Castravete 12 kcal
Salată iceberg 13 kcal
Ridiche 16 kcal
Varză chinezească 16 kcal
Sparanghel alb 17 kcal
Ridice roșie 17 kcal
Roșii 18 kcal
Sparanghel verde 18 kcal
Dovlecei 19 kcal
Cicoare 20 kcal
Vinete 20 kcal
Broccoli 21 kcal
Țelină 21 kcal
Spanac 23 kcal
Ardei verde 23 kcal

Fructe slab calorice

Pe lângă legume, fructele se numără și printre alimentele slab calorice. În lista fructelor cu conținut scăzut de calorii, clasicii minunați pe care îi găsești ușor în vasul tău cu fructe sunt destul de slab clasificate: mere, pere, banane, mandarine, kiwi, struguri, cireșe, mango și ananas conțin peste 50 kcal la 100 g.

Dacă dorești să adopți un regim cu conținut scăzut de calorii, va trebui să reduci considerabil consumul de fructe menționate mai sus și să favorizezi fructele de pădure sau fructele exotice, cum ar fi papaya, pomelo.

Concluzii

În general, fructele și legumele conțin multe fibre. Ambele sunt deseori nu numai sărace în calorii dar și te fac să te simți sătul rapid. Varza și diferitele soiuri ale sale se află pe prima treaptă a podiumului atunci când vine vorba de alimente slab calorice, cu o putere mare de satisfacție.

Dacă ai nevoie de un regim echilibat, cu alimente slab calorice, dar nu înțelegi de unde să începi înscrie-te la un maraton online. Vei afla nu doar cum să mănânci echilibrat dar vei avea parte și de antrenamente regulate pe care le faci acasă. Vei primi consultanță și ajutor pe toată perioada maratonului și vei primi răspunsuri la toate întrebările.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!