Blog Fitnessmama.ro

Calculator calorii consumate pentru a slăbi

Cât de important este să ai un calculator calorii consumate zi de zi? Fie că dorești să slăbești sau să câștigi masă musculară, este crucial să-ți cunoști metabolismul bazal și consumul de energie. Acest lucru te va asigura că îți atingi obiectivele cu un program adecvat de antrenament și nutriție.

Concluzie: Cu cât corpul este mai activ, cu atât este mai mare necesarul zilnic de calorii.

Cum gestionezi consumul de calorii?

Metabolismul bazal:

Îți indică numărul de calorii folosite atunci când corpul dumneavoastră este în repaus. Da, chiar și atunci când dormi sau stai pe canapea, corpul tău folosește energie.

Consumul energetic:

Este energia suplimentară pe care o folosești în timpul activității fizice. De exemplu, când faci sport sau îți iei bicicleta la serviciu.

Calculează totalul:

Prin adăugarea acestor două valori, veți obține un total corespunzător necesității zilnice de calorii.

Pentru a te asigura că-ți atingi obiectivele de antrenament, îți recomandăm Verificarea corpului: calculează-ți IMC pentru a obține antrenamente și sfaturi nutriționale personalizate. Astfel, totul rămâne eficient, rapid și concentrat pentru a-ți atinge obiectivul.

Utilizarea unui calculator de calorii consumate va fi util pentru a înțelege necesitățile individuale.

De câte calorii ai nevoie pentru a slăbi?

„Câte calorii am voie să mănânc? Această întrebare este întotdeauna pusă atunci când vrei să slăbești și să adopți o dietă sănătoasă. Ca soluție, poți utiliza un calculator calorii consumate zilnic pentru a ști exact cum să-ți adaptezi dieta la obiectivele tale. Pentru asta poți consulta nutriționistul nostru.

Este posibil să slăbești eficient și fără să simți efectul yo-yo. Dar pentru aceasta este important să se stabilească un deficit caloric sănătos. Adică? Deoarece corpul tău cheltuie energie chiar și în repaus, este foarte important să nu consumi mai puține calorii decât cantitatea necesară metabolismului tău bazal. Cu ajutorul unui deficit de calorii ușor în conformitate cu obiectivele tale de antrenament și cheltuielile fizice, vei putea pierde în greutate într-un mod sănătos și durabil.

Regula numărul unu: nu ar trebui să ai un deficit caloric mai mare de 500 de calorii. Dacă îți reducei prea mult aportul de calorii, îți vei încetini metabolismul. Deoarece el va încerca să depășească un deficit caloric ridicat, vei simți dorința de a mânca mai des.

Un mic sfat de slăbire: nimic nu ar putea fi mai ușor pentru a-ți atinge deficitul de calorii decât cu un smoothie delicios. Este perfect pentru micul dejun sau terminarea cinei. Vrei să știi receta noului tău partener de slăbire? Este aici.

Gustarea perfectă – Smoothie Antioxydant

Calculator calorii consumate: nevoia ta zilnică

Acum tot ce trebuie să faci este să-ți calculezi propriul metabolism bazal și cheltuielile de energie. Desigur, numărul de calorii pe care trebuie să le consumi în fiecare zi variază de la persoană la persoană. Un calculator calorii alimente consumate te va ajuta să gestionezi mai bine necesitățile tale zi de zi, însă slăbirea este un proces mai complex. Pe lângă înălțime, greutate, activitate fizică, sănătate, sexul joacă, de asemenea, un rol important. Pentru a te ajuta să-ți găsești drumul, iată o medie a nevoilor zilnice de calorii ale bărbaților și femeilor, pe baza activității fizice:

La bărbați:

Mai puțin de 30 de minute de activitate: în jur de 2100-2500 kcal/zi

De la 30 până la 60 de minute de activitate fizică: în jur de 2500-2700/zi

Peste o oră de activitate: în jur de 3000-3500 kcal/zi

La femei:

Mai puțin de 30 de minute de activitate: în jur de 1800-2000 kcal/zi

30 până la 60 de minute de activitate fizică: aproximativ 2000-2200/zi

Peste o oră de activitate: în jur de 2400-2800 kcal/zi

Prin urmare nu este nimic rău în a utiliza un calculator calorii consumate alimente zi de zi în alimentația ta, dar asta nu-ți garantează rezultatul dorit. Număratul caloriilor zi de zi este un proces care te poate obosi. Soluția cea mai eficientă și ușoară este să te înscrii într-un maraton pentru slăbire unde vei obține atât antrenamente cât și regim alimentar individual.

Citește și articolul: Diete de slăbit rapid – care este cea mai bună?

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!