Blog Fitnessmama.ro

Strategii de pierdere în greutate după tipuri de corp

Ești individuală, atât spiritual cât și fiziologic. Adesea certăm genetica pentru neajunsurile pe care le avem. Dacă dorești să începi a înțelege cum ești construită, citește mai departe acest articol. Sunt trei tipuri de corp pentru femei, și astăzi o să afli care este tipul tău.

 

Tipul ectomorf

Ești tipul de femeie invidiată de toți? Adică genul ăla care pare că nu se mai îngrașă? Dacă ești tipul de femeie mai slăbuță, cu încheieturi mici și oase slabe, ești ectomorf. La asemenea femei, de obicei mâncarea este procesată destul de rapid. După idee, ar trebui să fii destul de înaltă. Una dintre problemele unei persoane ectomorfe este că acumulează mai dificil masa musculară.

 

Tipul endomorf

În categoria endomorfilor, intră persoanele cu forme mai generoase. Acest tip te persoană se îngrașă repede dar slăbește ceva mai greu. Poți fi josuță sau de statură medie și nu ai probleme cu acumularea masei musculare.

 

Tipul mezomorf

Tipul de corp mezomorf, este tipajul puternic care nu trebuie să depună eforturi mari pentru a părea astfel. Oasele și mușchii sunt proeminenți. Minusul acestui tip de corp este că se îngrașă destul de rapid dacă nu au grijă la calorii.

Te-ai regăsit în vreo categorie? Pe lângă aceste 3 tipuri, sunt și tipuri de corp combinate. Aceste combinații au loc de obicei între tipul ectomort-mezomorf sau tipul de corp mezomorf-endomorf.

Strategii de slăbire pentru endomorfi

Endomorfii au adesea tendința de a se supraalimenta. Și pentru ca sunt tipul de corp care slăbesc cel mai greu trebuie sa fie atenți la detalii. Un regim alimentar perfect ar trebui sa constituie în jur de : 30% carbohidrați, 35% proteine și 35% grăsimi. Ar trebui sa fie evitate alimente ca orez, paste, pâine albă. Se va pune accent pe fructe, legume, cereale integrale, nuci, pește.

Din exerciții se recomanda fandări, flotări și genuflexiuni cu greutăți.

 

Strategii de slăbire pentru ectomorfi

Ectomorfii ard caloriile rapid, de aceea nu prea au motive să-și facă griji. Ectomorfii ar trebui să mănânce aproximativ odată la 4 ore, dar porții mici. În planurile alimentare ale unui ectomorf se recomandă carne de vită sau porc, somon, nuci, semințe, sfeclă, cartofi, banane, conipidă. Și în general, nu prea exista restricții, înafara alimentelor nesănătoase.

Exercițiile recomandate pentru ectomorfi sunt: ridicarea greutăților, genuflexiuni cu greutăți sau ramatul cu bara.

 

Steategii de slăbire pentru mezomorfi

Mezomorfii au nevoie de un regim alimentar mai echilibrat. Cantitatea de carbohidrați trebuie sa fie redusă, din cauza tendinței de acumulare în greutate. Pentru un regim alimentar echilibrat se recomandă carne de vită, fasole, linte, șuncă slabă, somon, măsline, ulei de măsline.

Un plan de exerciții adecvat ar constitui exercițiile cardio și ridicări de greutăți. De asemenea sunt potrivite genuflexiunile cu greutăți.

Pentru mezomorfi, este mai simplu să adauge masă musculară pentru că sunt înzestrați de la natură. Aceștia pot avea rezultate excelente în sporturi.

 

Nu contează ce tip de corp ai, pentru că oricare ar fi, te face unică. Cu puțin efort și o alimentație echilibrată, o sa ajungi la silueta perfectă.

Alimentează-te corect indiferent de situație pentru că la mijloc nu stă doar frumusețea corporală dar și sănătatea. Dacă te conduci după parametrii corporali cu care te-a înzestrat natura, poți să obții și un echilibru emoțional nemaipomenit.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să-l vadă și prietenii tăi!