Blog Fitnessmama.ro

Ce se întâmplă dacă faci genuflexiuni zilnic?

Genuflexiunile sunt un exercițiu fundamental în aproape fiecare program de antrenament pentru sportivi și amatori. De ce? Dintr-un motiv foarte important: funcționează cu adevărat!

Diverse opțiuni de genuflexiuni îți permit să faci aceste exerciții în fiecare zi. În plus, le poți folosi pentru antrenamentele de recuperare între antrenamente grele.

Iată ce se întâmplă dacă vei face genuflexiuni zilnic:

Îți vei întări mușchii și vei dezvolta forța

Dorești să îți întărești rapid și eficient mușchii inferiori? Genuflexiunile zilnice sunt cel mai bun exercițiu pentru aceasta! Dacă îl execuți corect, îți vei dezvolta mușchii, fesierii, mușchii gambelor și tendoanele de după genunchi.

Exercițiul cu activitate intensă îmbunătățește rezistența în tot corpul. Când sunt făcute corect, pot întări și face ca fiecare mușchi din corp să funcționeze.

Vei pierde în greutate în mod eficient

Mușchii, în special mușchii picioarelor, ajută la arderea eficientă a grăsimilor. Cu cât mușchii tăi sunt mai dezvoltați, cu atât corpul tău va arde mai eficient caloriile în plus în timpul mișcării și recuperării. Dacă scopul tău este să slăbești, exersarea mușchilor inferiori joacă un rol important în antrenamentele tale.

Îți vei îmbunătăți mobilitatea articulațiilor gleznei și șoldului

Genuflexiunile zilnice cu greutate corporală sunt o metodă excelentă pentru a îmbunătăți gama de mișcări în șolduri și glezne. Acesta este un mod sigur și eficient ca să:

  • Dezvolți mobilitatea fără a-ți tensiona articulațiile.
  • Reduci riscul de dureri de genunchi și de spate.

Îți vei întări abdomenul

Exercițiul îndreaptă și stabilizează corpul, întărește spatele și lucrează mușchii abdominali transversali. Acest lucru te va ajuta să scapi de grăsimea de pe abdomen și să obții o burtă mai plată. Un trunchi puternic și stabil te va ajuta să previi numeroase traume.

Îți vei îmbunătăți performanța atletică

Acest exercițiu cu adevărat versatil este apreciat nu doar pentru că ajuta la pierderea în greutate și întărește mușchii. El îmbunătățește capacitățile corpului tău în ansamblu.

De exemplu, vei putea alerga mult mai repede și un timp mai îndelungat și vei putea răspunde mai bine la tipuri de efort noi și eforturi crescute. Acest lucru este deosebit de important atât pentru începători, cât și pentru cei care practică sportul profesional.

Îți vei îmbunătăți postura

O postură uniformă înseamnă nu doar frumusețe și grație, ci și o coloană vertebrală sănătoasă. Dacă simți că începi să te încovoi și dorești să lucrezi la îndreptarea spatelui, încearcă să faci genuflexiuni.

Indiferent dacă folosești sau nu greutăți, exercițiul angajează partea superioară a spatelui tău (partea inferioară și superioară a trunchiului și mușchi romboizi), care stabilizează întregul corp și postura.

Îți vei îmbunătăți hormonii

Exercitarea mușchilor corpului inferior crește producția de testosteron și a hormonului de creștere, care stimulează creșterea activă a masei musculare. Deci, dacă dorești să-ți fortifici mușchii și să te aduci în formă – genuflexiunile te vor ajuta să realizezi acest lucru.

Un punct extrem de important: execută exercițiile corect. Nu te uita la picioarele tale, este mai bine să te uiți în oglindă. Când urci sau cobori, spatele trebuie să rămână drept.