Blog Fitnessmama.ro

E periculos să slăbești rapid? Iată cât de repede poți slăbi sănătos!

De fiecare dată când ai în plan să pornești un proces de slăbire, primul gând care îți apare în minte este ,,vreau să slăbesc rapid’’. Vrei să slăbești rapid și sănătos?  Dar cunoști oare că slăbirea rapidă nu este întocmai sănătoasă? Și chiar dacă cunoști acest lucru, probabil este prea important pentru tine să slăbești la moment. Trebuie totuși să iei în serios efectele negative. În acest articol o să afli:

-de ce trebuie să fii responsabil/ă atunci când decizi să slăbești

-de ce e necesar să o iei încet, dar regulat

– care sunt plusurile unei slăbiri sănătoase, dar eficiente

De ce este periculos să slăbești rapid ?

Factori de stres

Efectele slăbirii rapide supun organismul nostru la unii factori de stres. Chiar dacă de la început observi schimbări satisfăcătore, după o perioadă de timp apar efecte secundare:
-amețeli
-constipație
-oboseală

După o perioadă și mai îndelungată, din cauza insuficienței de vitamine, părul tău începe să cadă. Pielea se lasă și are un aspect nesănătos. Totuși, cel mai mare pericol este că odată ce începi o slăbire rapidă și strictă, este imposibil să faci din ea un mod de viață. Odată cu încetarea ei, există probabilitatea să adaugi kilograme în plus aproape dublu decât la început.

De asemenea din punct de vedere cognitiv:
-încetezi să funcționezi adecvat
-atenția ta lasă de dorit
-începi să suferi de apatie
calorii

 

De ce trebuie să începi să slăbești cu pași mai mici, dar siguri?

Este normal să vrei să slăbești rapid. Sigur ai auzit ideea că slăbitul sănătos este de obicei lent, iar slăbirea rapidă este mai mult un proces de slăbire fals. Specialiștii recomandă că e bine să slăbești într-o săptamână în jur de 1 kg. Asta însemnă că trebuie să reduci aproximativ 500 calorii din necesarul tău de calorii pe zi. Iar dacă vei bea destulă apă conform propriilor necesități corporale, nu vei mai simți nevoia să te supraalimentezi. De fapt, nu o să te mai simți mereu înfometată.

Așa că odată ce slăbești lent și nu tinzi să ajungi la -5 kilograme pe săptămână,  ai toate șansele ca procesul tău de slăbire să fie real, sănătos și să te păstrezi în formă pentru o perioadă lungă.

Ce este de fapt slăbirea sănătoasă?

După cum am mai spus, slăbire rapidă nu înseamnă numaidecât și sănătoasă, așa că uite câțiva factori importanți:
– înlocuiește dieta cu un echilibru alimentar
– în loc de înfometare, optează pentru alimente bogate în fibre
– nu confunda foamea cu necesitatea de a consuma apă
– fă sport
– redu aproximativ cu 500 calorii necesitatea ta zilnică
– renunță la alimentele ce conțin gluten
– înlocuiește dulciurile cu puțină ciocolată neagră

 

Cât de repede poți slăbi sănătos?


Ai ajuns la concluzia că cine slăbește rapid supune organismul unor factori de risc. Așa că exclude orice variantă de slăbire rapidă care depășește mai mult de 1 kilogram pe săptămână. Începe să arzi aproximativ 3500 de calorii pe săptămână/ 500 pe zi. Acest lucru înseamnă că 0,5 kg vor disparea garantat.  Dacă ai totuși un metabolism rapid și faci sport atunci poți ajunge la rezultate și mai frumoase. Vei fi scutită de reacții adverse și ești asigurată în timp în ceea ce ține de aspectul tău fizic. Iar pe lângă toate acestea, hidratează-te cât mai mult pentru ca organismul tău să elimine cât mai multe toxine. Pe partea mintală, evită stresul pentru că acesta este un factor care adesea nu ne lasă să obținem rezultatele dorite.

Distribuie acest articol dacă ți-a plăcut și ți-a fost util. Cu siguranță va fi de ajutor și prietenilor tăi.