Blog Fitnessmama.ro

Mierea ajută la slăbit? Despre miere și diete

Atunci când vrei să slăbești, este important să reduci aportul de zahăr rafinat și să îl înlocuiești cu miere. Un pahar de apă cu miere și scorțișoară pe stomacul gol te va ajuta să-ți atingi biectivul.

Mulți nu cred că mierea ajută la slăbit și este o realitate. În general, atunci când o persoană dorește să slăbească, i se recomandă să elimine complet consumul de alimente cu zahăr. Sau măcar să o reducă la maxim.

Cu toate acestea, înlocuirea zahărului rafinat cu miere pentru a îndulci ceaiurile din plante și mâncarea îți permite să te bucuri de aroma delicioasă a mierii. Dar ajută și la atingerea obiectivului de a tonifia silueta datorită produselor naturale.

Avantajele mierii față de zahăr

Poți folosi mierea pentru a slăbi. În ciuda faptului că are mai multe calorii decât zahărul (21 versus 16 pentru o lingură). Pe de altă parte, mierea are un gust mai dulce. Deci, ai nevoie de o cantitate mai mică pentru a obține acel gust pe care îl iubești atât de mult. Prin urmare, consumi mai puține calorii.

Zahărul alb nu are valoare nutritivă. Singura sa funcție este de a îndulci mâncarea. Pe de altă parte, mierea are un gust mai plăcut. Dar oferă și vitamine, minerale și aminoacizi.

În plus, mierea are proprietăți terapeutice și, prin urmare, multe beneficii pentru sănătate. În special, ajută la reducerea stresului, la reglarea somnului, la prevenirea afecțiunilor respiratorii și acționează ca un laxativ.

Deoarece mierea contribuie la un somn odihnitor, precum și la scăderea stresului și anxietății, vei fi mai puțin tentată să „guști” seara câte ceva și nu vei avea acel sentiment de foame când te trezești.

Toată lumea știe că există o legătură directă între creșterea în greutate și factorii care cauzează stresul și privarea de somn.

Miere pentru slăbit și alte beneficii

Un avantaj incontestabil al acestui aliment este că organismul îl absoarbe mult mai lent decât zahărul. Ceea ce îl face ideal pentru oricine care face sport. Deoarece ajută la prevenirea acelui „val” brusc de energie care coboară la fel de repede ca o respirație.

Se recomandă consumul în cantități moderate înainte și după efort fizic. Deoarece ajută la menținerea unui nivel stabil de glucoză în sânge pe tot parcursul zilei. Mierea este, prin urmare, un aliment ideal pentru îmbunătățirea performanței fizice și prevenirea oboselii.

Dacă consumi miere, vei fi mai puțin tentată să te abați de la dietă. Pentru că aduce un sentiment mai mare de sațietate. Îți întrerupe dorința de a mânca alte alimente zaharoase, cu un conținut ridicat de grăsimi și calorii.

Rețete pentru a slăbi cu miere

O rețetă binecunoscută și recomandată pentru a slăbi în timp ce consumi miere este să bei o cană de apă cu scorțișoară și o lingură de miere pe stomacul gol.

Citește și acest articol: Ce să mănânci la cină ca să nu pui gram pe tine?

De asemenea, poți mânca un măr feliat cu brânză de vaci și o linguriță de miere ca gustare între mese. Pentru un mic dejun energic, pregătește un castron de ovăz natural cu lapte și miere.

Pentru a obține efectele dorite asupra siluetei tale și pentru a te bucura de beneficiile maxime ale mierii, este esențial să elimini zahărul rafinat din dietă. Înlocuiește-l cu miere. Îți va oferi o calitate a vieții mai bună și vă va contribui la sănătatea generală. Este cert că mierea ajută la slăbit cu condiția dacă urmezi un regim alimentar achilibrat și faci sport regulat. Dacă vrei să faci antrenamente eficiente nu e neapărat să frecventezi o sală de sport, le poți face chiar la tine acasă atunci când îți este comod.

Dacă ți-a plăcut articolul distribuie și pentru prietenii tăi!