Blog Fitnessmama.ro

Diete de slăbit rapid – care este cea mai bună?

Există o multitudine de diete de slăbit rapid. Dintre cele mai cunoscute, regăsim regimul hipoproteic, monodieta sau regimul hipoglucidic. Cu toate acestea, în ciuda atingerii obiectivelor de slăbire pe termen scurt, aceste diete nu oferă rezultate de durată. Într-adevăr, cea mai bună dietă pentru a pierde în greutate rămâne combinația unui regim alimentar echilibrat și variat, activitate fizică regulată și stare bună de sănătate.

Caracteristicile unui program echilibrat de slăbire:

  • Pierderea în greutate între 500g și 1kg pe săptămână
  • Toate categoriile de alimente sunt permise
  • Activitate fizică integrată în program
  • Lucrezi la imaginea corporală pozitivă și la acceptarea de sine
  • Permite adoptarea de obiceiuri alimentare sănătoase pe termen lung

Nu există nici o dieta vegetariana de slabit rapid sau alte tipuri cu care să obții rezultate durabile. Cel mai rău, este că dietele drastice afectează grav sănătatea.

Pentru a afla care este cea mai bună dietă de slăbit Deschide acest video.

Principiile fundamentale ale regimului

Orice creștere sau pierdere în greutate este rezultatul unei modificări a aportului de calorii. Pentru a realiza ceea ce se numește echilibrul energetic, trebuie să cheltui atâta energie cât consumi. Caloriile reprezintă valoarea energetică a alimentelor. Cu cât mâncarea este mai bogată în calorii, cu atât mai multă energie trebuie să cheltui pentru a compensa. Atunci când vrei să slăbești este mai bine să eviți acele diete stricte de slăbit rapid care sunt megapromovate în online. Adoptă un stil de viață sănătos și rezultatele nu se vor lăsa așteptate.

Cum funcționează aceste diete de slăbit rapid?

Pentru a pierde în greutate, trebuie să creezi un echilibru negativ, adică să arzi mai multă energie decât caloriile consumate. Pierderea a 0,5 kg pe săptămână, un obiectiv rezonabil, echivalează cu cheltuirea a 3.500 de calorii mai mult decât ceea ce ai consumat. Prin urmare, acest lucru implică un echilibru energetic negativ de 500 de calorii pe zi, care se va realiza prin combinarea unei restricții dietetice rezonabile și a unei activități fizice regulate. Nu recomandăm o dieta drastica de slabit rapid ci un regim alimetar echilibrat și sănătos.

De ce să urmezi diete de slăbit rapid nu este o idee bună?

În cercul vicios al dietelor, se afectează negativ metabolismul bazal prin reducerea acestuia. Metabolismul bazal este energia consumată de organism pentru a îndeplini funcții esențiale precum respirația, circulația sângelui etc. Aceste funcții constituie aproximativ 60% din cheltuielile zilnice de calorii. Cu cât metabolismul nostru bazal este mai mare, cu atât cheltuielile noastre zilnice de energie sunt mai mari. Aceste diete de slabit rapid acasa ne scad metabolismul bazal. Urmând o dietă, corpul nostru intră în panică și intră în modul de economisire a energiei. Prin urmare, cheltuim mai puțină energie în repaus și riscul de a lua în greutate este, prin urmare, mult mai mare. În plus, vârsta nu este de partea noastră. De la vârsta de 20 de ani, metabolismul nostru de bază începe a scădea cu 2 până la 3% pe an. De aceea, cu cât îmbătrânești, cu atât este mai greu să slăbești.

Care este cea mai bună dietă pentru slăbit?

diete de slabit rapid

Dacă te hotărăști să slăbești, este indicat să o faci inteligent. Metodele drastice sunt prea restrictive: foarte scăzute în calorii, excluderea completă a anumitor alimente sau a anumitor grupuri de alimente și numeroase restricții dietetice. Acest lucru poate duce la constrângeri alimentare și la un sentiment de pierdere a controlului. Urmează un sentiment de eșec și apoi începi din nou o altă dietă. Acesta este cercul vicios care începe. Cu cât continui mai mult, cu atât se acumulează mai multe riscuri pentru sănătatea ta fizică și mentală. Nu există o dietă miraculoasă. Dacă ar exista, am fi știut-o demult!

Cea mai buna dieta de slabit rapid la burta sau oricare altă zonă a corpului este o alimetație corectă și sport regulat!

Citește și articolul: Slăbește rapid cu ghimbir – funcționează sau nu?

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!