Blog Fitnessmama.ro

Banana calorii – de ce conține atât de multă energie?

În banana calorii câte se conțin vei afla în acest articol. Dar și despre beneficiile sale nutriționale. Bogate în antioxidanți, se spune că bananele previn apariția multor boli. În plus, se spune că zaharurile pe care le conține ajută la menținerea unei sănătăți gastrointestinale bune.

Banana este un fruct exotic care se cultivă în aproape toate regiunile tropicale. Este deosebit de apreciată de toți: bebeluși, copii, sportivi, adulți. Este un fruct perfect pentru a recâștiga forță după un efort sau pentru a reduce efectiv foamea între mese. Bananele se găsesc în mai multe soiuri cu dimensiuni și culori diferite ale cojii, dar toate au o carne albă și dulce, mai mult sau mai puțin făinoasă.

Bananele se găsesc tot timpul anului, dar sunt mai gustoase din octombrie până în februarie, adică în perioada de recoltare în regiunile tropicale.

Dacă vrei să afli câte calorii are o banană citește articolul în continuare.

Banana calorii – caracteristicile bananelor

  • Sursă de fibre moi;
  • Sursă excelentă de potasiu;
  • Promovează sațietatea;
  • Reglează tranzitul;
  • Bogate în vitamine, minerale și antioxidanți.

Micronutrienți conținuți în banane

Bananele au un profil nutrițional unic. Printre altele, conține diverși nutrienți esențiali pentru sănătatea corpului. Printre acești nutrienți putem menționa următoarele:

  • Vitamina B6 (piridoxină): bananele sunt o sursă excelentă de vitamina B6
  • Mangan: bananele sunt o sursă bună de mangan pentru femei
  • Vitamina B9 (folat): bananele sunt surse de vitamina B9;
  • Vitamina C: bananele sunt surse de vitamina C;
  • Cupru: bananele sunt surse de cupru;
  • Magneziu: bananele sunt surse de magneziu;
  • Potasiu: bananele sunt surse de potasiu;

Câte calorii are o banană?

Pentru cei care se întreabă câte calorii are o banană, să știți că acest fruct conține mai presus de toate numeroase beneficii. Dieteticianul Cynthia Sass ne spune despre beneficiile nutriționale ale bananelor, inclusiv carbohidrați, calorii, proteine, fibre, conținut de zahăr și multe altele.

100 de grame de banană reprezintă o valoare energetică de 94 de kilocalorii. În medie, produsele din categoria fructelor oferă o valoare energetică echivalentă cu 86 kilocalorii.În dependență de cantitatea unui fruct întreg poți calcula ușor 1 banana calorii câte are.

Banana calorii: beneficii pentru sănătate

Dacă te întrebi câte calorii are 100 g banană să știi că conțin 90 de calorii la 100 g (sau 130 până la 150 de calorii pentru un fruct, în funcție de mărimea acestuia). Nu conțin aproape deloc grăsimi și puține proteine. Pe de altă parte, acestea sunt compuse în principal din carbohidrați, ceea ce le face mâncarea perfectă de consumat în caz de efort sau de control al foametei pe termen mediu.

Bananele sunt, de asemenea, o sursă semnificativă de:

  • Vitamine: B, C
  • Minerale: mangan, cupru, magneziu, potasiu
  • Antioxidanți

În cele din urmă, unele studii au estimat că bananele ar putea juca un rol important în prevenirea anumitor boli precum cancerul, diabetul de tip 2, diareea cronică, ulcerele de stomac și anumite boli cardiovasculare.

De ce banana are formă curbată?

Din punct de vedere botanic, banana este una dintre fructele de pădure. Crește pe arbuști care pot atinge zece metri înălțime. Fructele se dezvoltă dintr-un „regim” care poate cântări până la 50 de kilograme. Bananele cresc mai întâi în jos și apoi se întorc spre soare, ceea ce explică curbura lor.

Bananele cresc în principal pe ambele părți ale ecuatorului. Această plantă tropicală poate da roade o singură dată, apoi moare. În Europa, cunoaștem în principal banana de desert. În țările din Asia și America Centrală, pe de altă parte, se folosesc în principal bananele de gătit.

Bananele sunt disponibile pe tot parcursul anului. Fructele pe care le găsim pe rafturile noastre provin în principal din Columbia, Ecuador, Costa Rica și Panama. Fructele sunt recoltate verzi pentru a fi duse pentru coacere în țara lor de destinație, conform unei proceduri speciale. Prin ajustarea temperaturii la care sunt expuse, putem defini practic ziua când banana va fi galbenă. Astfel, sunt întotdeauna coapte atunci când sunt oferite spre vânzare.

Acum că ai aflat o banana calorii câte are cred că îți dorești să afli mult mai multe din domeniul nutriției sănătoase și sport.

Vizionează un antrenament complex pentru un abdomen plat și tonifiat

Pentru a descoperi mai multe sfaturi nutriționale și antrenamente gratuite pentru slăbire urmărește-ne pe canalul de Youtube, Facebook sau Instagram.

Citește și articolul: Exerciții pentru abdomen plat în 8 minute

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!