Blog Fitnessmama.ro

Calculator calorii, pentru o siluetă perfectă

Vrei să slăbești, iar primul pas a fost să-ți cumperi un abonament la sală, fiind ghidat de un antrenor personal. Antrenorul te va întreba ce mănânci zi de zi și cum ar trebui să-ți calculezi caloriile. Acesta îți va propune să folosești calculatorul de calorii, ca să vezi ce poți și cât să mănânci într-o zi, așa încât corpul să primească tot necesarul de nutrienți. Fie că vrei să adaugi câteva kilograme, fie că vrei să scazi, un calculator de calorii te-ar putea ajuta în acest sens. Este bine cunoscut faptul că atunci când vrei să slăbești, trebuie să consumi mai puține calorii. Dacă îți place mâncarea, atunci trebuie să te înarmezi cu răbdare și să ai grijă la ce mănânci. Combinația ideală care vine o dată cu numărarea caloriilor este un regim alimentar echilibrat, exerciții fizice zilnice și reducerea nivelurilor de stres. Citește articolul până la final, acolo avem o surpriză pentru tine.

De ce ai nevoie de un calculator de calorii?

Un calculator de calorii îți calculează în baza IMC-ului, câte calorii ar trebui să mănânci pentru:
  • a te menține în formă,
  • a slăbi,
  • a adăuga în greutate.
Dacă ți-ai stabilit unul dintre aceste obiective, a mai rămas să te pui pe treabă.

Câte calorii ar trebui să mănânc?

Recomandările de calorii fixe nu funcționează. Acestea trebuie personalizate pentru fiecare persoană. Calculatorul arată câte calorii puteți mânca pentru a menține sau a pierde în greutate. Caloriile recomandate includ exercițiul fizic – așa că este bine să fii sub supravegherea unui antrenor. În timp, pe măsură ce slăbești, utilizând calculatorul de calorii pentru slăbire, va trebui să recalculezi caloriile în funcție de noua ta greutate. De asemenea, dacă faci schimbări mari la antrenament (reducând sau crescând), ar trebui să recalculezi. Știința ne spune că un kilogram de grăsime este egal cu 3.500 de calorii, deci un deficit zilnic de 500 de calorii ar trebui să ducă la 1 kilogram pierdut de grăsime pe săptămână. În realitate lucrurile nu funcționează chiar așa. Dacă folosești un calculator de calorii pentru menținere va fi nevoie să discuți cu antrenorul sau nutriționistul tău dacă trebuie să renunți la anumite alimente în schimbul altora mai bogate în nutrienți, dar cu aceleași calorii. Dacă folosești un calculator de ardere a caloriilor trebuie să fii atentă la ce renunți și cum. Pentru aceasta trebuie să treci printr-o perioadă de probă, ceea ce înseamnă că nu îți vei tăia brusc din calorii, ci treptat. Corpul uman se adaptează rapid la un nivel scăzut de calorii, însă trebuie să fii atentă să nu fie pe termen foarte lung. Un calculator de consum al caloriilor este numai bun atunci când te pregătești să ajungi la mare.

Aportul zilnic minim de calorii

Este dificil să stabilești niveluri absolute de calorii, deoarece toată lumea are o anumită compoziție corporală și niveluri de activitate fizică diferite. Autoritățile din sănătate stabilesc câteva linii de bază – acestea sunt 1.200 de calorii pe zi pentru femei și 1.800 de calorii pe zi pentru bărbați. Devine mai eficient în utilizarea energiei (metabolism redus) și, prin urmare, arde mai puține grăsimi. Acesta este motivul pentru care majoritatea dintre noi ajungem la un platou de slăbit. Un calculator de numărat caloriile îți va fi de folos, însă nu este suficient. Ideal ar fi să combini număratul caloriilor cu exercițiile fizice, pentru tonifiere și bună dispoziție. Pentru că toți căută mereu alimente cu un conținut scăzut de calorii, noi am decis să vă ușurăm căutările și să vă povestim despre legumele și fructele cu un conținut scăzut de calorii. Apasă pe buton și vezi despre ce este vorba.