Blog Fitnessmama.ro

Calorii pâine albă – regim alimentar de slăbire

Atunci când vrei să începi un mod sănătos de viață prima întrebare se referă la calorii pâine albă. Te gândești ce să faci, vrei să o elimini din alimentație, pentru că știi dezavantajele glutenului. Pâinea există în toate formele sale și se reinventează. Prezentă în multe culturi, se spune că pâinea a apărut cu zeci de mii de ani în urmă, chiar înainte de agricultură. În bucătărie, este folosită în principal ca garnitură, dar ne poate surprinde și prin strecurarea într-o multitudine de rețete. Din punct de vedere nutrițional, pâinea are câteva avantaje pe care ar fi păcat să le pierzi.

Caracteristicile pâinii

  • Sursă excelentă de carbohidrați;
  • Puterea satietogenă;
  • Sursă de fibre;
  • Conținut de vitamine și minerale;
  • Bogată în sodiu.

În pâine albă calorii câte se conțin vei afla în continuare.

Valorile nutriționale și calorii pâine albă

Conținutul de grăsimi, proteine ​​și carbohidrați este relativ similar între diferitele soiuri de pâine. Cu toate acestea, conținutul de fibre, vitamine și minerale este diferit de la pâine la pâine și depinde în principal de făina utilizată. Posibilitățile sunt multe, dacă nu chiar nelimitate.

Pentru 100 g pâine albă calorii se găsesc 265 kcal. Pentru o pâine din făină integrală – 244 kcal.

Conform informației de mai sus, pâinea integrală iese ca un câștigător în fibre și în majoritatea nutrienților care contribuie la sentimentul de plenitudine și ajută la gestionarea greutății. În plus, este și cea mai scăzută pâine cu sodiu, un mare plus care nu trebuie trecut cu vederea.

Respectiv poți afla și o felie de pâine albă calorii câte are calculând greutatea.

Calorii pâine albă – beneficiile pâinii

Acuzată de mult timp că promovează creșterea în greutate, pâinea își recâștigă treptat locul și este mult mai puțin controversată astăzi decât acum zece ani. Consumat în cantități rezonabile, oferă carbohidrați, fibre dietetice și substanțe nutritive esențiale pentru funcționarea normală a organismului.

O sursă excelentă de carbohidrați

Pâinea constă în principal din făină, o sursă de carbohidrați complecși. Ca o reamintire, carbohidrații sunt furnizorul primar de energie pentru celulele corpului uman. Acest lucru se datorează faptului că celulele nervoase, musculare, cardiace și ale pielii folosesc carbohidrații din alimente ca combustibil real. Prin urmare, o cantitate rezonabilă de carbohidrați trebuie consumată în fiecare zi, dacă nu chiar la fiecare masă.

Conținutul de fibre dietetice

Pâinea conține o cantitate semnificativă de fibre dietetice. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că cu cât pâinea este mai rafinată, cu atât va fi mai puțină fibră. Pâinea integrală este printre cele mai bogate în fibre. În organism, fibrele favorizează digestia și tranzitul intestinal. Ele ajută la combaterea constipației și reglează nivelul zahărului din sânge și al colesterolului. În cele din urmă, au un efect satietogen care permite un control mai bun al aportului de alimente și al greutății corporale.

Pâinea și creșterea în greutate: ce să ne amintim?

Desigur, totul depinde de suma ingerată. Dacă, de exemplu, mâncăm două felii de pâine dimineața, un sandwich la prânz, pe lângă faptul că ne însoțim masa de seară cu pâine, da, pâinea te poate face să te îngrași. Dar într-un context de gestionare adecvată a porțiunilor de produse din cereale, consumul de pâine nu este rău. În plus, ne oferă cota sa de fibre, ajutându-ne astfel să ne saturăm mai bine.

Un cuvânt de la nutriționist despre calorii pâine albă 

Pâinea, în cantități moderate (de la 1 până la 2 felii pe zi), își are cu siguranță locul într-o dietă sănătoasă. Datorită conținutului său în fibre, minerale și vitamine din complexul B, esențiale pentru sănătate, acesta îl face un aliment care nu trebuie neglijat în dieta noastră. Așadar, calorii pâine albă nu sunt periculoare chiar și atunci când ești la regim, dacă știi limita.

Citește și articolul: Exerciții fizice abdomen acasă

Pentru a descoperi mai multă informație utilă pentru tine sau dacă vrei să slăbești, abonează-te la noi pe rețelele de socializare:  YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!