Blog Fitnessmama.ro

Calorii ou prăjit când ești la regim

Despre calorii ou prăjit discutăm astăzi mai detaliat. Oul este un aliment despre care se vorbeste mult, are multe beneficii dar este si controversat din cauza aportului caloric, a continutului in nutrienti, vitamine si mai ales colesterol.

Într-adevăr, a fost de multă vreme o dezbatere în comunitatea medicală cu privire la colesterol și a fost descurajată de dieteticieni în urmă cu mulți ani la fel ca uleiul (care nu conține totuși colesterol), ca smântână și decât produsele lactate care nu sunt 0% grăsime.

Calorii ou prăjit: 205 calorii

Ouăle prăjite sunt alimente simple care sunt ușor de preparat și oferă nutrienți buni. Într-adevăr, asociază proteine ​​complete, bine asimilate de organism, cu lipide, în mare parte, nesaturate. Dar asta nu este tot pentru că un ou conține și un număr mare de vitamine, în special din grupa B.

Cu toate acestea, oferă o cantitate de lipide care nu trebuie neglijată. Acești nutrienți sunt prezenți doar în gălbenuș.

100 de grame din acest aliment reprezintă o valoare energetică de 205 de kilocalorii. În medie, produsele din categoria ouălor oferă o valoare energetică echivalentă cu 188 de kilocalorii.

Câte calorii are un ou prăjit? Pentru un ou crud mediu de găină, se găsesc aproximativ 87 de calorii, dar numărul va varia în funcție de dimensiunea acestuia și de modul în care este gătit. Astfel, un ou fiert moale oferă 146 de calorii spre deosebire de un ou prăjit care are 91 de calorii și omletă 166.

Ouăle sunt rele pentru colesterol?

Nu cu mult timp în urmă, oul era considerat un pericol pentru creșterea colesterolului rău. Apoi s-a sfătuit să nu se consume mai mult de două sau trei într-o săptămână. Dar, recent, studiile au scos în evidență absurditatea acestei credințe. Într-adevăr, deși ouăle conțin o cantitate bună de colesterol, acesta nu are un impact real asupra nivelului sanguin. Singurul pericol rămâne conținutul de acizi grași saturați al ouălor, care nu este atât de mare în comparație cu anumite alimente, dar care trebuie totuși luat în considerare dacă consumul de ouă este constant.

Ouă prăjite: ideale pentru o dietă?

Un ou prăjit calorii Oul prajit este un aliment de consumat in timpul unei diete. Are un indice puternic de sațietate și, prin urmare, potolește rapid foamea. În plus, conține proteine ​​care difuzează lent și, prin urmare, vor ajuta la menținerea integrității musculare. Totuși, ai grijă să nu consumi prea multe gălbenușuri care conțin grăsimi. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să lași câteva dintre aceste gălbenușuri deoparte, să consumi doar unul din două sau trei, de exemplu.

Alege ouă de la găini crescute în aer liber, dacă se poate bio. Găinile sunt mai bine hrănite și mai bine tratate în aceste ferme, ceea ce favorizează calitatea ouălor.

Desigur că numărul de calorii ou prăjit în ulei este mult mai mare daceea este recomandat să alegi altă metodă depregătire.

Ouă prajite pentru sportivi

Ouăle sunt o sursă de proteine ​​de calitate. Toți aminoacizii esențiali sunt prezenți în acest fel de mâncare care conține, de asemenea, grăsimi nesaturate și vitamine. Este deci un mare aliat pentru sportiv. Gătitul în vas este ideal, deoarece face posibilă ca albușurile să fie asimilabile pentru sistemul digestiv și păstrează calitatea grăsimii din gălbenuș. Aceste grăsimi vor fi și mai bune dacă cumperi ouă de la găini care au fost hrănite cu semințe de in. Într-adevăr, gălbenușul ouălor va fi apoi mai bogat în omega 3, un acid gras capital pentru sportivi și important pentru oameni în general.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Alimentație ectomorf și exerciții fizice

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!