Blog Fitnessmama.ro

Antrenament cardio pentru slăbit: antrenăm corect sistemul cardiovascular

Deci, ce tip de antrenamente vor contribui la întărirea sistemului cardiovascular? Voi prezenta succint câteva metode. Desigur, ideal ar fi ca exercițiile să fie efectuate sub supravegherea unui antrenor competent. Însă nu întotdeauna poți găsi un antrenor bun, iar cunoștințele teoretice la temă nu vor fi de prisos.

Prima și cea mai simplă metodă este antrenamentul cardio. Orice sală de fitness are o zonă dotată cu aparate cardio: benzi de alergare, stepper-ul eliptic, bicicleta staționară și alte aparate cardio.

De regulă, pe ele poți să îți introduci datele tale, cum ar fi vârsta, sexul, și greutatea. Aparatul va stabili ritmul cardiac optim pentru timpul exercițiului, iar aceasta te va ajuta să te antrenezi în siguranță și mai eficient.

A doua metodă este puțin mai dificilă. Strategia ei este de a exersa folosind toate grupele musculare pe rând timp de 40-60 de minute fără a folosi greutăți extreme.

Care sunt plusurile și minusurile acestor metode? Ele sunt următoarele:

Antrenament cardio pentru slăbit:

  • Exercițiile pot fi executate în afara sălii de sport.
  • Simplu, sigur, funcționează de fiecare dată în condițiile deficitului de calorii.
  • Minus – nu implică toate grupele musculare.

Antrenament cu implicarea a tuturor grupelor musculare:

  • Este mai dificil.
  • Necesită un program de antrenament.
  • Cere un control a tehnicii de executare a exercițiilor cardio (la început acest punct este cel mai important, în caz contrar crește riscul traumelor).
  • Plusul constă în aceea că, imediat începi să asimilezi o tehnica corectă de executare a exercițiilor cardio pentru arderea grăsimilor. Pentru a construi un corp frumos inevitabil vei avea nevoie de astfel de antrenamente. În același timp vei însuși tehnica de executare a exercițiilor cu greutăți mici.

În acest caz vei cunoaște posibilitățile oferite de aparatele de antrenament cardio, acesta fiind un lucru important. La această etapă este recomandabil să te consulți cu antrenorul, însă aceasta nu este o necesitate critică. Nu neglija posibilitatea să studiezi materiale video disponibile în un număr mare astăzi.

Deci, ce exerciții anume trebuie să folosești? Alegerea îți aparține: exerciții cardio pentru arderea grăsimilor sau antrenamentul cardio pentru toate grupele musculare. Dacă abia faci abia primii pași în drumul tău spre a slăbi, atunci chiar și exercițiile cardio o să-ți pară o muncă titanică 🙂