Blog Fitnessmama.ro

Calculator calorii necesare pentru a slăbi

Ai nevoie de un calculator calorii necesare în două cazuri: dacă dorești să slăbești sau să adaugi masă musculară. Pentru acest scop este crucial să-ți cunoști metabolismul bazal și cheltuielile de energie. Acest lucru te va asigura că îți atingi obiectivele cu un program adecvat de antrenament și alimentație.

În fiecare zi, cheltui energie pentru a gândi, a merge, a digera … Cantitatea de calorii consumate depinde de mai mulți factori: vârstă, greutate, activitate fizică … Cu toate acestea, combustibilul de care are nevoie corpul tău este asigurat de alimentația ta. Prin urmare ai nevoie de un calculator calorii necesare zilnic. Fie că ești bărbat sau femeie, poți calcula exact câte calorii ai nevoie pe zi!

Concluzie: Cu cât corpul este mai activ, cu atât este mai mare necesarul zilnic de calorii.

Cum să raportezi consumul de calorii?

Metabolismul bazal:

Indică numărul de calorii folosite atunci când corpul tău este în repaus. Da, chiar și atunci când dormi sau stai pe canapea, corpul tău folosește energie.

Cheltuieli de energie:

Este energia suplimentară pe care o folosești în timpul activității fizice. De exemplu, când faci sport sau mergi cu bicicleta la serviciu.

Calculează totalul:

Adunând aceste două valori, vei obține un total corespunzător necesității zilnice de calorii.

De câte calorii ai nevoie pentru a slăbi?

Câte calorii am voie să mănânc? Am nevoie de un calculator calorii necesare zilnic pentru a slăbi. Această întrebare este întotdeauna pusă atunci când dorești să slăbești și să urmezi o dietă sănătoasă.

Este posibil să slăbești eficient și fără să simți efectul yo-yo. Dar pentru aceasta este important să se stabilească un deficit caloric sănătos. Adică? Adică, deoarece corpul tău cheltuiește energie chiar și în repaus, este recomandat să nu consumi mai puține calorii decât cantitatea necesară metabolismului tău bazal. Cu ajutorul unui deficit de calorii în conformitate cu obiectivele tale de antrenament și cheltuielile fizice, vei putea pierde în greutate într-un mod sănătos și durabil.

Atunci când vrei să slăbești calcularea caloriilor nu este atât de importantă precum menținerea unui mod de viață sănătos pe termen lung.

Regula numărul unu: nu ar trebui să ai un deficit caloric mai mare de 500 de calorii. Dacă reduci prea mult aportul de calorii, îți vei încetini metabolismul. Deoarece va încerca să depășească un deficit caloric ridicat, vei simți dorința de a mânca mai des. Pentru a ține sub control situația, un calculator calorii necesare pentru a slăbi este un instument util și te va ajuta foarte mult în acest sens.

Calculator calorii necesare

Acum tot ce trebuie să faci este să calculezi propriul metabolism bazal și cheltuielile de energie:

Desigur, numărul de calorii pe care trebuie să le consumi în fiecare zi variază de la persoană la persoană. Pe lângă înălțime, greutate, activitate fizică, sănătate, sexul joacă, de asemenea, un rol important. Pentru a te ajuta să-ți găsești drumul, iată o medie a nevoilor zilnice de calorii ale bărbaților și femeilor, pe baza activității fizice.

La bărbați:

Mai puțin de 30 de minute de activitate: aproximativ 2100-2500 kcal / zi

30 până la 60 de minute de activitate fizică: aproximativ 2500-2700 / zi

Peste o oră de activitate: aproximativ 3000-3500 kcal / zi

La femei:

Mai puțin de 30 de minute de activitate: în jur de 1800-2000 kcal / zi

30 până la 60 de minute de activitate fizică: aproximativ 2000-2200 / zi

Peste o oră de activitate: aproximativ 2400-2800 kcal / zi

Calcularea caloriilor consumate nu este un proces complicat și te ajută să înțelegi nevoile tale alimentare de bază. Să gestionezi aceste calcule nu e greu. Mai greu este să menții motivația și dorința de a avea o alimentație sănătoasă și să faci spoort regulat. Fără sport este mai greu să îți construiești corpul dorit.

Pentru mai multe sfaturi utile de alimentație și antrenamente gratuite urmărește-ne pe canalul de Youtube.

Citește și articolul: Exerciții pentru slăbire rapidă acasă

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!